Trenger råd/tips/hjelp ved trening av hund!

5 innlegg i emnet

Hei! Jeg er fostermor for ei 9mnd gammel mastiff/mynde tispe, hun er en utrolig søt hund rolig og hyggelig, men jeg klarer ikke å finne noe som tar opp innteressen hennes så jeg kan få trent hun.. Det virker som om hun stort sett har hatt frie tøyler hele livet og kan ingenting utenom ''sitt''. 
Hun er en super søt hund og grei som dagen er lang, men hun tygger ALT hun finner, kjøpt inn masse leker hun kan tygge på og som hun får om/viss hun tygger på feks en sko, men det hjelper ikke. Jeg har prøvd å si nei på en streng måte, men da sitter hun bare å logrer.. 
Jeg har en Border collie som er utrolig lydig, men ingen av metodene jeg har brukt på han fungerer på tispa.. Hun er ikke inntresert i mat/godbiter eller meg uansett hvor mye rart jeg prøver å gjøre for å få oppmerksomheten hennes. 
Hun er veldig knyttet til hannen vår og kommer som regel på innkaling når han kommer, men skulle gjerne ha kunnet gått med hun løs uten hannen i nærheten. 
Vill gjerne lære hun andre ting også :) 
 

Hun er også utrolig rolig for alderen og leker svært lite..

Føler heller ikke vi har så god kontakt så om noen har noe tips om dette å så hadde jeg satt pris på det :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Prøv å teste flere belønniner for å se hva som kan motivere henne. Er det noe godbiter hun liker ekstra godt? (Leverpostei, kjøttboller, pølser?)og prøv å finne ut hva slags lek som fungerer best for henne (ball, drakamp, jakt?).Min eldste hund ville hverken ha godbiter eller leke med meg i starten, så vi brukte ganske mye tid på å utvikle gode belønninger for henne, nå logrer hun igjennom alle treningsøkter :D har du kjent henne lenge? hvis hun er litt usikker så kan du kanskje prøve leker med lang snor e.l. som gir henne litt avstand i lek :)

Edit: boken "fra valp til stjerne" har en ganske god gjennomgang av belønningsutvikling :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Husk at dette er en mastiff/mynde-blanding... de er ikke nødvendigvis veldig enkle å trene, og å sammenligne med bordercollieblandingen din blir fryktelig feil. Du vil neppe få en hund som er spesielt lettrent ut av denne blandingen - det er en blanding av selvstendige raser som hver seg ikke er spesielt lettrente, så å tro at du skal få trent særlig mye med en slik blanding, blir nok å gi seg selv grå hår i hodet. 

 

7 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg anbefaler deg heller å forsøke å finne på noe hun liker å gjøre. Som gjør henne sliten i kropp og sjel. Salukitispa mi syns stort sett det meste av lydighet er gørr kjedelig. Hun er derimot god på søk blant annet. Mi leker heller ikke mye. Det eneste som kan trigge er en liten ball jeg har som er myk å ha i munnen og som piper. Den kan hun kaste rundt på omtrent som ei katt leker med ei mus. 

Da mi var yngre var den beste belønningen å få løpe løs. 

Glem absolutt alt som fungerer for border collien din. Dette er noe helt annet og kan ikke sammenlignes. 

2 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan være hun trenger litt tid og, min egen omplasseringshund ville ikke ta godbiter den første uken, hun var usikker og var ikke vant til det 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Black Friday Salg til Hund