Gå til innhold
Hundesonen.no

Angriper støvsugeren...


marim
 Share

Recommended Posts

Hei!

Noen her som har noen tips til meg i forhold til at papillonen min er så utrolig redd støvsugeren?  Hver gang jeg skal støvsuge er det intens bjeffing og han er så redd at han rett og slett biter og angriper støvsugeren når jeg støvsuger. Bjeffinga starter allerede nå jeg bærer støvsugeren ut til stua..

Setter han som regel i buret, men han blir jo ikke mindre redd av den grunn..

Tips/erfaringer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han er neppe redd, for helt ærlig; jeg har vondt for å tro at en papillon er såpass tøff at han angriper ved frykt hvis den kan stikke av.. 

Bikkja di har det sikkert superfestlig han med å angripe støvsugeren.. 

har du prøvd å be han om å kutte ut og gå og legge seg på plassen sin? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Krutsi skrev:

Han er neppe redd, for helt ærlig; jeg har vondt for å tro at en papillon er såpass tøff at han angriper ved frykt hvis den kan stikke av.. 

Bikkja di har det sikkert superfestlig han med å angripe støvsugeren.. 

har du prøvd å be han om å kutte ut og gå og legge seg på plassen sin? 

Jo han er fryktagressiv, så en hver ting han er usikker eller redd på angriper han rett og slett.. Og i følge bjeffinga hans, så er han nok redd altså. Er det en situasjon han er redd eller usikker i, går han aldri unna, men enten angriper eller går bort til det/de og bjeffer på harde livet for å skremme vekk.. 

Uanett hva jeg ber han om når jeg tar frem støvsugeren hjelper ikke, han stenger alt helt ute fra den blir skrudd på til den er satt bort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

chihuahua'en min gjorde akkurat det samme. Han hoppet rundt og flekket tenner og skummet av raseri over støvsugeren, og beit i den. Han pleide også å reagere slik når han ble redd, enten det var andre hunder, støvsugeren eller andre ting han ikke taklet.

Har dessverre ingen tips, min holdt på med det til han døde.

Et godt tips å fjerne han fra situasjonen, vil tro han blir enda mer redd innestengt i et bur i samme rom som støvsugeren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min sheltie koker litt over når vi drar frem støvsugeren. Der bunner det nok ikke i frykt (dog var hun redd for støvsugeren som valp, men da trakk hun seg unna), men er vel rett og slett det at hun blir veldig gira og det bikker over i stress. Kunne sikkert ha trent mye mer på det, men er litt grenser for hva jeg gidder når det enkelt løses med å gjøre som @JeanetteH sier og putte henne i et annet rom mens man støvsuger. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du inn til han før du skrur på støvsugeren da? Isåfall er det jo der du må begynne. Ta støvsugeren ut, og belønne for å se på den og gi deg kontakt. Deretter eskalere til å skru den på såvidt (på lav styrke) osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, før den skrus på så er det i hvertfall litt lettere å få han fil å roe seg. Så har øvd med å bare la støvsugeren stå framme og sitte ved støvsugeren å kose med han og belønne han ja. Men jeg smurte meg med skikkelig tålmodighet i går, tvang han til å gå på plassen sin og til å bli der. Tror jeg fulgte han tilbake 30 ganer før han endelig ble der, så aldri brukt å lang tid på å støvsuge før for å si det sånn, haha. Men det funka greit, nr han først ble på plassen sin så kom det bare noen små bjeff av og til. Så blir nok slik jeg kommer til å øve framover :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra, da har du hvertfall en start der. Mulig det er litt mye å forlange at han skal klare alt på en økt, med tanke på hvor usikker han er på det meste.

Jeg ville begynt med å kun trene på støvsugeren, uten å slå den på. Tren slik hver dag til han ikke bjeffer på den i det hele tatt når den blir tatt frem. I mellomtiden stenger du han unna når du støvsuger. Når han kan dette godt kan du sku av og på støvsugeren og belønne for dette (så det bare blir litt lyd.). Eventuelt "støvsuge" uten at den er på, så Dino blir vant med bevegelsen. Babysteps.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...