Gå til innhold
Hundesonen.no

The Originals Anouk - Ayla. Alano Espanol.


HaavardPYA
 Share

Recommended Posts

Legger ut et par bilder av Ayla. Hun er nå snart 11mnd og 19kg. Litt lita for rasen, men helt perfekt for oss. 
Mange negative ting som står om rasen på diverse forum ser jeg, men dette vil jeg avkrefte på det sterkeste. Tar lærdom fort, er nysgjerrig på nye ting og ingen problem med andre hunder. De egner seg ikke som soffahund, men hun kan godt ligge en hel ettermiddag å slappe av. Når det gjelder treninga, så må man selvsagt være litt bestemt. Men med positiv trening så kommer resultatene fort :) Eneste negative må være at uansett hvor hun er når vi legger oss så våkner vi med Ayla i sengen, og da har hun gjerne dratt til seg hele dyna.. hehe :D   

FullSizeRender.jpg

FullSizeRender[1].jpg

IMG_0857.JPG

IMG_0934.JPG

IMG_1196.JPG

IMG_1200.JPG

IMG_1202.JPG

IMG_1204.JPG

IMG_1237.JPG

IMG_1239.JPG

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 50
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

@The Originals kennel Jeg er en som kun har eid ryktebefengte raser som amstaff og amerikansk bulldog, som var hjemme hos og pratet (og kostemoste) alano med Neil Aitken i timesvis, og som skulle ha v

@The Originals kennel  Alle alanos jeg har møtt har vært flotte hunder, åpne og sosiale uten reservasjon. Vi gikk på tur med Neil sine og alle gikk løs uten problem. Herlige vesen, og en rase jeg godt

Legger ut et par bilder av Ayla. Hun er nå snart 11mnd og 19kg. Litt lita for rasen, men helt perfekt for oss.  Mange negative ting som står om rasen på diverse forum ser jeg, men dette vil jeg avkr

Posted Images

Akkurat nå, Stine skrev:

Så fin! Vil du fortelle litt hvordan det er å ha den rasen?

Jepp. Det er en veldig fin rase å ha i hus synes jeg. De er jo egentlig brukshunder så litt mosjon må til. Men hun er egentlig overraskende rolig når hun er inne. Kan sove hele dagen. Mange har misforstått disse og tror det er mye samme hund som dogo og presa canario, men det stemmer ikke.  Søsteren min har en staff, og de har mye samme måte å leke på. Det går litt hardt for seg, men ikke noe krangling. Nå skal ikke jeg uttale meg om andre hunder, men akkurat denne er iallefall litt mindre skeptisk til andre dyr og hunder en staffen hennes. Og merker på ingen måte at hun skal vokte huset eller området sitt. Litt vanskelig å forklare men jeg opplevde egentlig min far`s Australian Shepherd mer som en rakker en denne. 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alanoer er fine. Som vakthundrase fra et land der vakthunder ikke er til å tulle med så er det lett å forstå at folk er skeptiske, og jeg ville nok selv vært forsiktig med en slik hund. Det er faktisk et par på forumet fra før, eller som har vært ihvertfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke sikker på hva du mener jeg skriver om rasen som er negativt, og hva du viser til når du skriver "dette er feil". Om du antyder at det ikke er noe negativt med rasen overhodet så er jeg i mye større grad skeptisk.

Et enkelt søk på nettet forteller at rasen har vært brukt både som vokterhund, kamphund og gjeterhund, og er i dag avlet fram av et relativt lite antall hunder etter at rasen nesten ble utryddet. Er det også feil?

Og ca de bou er også en spansk molosser, ja. Men ikke samme rase. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Pringlen skrev:

@simira : tipper han sikter til at du omtaler rasen som en vokter, når det først og fremst er en jakthund ;)

Ja, noen synes kanskje det er negativt. :P Men nå er det en vokterhund også da, så langt jeg greier å få bekreftet det lille jeg visste om rasen fra før...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, The Originals kennel skrev:

Vis meg et sted på nettet det står at denne rasen har vært brukt som kamphund. dette stemmer ikke og det er nettopp denne innstillingen jeg antyder  som negativ. dette er en urhund som har vært brukt som Krigshund ca 400 e. kr. i senere tid brukt i okse kamp, før dette ble ulovlig i Spania. FCI erkjente denne rasen utdødd i slutten av 70 tallet. Men det var et oar studenter som hadde i skole prosjekt å finne eksemplarer av denne rasen. De fant ca 300 eksemplarer i fjellene i Spania som ble brukt til kveg og villsvin jakt. da startet prosjektet for å bygge opp rasen. det finnes idag mange Alanoer i verden ( ca 30 000), og ja jeg kan si  at noen har sine feil. men siden dette er en urhund  og brukshund, så tørr jeg si at det er meget lite feil med rasen ifht ossiene, sjefere, rottweilere, osv osv.

Der står det, for eksempel. ;) (min utheving)

Ja, jeg vet alt du skriver der. Hunden er brukt både som vokter, kamphund, og også vakt og gjeting. Jeg finner også svært få kilder på nettet (wikipedia, raseklubben i uk, dårlig oversettelse av en spansk raseside) som IKKE nevner at dette kan være en krevende hund som ikke egner seg for uerfarne, og flere av de nevner at rasen kan være veldig beskyttende ovenfor familie og hjemmet. For noen er dette negative egenskaper.

Jeg tviler ikke på at de er herlige hunder, men jeg vil anbefale deg å ikke gå ut å på generell basis hevde at "alt negativt som står på internett om rasen er usant" (du formulerte det ikke akkurat slik men det er slik det blir lest av mange). Hva som er negativt og positivt er individuelt etter egne preferanser og behov, og det er slett ikke en rase som passer for alle. Om du sier det så virker du bare useriøs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, simira skrev:

Jeg er ikke sikker på hva du mener jeg skriver om rasen som er negativt, og hva du viser til når du skriver "dette er feil". Om du antyder at det ikke er noe negativt med rasen overhodet så er jeg i mye større grad skeptisk.

Et enkelt søk på nettet forteller at rasen har vært brukt både som vokterhund, kamphund og gjeterhund, og er i dag avlet fram av et relativt lite antall hunder etter at rasen nesten ble utryddet. Er det også feil?

Og ca de bou er også en spansk molosser, ja. Men ikke samme rase. ;)

Ca de bou er en majorkansk bulldog, son er i slekt med den spanske bulldogen Alano. jeg sa ikke det var samme rase. Vær så snill å les postene mine riktig, før du kommenterer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, The Originals kennel skrev:

Nei nå setter du ord og tekst i mine sitater som ikke stemmer overens. og å sitte og diskutere dette med deg som kun vet det du har lest et sted på nettet, blir bare for dumt. Jeg har lang og bred erfaring med denne rasen. Og å sitte å legge ord rett i munnen min som er usanne vil jeg ha meg frabedt. Du har ikke anelse om denne rasen. Og jeg ville trådt forsiktig om jeg påstod ting jeg ikke visste noe om, men noen er bare kranglefanter og dere finnes i alle forumer. Når det er sagt, så vil jeg ha rettet på noen av utsagnene dine.

Jeg påstod ikke at alt som står på nettet som er negativt er feil. Jeg sa at hvis Du påstår at folk son eier Alanoer i Norge påstår det, så tar Du feil!!

Dette ER en krevende rase som IKKE passer for alle. Og alle tidligere og fremtidige Alano eiere blir involvert i en intervju prossess, med grundig bakrunn i hundens og eieres beste. Alle får grundig beskjed om deres og våre oppfatninger på rasens pluss og negative sider. Når vi selger valper, så skal jeg si at det er ca 1 av 15 som i det heletatt blir vurdert til interju. Dette er ikke en rase for alle og vi vil ikke at det skal være det heller. du ville ikke blitt vurdert en gang som eier av Alano, bare så det er sagt. 

Når vi som oppdrettere gjør denne jobben grundig, så finner vi eiere som setter pris på de aller fleste egenskapene til denne rasen. 

Jeg vil også avkrefte at denne hunden på noen måte er aggresiv. dette er en dominant rase, som er modig og tøff, men velbalansert i hodet. og på ingen måte noen hund som har vært brukt i noen hundeslagsmål. denne rasen er pålitelig og med en god bestemt eier veldig lærevillig og lydig. 

Hvilke ord er det jeg legger i munnen på deg? Du sier i første innlegg i denne tråden at det er mange negative ting som står om rasen på diverse forum, og at du kan avkrefte dette på det sterkeste. Du henviser da ingenting til hvilke påstander eller fora det er snakk om, og jeg sier at mange vil oppfatte det som en kategorisk påstand om at "alt det negative som sies om denne rasen er feil".

Hva det er jeg har påstått at alanoeiere i Norge sier er jeg usikker på, jeg ser ikke hvor jeg uttaler meg om alanoeiere overhodet utover at det har vært et par innom forumet her tidligere. Ikke ser jeg noe negativt i det heller.

Jeg påstår ikke at jeg kjenner rasen spesielt godt, jeg henviser til info fra wikipedia og raseklubbsider, som er den infoen som går igjen på de fleste sider hvis man søker etter info om rasen. Og som stort sett stemmer med hva du selv sier. Det eneste jeg som sagt reagerer på er at du sier du avkrefter eventuelle negative påstander som står på diverse diskusjonsfora og jeg påpeker at det fort oppfattes useriøst. At det finnes både gode og negative egenskaper hos rasen håper jeg virkelig vi er enige om...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...