Gå til innhold
Hundesonen.no

Lotta - Field spaniel


Orca
 Share

Recommended Posts

  • Svar 128
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Snille Kaja har tatt bilder av Lottus for meg idag <3 Så fornøyd! Så har hun fått seg lekkert nytt halsbånd og kobbel også.     Noen bilder fra tidligere i sommer: Samme

Da turde jeg endelig å hoppe i det og skaffe meg valp etter å ha planlagt det i sånn 4-5 år. Forelsket meg i field spaniel for noen år siden etter å ha tilfeldigvis truffet noen på en utstilling og så

Noen nye bilder av lille Lotta. Er så glad jeg kjøpte henne. Deilig med en hund med litt mer futt i, det har jeg savnet en del med Dixie, selv før Dixie ble gammel, da hun alltid har vært litt sær og

Posted Images

50 minutter siden, SandyEyeCandy skrev:

Hun er fantastisk flott! Jeg trur jeg så dere i Torshovparken her om dagen, i alle fall om hun løp løs og kom som et olja lyn bort til deg ved lekeplassen. :) Jeg synes sånne helt brune hunder er så innmari fint, og foretrekker alltid det om en rase kommer i flere farger. Flat, kelpie, labrador og nå field spaniel i brunt? :wub: 

Det er godt mulig, jeg så hvertfall deg her om dagen (regner med det ikke er såå mange med to shibaer på Torshov), men du var et stykke borte :P Vi går nesten hver dag i Torshovparken, og om det ikke er for mange folk er hun som regel løs :) Trener en del på innkalling, og hun har blitt ganske så flink :D 
Ja jeg elsker fargen hennes selv! Brune flatter liker jeg og, og brune labradorer (om de er i god form og ikke tjukke). Selvom det egentlig var svart field jeg ønsket meg mest, er jeg veldig fornøyd med fargen til Lotta :) På field er de aller fleste leverbrune i ulike nyanser, svart litt mindre vanlig, og roan og tantegnede er enda mindre vanlig. Synes Lotta har fått en skikkelig dyp og fin brunfarge, en del er litt lysere.
Litt morsomt, en dag jeg kom ut av porten, møtte jeg 3 leverbrune hunder fra jeg gikk ut porten og over gata, og alle 3 var av raser der svart er mest vanlig; satt noen med en leverbrun new foundland og en leverbrun portis på Kaffebrenneriet, og da jeg gikk over gata gikk jeg forbi en brun flat. Mange leverbrune hunder på kort tid!

 

 

19 minutter siden, Maria skrev:

Ååååh.. hun er så fin, Carina! Det er så moro at du endelig har fått deg field :D Håper å få se henne snart.

Takk <3 Hun er skikkelig god! Ja vi må treffes snart! Jeg er fryktelig dårlig til å lage avtaler om dagen da jeg alltid føler jeg ikke har tid pga masteroppgaven, men kan hende vi kan få til noe snart :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Noen nye bilder av lille Lotta. Er så glad jeg kjøpte henne. Deilig med en hund med litt mer futt i, det har jeg savnet en del med Dixie, selv før Dixie ble gammel, da hun alltid har vært litt sær og rar. :) Har savnet helt simple ting som er veldig "hund", så enkle ting som å kaste all, ha drakamp, ha en hund som vil leke med andre hunder osv. 
Snart er det vel tid for en annen ting jeg har savnet i Dix, en hund som elsker å bade. Jeg tror Lotta blir en badehund. Har alltid syntes det ser så gøy ut med badehunder :) Bare å kaste leker uti som hunden svømmer etter.

Foreløpig ser det lyst ut, Lotta går gjerne inn i dusjen, drikker med hele nesa av dusjstrålen, stapper hele nesa i vann når hun drikker, og gjerne i gjørme ute og. Vasser gjerne gjennom søledammer :)
Så jeg har kjøpt en flytekong med tau i som jeg gleder meg til å teste :)

Fikk tatt noen fine bilder av henne denne uka. Syns hun er så fin <3 Fikk hjelp av venninnen min som stilte henne opp slik at jeg kunne prøve å få til et ståbilde av henne. Syns hun ser veldig bra ut :) Tenker stille henne på valpeshow på NKK Drammen. Har og tenkt littegrann på valpeshow hos Canider i april og. Får se hva jeg får tid til :)

IMG_6010.jpg

IMG_6033.jpg

IMG_6045.jpg

IMG_6157.jpg

IMG_6205.jpg

IMG_6220.jpg

IMG_6250.jpg

IMG_6222.jpg

  • Like 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 minutter siden, MarieR skrev:

Så fin! Kraftig benstamme, men uten å bli tung i kroppen. Så bra du er fornøyd med henne! :) 

Takk! :) Jeg aner ikke hva det betyr, men høres bra ut :P Jeg kan ingenting om utstilling og eksteriør. Hvordan ser hun ut mtp vinkler og slikt da, det er jo så big deal føler jeg? :)

Jeg synes jo såklart hun ser perfekt ut :wub: Godt mullig hun blir grovere med årene, mange fielder som blir det, men jeg håper hun blir som moren sin, som er veldig nett og fin til å være field. Eller slik onkelen er, en fantastisk flott hann som ikke er for kraftig, se bilder tidligere i tråden :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Lottus har vært på sin første utstilling :) Første gang for meg og (forutenom da jeg deltok i juniorhandling en gang da jeg var 15), artig.  Uoffisielt valpeshow hos Canider nå i helga.

Syntes Lotta var kjempeflink! Logret da dommeren kom bort, men var mer interessert i mine godbiter. Syntes det var helt greit å bli kjent på og få sjekket tenner :) 

Lotta var eneste field så hun ble BIR. Men i gruppen slo hun til og ble BIG2! :D Venninnen min som jeg var med mente at hun kunne ha blitt nr 1 om hun ikke plutselig hadde klikket mongo og begynt å herje og ha drakamp med båndet i siste løperunden :P Hun hørtes ut som et lite monster og jeg kunne ikke annet enn le. Fikk ikke stoppet henne da folk kom løpende bak oss og. 

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med henne. Hun oppførte seg bra og syntes ikke det var noe ekkelt, det er det viktigste syntes jeg. Så var det jo artig å få rosetter da... :P Men kritikken var og fin synes jeg! Tror dommeren likte henne.

 

18072451_10158539161655147_1342949303_n.jpg

18109654_10158539161605147_2119785606_n.jpg

18109785_10158539161650147_915117109_n.jpg

18142737_10158539161640147_796738047_n.jpg

18142849_10158539161780147_835682871_n.jpg

  • Like 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

23 timer siden, Snøfrost skrev:

Så dere på Canider, hun så fin ut det jeg fikk sett av henne i ringen :) 

Så gøy! Stilte du noen av dine? Takk :)

11 timer siden, Sprettballen skrev:

"Beveger seg bra når den vil" :lol: Gratulerer med fine resultater :)

Åh er det DET det betydde, jeg leste det som "ter seg bra når den vil", men beveger gir jo mer mening :P Ja det ble litt mye hopp og sprett :P Og snusing!! Takk :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 26.4.2017 at 10:23 AM, Snøfrost skrev:

Ja, jeg hadde Siberian valpen som ble BIG 2 i gr. 5 :) 

Kult, grattis :D Jeg fikk ikke sett så nøye på gruppe 2 da jeg var litt stresset over når jeg skulle hente Lottus i bilen. Alt gikk så fort, var overhodet ikke forberedt da gruppe 8 ble ropt opp, det hadde jo akkurat vært gruppe 5/6, så rakk bare så vidt å hive på henne utstillingsbåndet :P

 

Gleder meg såå masse til jeg er ferdig med masteren, for endelig har jeg en hund jeg kan gjøre det jeg har drømt om med! Kunne forsåvidt ha gått kurs osv med Dixie og, men har ikke vært motivert til det da det er hipp som happ om hun er i fkous og jobbehumør, så jeg har alltid tenkt at jeg sparer kurs og sånn til neste hund. Har alltid gledet meg til å ha en ung og fersk hund å trene med, og nå har jeg endelig det! Lotta er meldt på hele to kurs i sommer, og jeg gleder meg sånn! Dagen etter jeg er ferdig med mastereksamenen min begynner vi på kurs i kantarellsøk hos GoodDog! Det blir gøy. Hadde vært SÅ fett å ha en utdannet kantarellsøker :P Ellers så er hun meldt på lydighetskurs hos Catch Hundeskole i august. Har så lyst til å trene inn en skikkelig fin fri ved fot og god bakpartskontroll :) Jeg har alltid vært veldig interessert i lydighet, men aldri visst helt om jeg ville fått helt dilla og greid å holde motivasjonen oppe nok til å eie en typisk lydighetsrase, så derfor gikk jeg for en rase som er mer "familiehund". For meg blir det uansett helt topp å trene for moro skyld med en hund som faktisk er i interesert i godbiter og lek som beløninning, for der har Dixie vært veldig vanskelig å trene med. Så tenker jeg vi trener og prøver oss fram og kanskje konkurrerer litt hvis det går bra! Kjenner et par stykker som har opprykk til klasse 3 i lydighet med field, og det er jo ganske moro :) Får se hvor langt vi kommer! Får jeg helt konkurransedilla drømmer jeg litt om en jaktgolden i framtida, men foreløpig gleder jeg meg masse til å prøve ut forskjellige ting med Lotta. :) 

Ting jeg tenker teste ut:
Kantarellsøk, smeller, lydighet, rallylydighet, jaktapportering, triks osv! Kanskje spor - er hvertfall en sport fielden kan hevde seg, men jeg har alltid syntes det høres så kjedelig ut. Så mye trasking med å legge ut spor og deretter følge hunden i flere kilometer mens den snuser :P Høres ikke såå spennende ut for min del.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kult, grattis [emoji3] Jeg fikk ikke sett så nøye på gruppe 2 da jeg var litt stresset over når jeg skulle hente Lottus i bilen. Alt gikk så fort, var overhodet ikke forberedt da gruppe 8 ble ropt opp, det hadde jo akkurat vært gruppe 5/6, så rakk bare så vidt å hive på henne utstillingsbåndet [emoji14]
 
Gleder meg såå masse til jeg er ferdig med masteren, for endelig har jeg en hund jeg kan gjøre det jeg har drømt om med! Kunne forsåvidt ha gått kurs osv med Dixie og, men har ikke vært motivert til det da det er hipp som happ om hun er i fkous og jobbehumør, så jeg har alltid tenkt at jeg sparer kurs og sånn til neste hund. Har alltid gledet meg til å ha en ung og fersk hund å trene med, og nå har jeg endelig det! Lotta er meldt på hele to kurs i sommer, og jeg gleder meg sånn! Dagen etter jeg er ferdig med mastereksamenen min begynner vi på kurs i kantarellsøk hos GoodDog! Det blir gøy. Hadde vært SÅ fett å ha en utdannet kantarellsøker [emoji14] Ellers så er hun meldt på lydighetskurs hos Catch Hundeskole i august. Har så lyst til å trene inn en skikkelig fin fri ved fot og god bakpartskontroll [emoji4] Jeg har alltid vært veldig interessert i lydighet, men aldri visst helt om jeg ville fått helt dilla og greid å holde motivasjonen oppe nok til å eie en typisk lydighetsrase, så derfor gikk jeg for en rase som er mer "familiehund". For meg blir det uansett helt topp å trene for moro skyld med en hund som faktisk er i interesert i godbiter og lek som beløninning, for der har Dixie vært veldig vanskelig å trene med. Så tenker jeg vi trener og prøver oss fram og kanskje konkurrerer litt hvis det går bra! Kjenner et par stykker som har opprykk til klasse 3 i lydighet med field, og det er jo ganske moro [emoji4] Får se hvor langt vi kommer! Får jeg helt konkurransedilla drømmer jeg litt om en jaktgolden i framtida, men foreløpig gleder jeg meg masse til å prøve ut forskjellige ting med Lotta. [emoji4] 

Ting jeg tenker teste ut:
Kantarellsøk, smeller, lydighet, rallylydighet, jaktapportering, triks osv! Kanskje spor - er hvertfall en sport fielden kan hevde seg, men jeg har alltid syntes det høres så kjedelig ut. Så mye trasking med å legge ut spor og deretter følge hunden i flere kilometer mens den snuser [emoji14] Høres ikke såå spennende ut for min del.

Et konkurranse-blodspor er 600 meter. De fleste spanieler digger det og tar det lett
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Kokospaniel skrev:


Et konkurranse-blodspor er 600 meter. De fleste spanieler digger det og tar det lett

Og det er utrolig morsomt å konkurrere i :) Jeg er veldig glad i aktiviteter der hunden får bruke sine naturlige egenskaper, og jeg synes det er fascinerende å se hvordan de jobber i sporet :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

58 minutter siden, Kokospaniel skrev:


Et konkurranse-blodspor er 600 meter. De fleste spanieler digger det og tar det lett

Åja, så mye visste jeg :P Har bare sett hundefolk på face stadig oppdaterer om kilometerlange spor :P

50 minutter siden, Wilhelmina skrev:

Og det er utrolig morsomt å konkurrere i :) Jeg er veldig glad i aktiviteter der hunden får bruke sine naturlige egenskaper, og jeg synes det er fascinerende å se hvordan de jobber i sporet :) 

Jeg kommer sikkert til å prøve det, kanskje jeg får dilla :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Noen nye bilder <3 Er såå fornøyd med henne. Hun er så god tvers gjennom. Så full av kjærlighet og sprell. <3 Er så inderlig glad for at jeg turde å endelig skaffe meg valp. 

 

 

IMG_6586.jpg

IMG_6686-2.jpg

IMG_6695-2.jpg

IMG_6730-2.jpg

IMG_6805-2-2.jpg

IMG_6814-2.jpg

IMG_6859-2.jpg

IMG_6853-2.jpg

IMG_6543.jpg

IMG_6605.jpg

  • Like 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så vakker at det gjør vondt:wub: Og det er så kjekt å lese om hvor fornøyd du er,, jeg er sikker på at dere er et superteam.

Og en ting til; fyttirakkeren så dyktig du er til å ta bilder - du klarer å fange bevegelser og uttrykk med nydelig lyssetting. Imponert!!!!

Jeg stemmer hardt for at du sender noen utvalgte bilder til "Vår spaniels" slik at Lotta kan havne på forsiden:wub:

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Zappa skrev:

Så vakker at det gjør vondt:wub: Og det er så kjekt å lese om hvor fornøyd du er,, jeg er sikker på at dere er et superteam.

Og en ting til; fyttirakkeren så dyktig du er til å ta bilder - du klarer å fange bevegelser og uttrykk med nydelig lyssetting. Imponert!!!!

Jeg stemmer hardt for at du sender noen utvalgte bilder til "Vår spaniels" slik at Lotta kan havne på forsiden:wub:

Takk for fine ord :) Ja jeg gleder meg over henne hver dag. Hun er bare såå herlig.

Jøss tusen takk!! :) Poseringen er gjennomført med god hjelp av kjæresten som sto med pinne klar til å kastes :P Har ikke lært henne bli enda, så sånn er eneste muligheten til å få gode bilder av henne :P

Hadde vært kjempemoro å få Lottus på forsiden. Hvor sender jeg da? :) Det er et bilde av Lotta i forrige nummer av Våre Spaniels, men bare et lite et av da hun var noen ganske liten. Da sendte jeg til hun som driver field-og øvrige spaniels-spalten.

1 time siden, SandyEyeCandy skrev:

I det vannbadet i parken likte Imouto å leke også. :heart: Så dere utenfor Mustand Sally her om dagen, men uten hundene ved min side nyter jeg anonymiteten. :lol: Lotta logra og fikk kos, så det var den mørke, glade rompa jeg så først. Hun er så skjønn, ass!

Hehe takk :) Hun er bestis med jentene på Mustang Sally. Hver gang de ser oss komme ut porten (vi bor i den gården) er det bare "Hei Lotta!!" Sånn har det vært siden hun var bitteliten baby :) Veldig koselig. Av sjefen der får hun av og til komme inn på bakrommet og få leverpostei :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...