Gå til innhold
Hundesonen.no

Lotta - Field spaniel

Recommended Posts

Da turde jeg endelig å hoppe i det og skaffe meg valp etter å ha planlagt det i sånn 4-5 år. Forelsket meg i field spaniel for noen år siden etter å ha tilfeldigvis truffet noen på en utstilling og så tatt kontakt med noen eiere for å høre mer om rasen. De hørtes ut som midt i blinken for meg, da jeg på den tiden akkurat hadde slått fra meg jaktcocker da det blir for krevende og fordi jeg ikke jakter, og ønsket noe mildere. Men samtidig en aktiv rase. Jeg kunne nok godt ha hatt engelsk eller welsh springer, men falt litt pladask for fielden. Har nok litt med å gjøre med at de kommer ensfarget og at de ikke er like vanlige, jeg er litt sær sånn hehe. Ellers passer de meg bra. Størrelsesmessig er de ca mellom cocker og springer. Jeg liker spanielgemyttet godt og tenkte da at field kunne passe meg, også etter å ha truffet og snakket med flere fieldeiere fikk jeg mer og mer lyst på en. 

Så da kom jeg plutselig over en spennende kull i Sverige. Plutselig hadde jeg kjøpt meg valp... 

Lille Lotta har vært hos meg i snart to uker og det går fint. På stamtavlen heter hun Periwinkle's Charlie's Angel. Kullet hadde temaet amerikanske tv-deckare (hva nå det betyr), så da etter Charlie's Angels... og faren hennes heter Charlie til daglig. Faren er fra USA, hvor fielden ser litt annerledes ut, i mine øyne penere da de er mer høyreiste og litt strammere i ansiktet. 

Her er hun, såå søt.

c97f69efba.jpg

c9856cf5cc.jpg

c9874118c8.jpg

c989c38cf7.jpg

c98c30d1d9.jpg

c98ff28cb9.jpg

c9924f2446.jpg

c994326a2c.jpg

c99634fbd1.jpg

c9984f34b1.jpg

c999f88bc4.jpg

c99c3570a3.jpg

c99e08fd8c.jpg

c99ffd7952.jpg

 

Her er mammaen hennes, Issa, Periwinkle's Gennie, en nydelig tispe:
c9a2b0544c.jpg

c9a58b9d72.jpg

Faren, en amerikansk import (bilde hentet fra hjemmesiden til de amerikanske oppdretterne hans):

c9bbf06b4f.jpeg

c9c0057640.jpg

 

Er så spent på hvordan Lotta blir seendes ut som voksen :) Tror hun blir ganske så fin. Hannen har jeg ikke møtt, men skal være en veldig trivelig hannhund som nylig er importert fra USA og har taklet overgangen veldig fint, bor nå i Finland. Moren traff jeg på besøk hos oppdretter, likte henne og veldig godt. Hun var typisk field, litt uinteressert i oss fremmede. Fielden skal være mer reservert enn springer. Selvom jeg smelter veeldig av typiske hunder som elsker alt og alle, tror jeg det kan bli fint med en som ikke er helt gal etter nye folk :) De fieldene jeg har truffet har hilst på en veldig rolig og hyggelig måte. Men onkelen til Lotta er den mest sjarmerende fielden jeg har møtt da, veldig kosete og såå glad for å treffe oss nye. Utrolig herlig hund. Jeg håper Lotta blir litt som han innerst inne ;)Han er kullbror til moren, og er også den peneste fielden jeg noengang har sett: 

+-c9da8ac101.jpg

Han eies av en kjempehyggelig norsk dame i Sverige som vi besøkte på veien for å hente Lotta :)

 

Ellers er valp helt nytt for meg, Dixie fikk vi som 6 mnd. Så jeg tar gjerne imot tips...

Jeg har oppdaget at vintervalp er veldig upraktisk :P Hun fryser ute, og det er styr å kle på seg så mange ganger daglig :P Verste er mest kulden ute. Kan liksom ikke være ute så veldig lenge av gangen, før hun begynner fryse og syte... Det gjør jo denne miljøtreningen litt utfordrende synes jeg, HAr prøvd kle på henne en liten dress, men på de kalde dagene ser det ut som hun fryser likevel. Og jeg tror det at hun fryser gjør henne litt ekstra var for andre ting? Hun er litt pysete enda synes jeg, selvom hun visstnok skulle være en av de tøffeste i kullet :P Hun er hvertfall ganske redd nye hunder som kommer brått på. Hun trenger å møte snille og rolige hunder i alle størrelser, så rop ut om du har en passelig sosialiseringskandidat! I Oslo :) Tror det gjelder å få nok tid til at hun kan se at det ikke var så gærnt likevel. Ikke allt så lett når det er andre hunder vi treffer ute hvis de må videre eller det er veldig kaldt så hun mistrives.  
Har tatt henne med på Oslo S og kjøpesenter for å oppleve travle steder uten å fryse, det har gått fint. Trikk har og gått bra. Mennesker går veldig bra, og det synes jeg egentlig er noe av det viktigste. Vi bor over en hyggelig blomster/jeansbutikk, hvor de elsker hunder, så der får hun komme inn og kose og få leverpostei :) Det synes hun er stas. 

Jeg er usikker på hvordan jeg skal få henne sosialisert med barn. Har ikke barn og har ingen i min omgangskrets som har barn. Har du barn hun kan møte? Hun ble litt skremt av et parn hun traff på senteret. Satt i vogn, litt stort barn. Hun var på vei bort for å snuse på vogn og ungen, til ungen plutselig satte i et skjærende hyl så hun skvatt skikkelig. Så dro de så hun fikk liksom ikke sett at det var ufarlig heller... vet ikke om det satte spor, for har ikke møtt mange barn etter det. kun to litt eldre barn, to jenter, som hun fikk kose med, det gikk veldig bra. 

 

Alle tips tas imot!
Spesielt når det gjelder:

hilsing på andre hunder

barn

miljø og fryseproblemet

forslag til nye miljø

 

Ellers er hun et lite monster med skarpe tenner, jeg glede rmeg veldig til etter tannfelling :)

og, om du bor i Oslo, si fra om du skulle ha lyst til å passe valp ;)

 

 • Like 15

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når det gjelder barn så er det vel bare å henge utenfor barnehager og skoler i friminutter eller når de slutter. Garantert mange som vil hilse på en valp! :)

Gratulerer! Herlig, så bra at vi får mer av de mindre vanlige spanielene!

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Jammen haaalloooooo, for en søtnos:wub: Gratulerer med ny valp! Hilsning på andre hunder tror jeg nok sonen kan hjelpe deg med. Jeg og Milli hadde stilt opp galant om vi bare ikke hadde bodd i Bergen. Hva barn angår, hadde jeg vært litt skeptisk til å la henne hilse på barnehagebarn i flertall; de blir fort overveldende for en litt skeptisk valp. Kanskje sonen også her kan bidra med hundevante barn som kan ta ting i Lottas tempo?

Angående frysing: der tror jeg det bare er å fortsette som du har gjort......

Og til sist: det ser ut til at du har fått deg en skikkelig diamant av en hund - Nydelig:wub:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er så glad på dine vegne! Endelig gikk drømmen din i oppfyllelse, og det unner jeg deg veldig. :) nå må du ha tro på deg selv - du er flink med hund, og du skal ikke bekymre deg for alt som ikke går. Lotta er i de beste hender, og jeg gleder meg til å hilse på henne, selv om jeg dessverre ikke får gjort det i dag. 

 

Grattis igjen! :D 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gratulerer med valpen. Hun er kjempesøt. 
Jeg synes også field er en av de finere spanielene, selv om spaniel ikke er noe for meg personlig. 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ikke uvanlig i det hele tatt at små valper er litt skeptisk til andre hunder i starten, det var Blitz også de første par ukene...og det er hun ikke nå lenger, for å si det sånn *ler*. Så da er det bare å ta det rolig, la henne få varme seg litt opp til nye hunder i hennes tempo en periode, så vil jeg tro det går ganske fort over :)

Ellers ville jeg bare fortsatt slik du gjør, jeg tror det skal gå helt fint at du ikke kan være så mye ute nå siden hun fryser. Hun viser jo at hun takler nye og ganske krevende miljøer helt fint når hun bare ikke fryser :) Du får spare bysosialiseringen til du kommer hjemover, her er det ikke spesielt kaldt :) 

Gleder meg til å hilse på lille søte!

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest

Gratulerer med kjempefin valp :)

Ift det du spør om:

hilsing på andre hunder: Her velger jeg sladretrening fra starten av, dvs hunden min får ikke hilse på andre hunder når vi går tur, istedet får hun en godbit eller annenbelønning hver gang hun ser en annen hund. I starten må man gjøre valpen oppmerksom på at man har belønning som valpen får når den snur seg mot eier (Setting: hunden ser en hund i det fjerne, du kremter eller lager annen lyd, hunden ser mot deg - gi belønning.) Hunden kobler raskt, og du slipper en hund som går bananas når dere treffer andre hunder på tur.

barn: Jeg setter meg utenfor barneskole/barnehage, og da kommer unger for å hilse. JEG instruerer. kun ett barn om gangen i starten, de får kun klappe på rygg og rumpe og gi valpen godbiter (som jeg har tatt med meg). Etterhvert - noen seanser/dager med dette - kan de få komme to og to. Avslutt før valpen blir sliten. Dvs første gang får kanksje bare 2 - 3 barn hilse.

miljø og fryseproblemet og forslag til nye miljø:  Bruk ulldekken/genser. Start forsiktig. Kun korte økter ute. Ta valpen med per bil eller buss og la valpen får oppleve nye underlag og lyder på den måten. Besøk et sykehjem, og la valpen få gå gjennom skyvedører, ta heis, hilse på eldre med rullator og stokk osv. Mange nye lukter et slikt sted også.Og du får gledet noen eldre samtidig som du miljøtrener valpen din. 

Oppsøk industriområde (som ikke er avlåst) på ettermiddag og la valpen utforske andre materialer som finnes der. (Jeg har feks oppsøkt et i mitt nærområde flittig, der ligger ulike typer rør med ymse dimensjoner som ligger trygt stablet, slik at hunder (og ev barn) kan krype gjennom dem og fine ut av ymse underlag). Bruk fantasien og tenk på hva du og valpen din kan komme til å måtte forholde dere til på en eller annen måte senere i livet.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 

11 timer siden, Zappa skrev:

Jammen haaalloooooo, for en søtnos:wub: Gratulerer med ny valp! Hilsning på andre hunder tror jeg nok sonen kan hjelpe deg med. Jeg og Milli hadde stilt opp galant om vi bare ikke hadde bodd i Bergen. Hva barn angår, hadde jeg vært litt skeptisk til å la henne hilse på barnehagebarn i flertall; de blir fort overveldende for en litt skeptisk valp. Kanskje sonen også her kan bidra med hundevante barn som kan ta ting i Lottas tempo?

Angående frysing: der tror jeg det bare er å fortsette som du har gjort......

Og til sist: det ser ut til at du har fått deg en skikkelig diamant av en hund - Nydelig:wub:

Takk!! :) Ja jeg er litt redd or store grupepr barn som skal komme plutselig på. Men bare å være utenfor før de slutter er jo en idé, for å bli vandt til lydene av unger hvertfall.

Jeg håpte Sonenfolk ville melde seg, håper på fler svar :P 
Takk :wub:

11 timer siden, Maria skrev:

Jeg er så glad på dine vegne! Endelig gikk drømmen din i oppfyllelse, og det unner jeg deg veldig. :) nå må du ha tro på deg selv - du er flink med hund, og du skal ikke bekymre deg for alt som ikke går. Lotta er i de beste hender, og jeg gleder meg til å hilse på henne, selv om jeg dessverre ikke får gjort det i dag. 

 

Grattis igjen! :D 

Takk Maria :D Du får rope ut når du får tid :D Gjerne på dagtid når det er lyst om du har mulighet, hvis ikke går sikkert ettermiddag og :)

11 timer siden, Snøfrost skrev:

Gratulerer med valpen. Hun er kjempesøt. 
Jeg synes også field er en av de finere spanielene, selv om spaniel ikke er noe for meg personlig. 

De fine fieldene er nydelige :) Er en del variasjon utseendemessig innen rasen synes jeg. Noen er altfor kraftige for min smak, med tunge hoder og hengeøyne og mye lepper. De amerikanske er ofte litt finere i ansiktet. og moren hennes hadde veldig fint hode. :)

10 timer siden, Kokospaniel skrev:

Gratulerer med valp! Spanielklubben har kanskje ting du kan være med på?

Tenkte på det, da jeg skal melde meg inn i NKK, men føler jeg har mer lyst til å bli medlem av en bruksklubb, jeg kan vel bare være med på spanielklubbens aktiviteter dersom jeg er medlem? Hva slags aktiviteter pleier de ha?

7 timer siden, Sprettballen skrev:

Det er ikke uvanlig i det hele tatt at små valper er litt skeptisk til andre hunder i starten, det var Blitz også de første par ukene...og det er hun ikke nå lenger, for å si det sånn *ler*. Så da er det bare å ta det rolig, la henne få varme seg litt opp til nye hunder i hennes tempo en periode, så vil jeg tro det går ganske fort over :)

Ellers ville jeg bare fortsatt slik du gjør, jeg tror det skal gå helt fint at du ikke kan være så mye ute nå siden hun fryser. Hun viser jo at hun takler nye og ganske krevende miljøer helt fint når hun bare ikke fryser :) Du får spare bysosialiseringen til du kommer hjemover, her er det ikke spesielt kaldt :) 

Gleder meg til å hilse på lille søte!

Godt å høre! Noen ganger lurer jeg på om hun er kjempepysete, men det med hunder regner jeg med går seg til når hun blir litt større. 
Ja må bli litt bytur hjemme i Stavanger ja :) Gleder meg!

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
5 timer siden, enna skrev:

Gratulerer med kjempefin valp :)

Ift det du spør om:

hilsing på andre hunder: Her velger jeg sladretrening fra starten av, dvs hunden min får ikke hilse på andre hunder når vi går tur, istedet får hun en godbit eller annenbelønning hver gang hun ser en annen hund. I starten må man gjøre valpen oppmerksom på at man har belønning som valpen får når den snur seg mot eier (Setting: hunden ser en hund i det fjerne, du kremter eller lager annen lyd, hunden ser mot deg - gi belønning.) Hunden kobler raskt, og du slipper en hund som går bananas når dere treffer andre hunder på tur.

barn: Jeg setter meg utenfor barneskole/barnehage, og da kommer unger for å hilse. JEG instruerer. kun ett barn om gangen i starten, de får kun klappe på rygg og rumpe og gi valpen godbiter (som jeg har tatt med meg). Etterhvert - noen seanser/dager med dette - kan de få komme to og to. Avslutt før valpen blir sliten. Dvs første gang får kanksje bare 2 - 3 barn hilse.

miljø og fryseproblemet og forslag til nye miljø:  Bruk ulldekken/genser. Start forsiktig. Kun korte økter ute. Ta valpen med per bil eller buss og la valpen får oppleve nye underlag og lyder på den måten. Besøk et sykehjem, og la valpen få gå gjennom skyvedører, ta heis, hilse på eldre med rullator og stokk osv. Mange nye lukter et slikt sted også.Og du får gledet noen eldre samtidig som du miljøtrener valpen din. 

Oppsøk industriområde (som ikke er avlåst) på ettermiddag og la valpen utforske andre materialer som finnes der. (Jeg har feks oppsøkt et i mitt nærområde flittig, der ligger ulike typer rør med ymse dimensjoner som ligger trygt stablet, slik at hunder (og ev barn) kan krype gjennom dem og fine ut av ymse underlag). Bruk fantasien og tenk på hva du og valpen din kan komme til å måtte forholde dere til på en eller annen måte senere i livet.

 

Takk for mange tips!! :)

Men bør hun ikke få treffe mange ulike hunder uansett for å bli vandt til å omgås ulike hunder? Hun kommer ikke til å få hilse på alt og alle, men tenker at i starten bør hun ha sjansen til å møte snille hunder.
 

Tror ikke jeg greier være streng nok med barna til at jeg tør få en hel gjeng bort til henne. Da satser jeg heller på lekeplasser tror jeg. Men ikke så mange ute og leker alltid :P 

Er det lov å ha med hund inn på sykehjem? Det hadde isåafall vært kjempetrivelig :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest
Just now, Orca said:

Takk for mange tips!! :)

Men bør hun ikke få treffe mange ulike hunder uansett for å bli vandt til å omgås ulike hunder? Hun kommer ikke til å få hilse på alt og alle, men tenker at i starten bør hun ha sjansen til å møte snille hunder.
 

Tror ikke jeg greier være streng nok med barna til at jeg tør få en hel gjeng bort til henne. Da satser jeg heller på lekeplasser tror jeg. Men ikke så mange ute og leker alltid :P 

Er det lov å ha med hund inn på sykehjem? Det hadde isåafall vært kjempetrivelig :)

Planlegg leketreff med hunder du vet du kan stole på. ikke hils på fremmede hunder ute på tur - de trenger ikke vøre hyggelige mot valper.
De fleste sykehjem tar gjerne imot besøk av hunder. Bare unngå fasen der valpen biter i alt og alle. Gamle kan ha veldig skjør hud pga medisiner.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gratulerer med den søtnosen:wub:

Vi bor i Oslo (øvre grunerløkka), og har to litt forskjellige men passelige hilse-kandidater:P En kooiker hannhund på 3,5 og en sheltie tispe på 6 mnd. Begge er glad i og snille mot valper (den ene er valp selv:icon_redface:), men ingen av dem er voldsomme, spesielt ikke sheltietispen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
21 minutter siden, Elita2005 skrev:

Gratulerer med den søtnosen:wub:

Vi bor i Oslo (øvre grunerløkka), og har to litt forskjellige men passelige hilse-kandidater:P En kooiker hannhund på 3,5 og en sheltie tispe på 6 mnd. Begge er glad i og snille mot valper (den ene er valp selv:icon_redface:), men ingen av dem er voldsomme, spesielt ikke sheltietispen.

Vil gjerne treffes!! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville ikke tatt så på vei og gjort så mye dikkedarier... Besøke industriområder og gamlehjem - hva skjedde med at hunder jo bare bør takle ting litt på strak hånd, uten at man skal måtte introdusere de til alt livet måtte bringe de i de første ukene? :P Eller er det sånn at med Labrador så kommer alt gratis? :P Jeg hadde aldri styrt sånn, bare holdt det til kollektiv-transport (uansett flott måte å slite ut valpen på!) og sitte i byen og se på folk.

Ting jeg alltid har angret på med min hund:
1) Ikke trent på å legge seg ned på tur, f.eks på fjellet, på skitur etc. En hund som pistrer og hyler når vi skal *KOSE OSS* med pølse eller bare ligge i lyngen... grusomt :P Også når man er i byen, eller bare er ute på tur generelt. Trene på at det noen ganger stopper opp.

2) Ikke trent på å være løs blandt folk og fe.

3) Ikke trent på å bæsje/tisse hvorsomhelst. Lot valpen diktere mye, og har nå en særing som må drite under ei busk. Utrolig slitsomt når hun er operert og heller pådrar seg forstoppelse enn å bæsje på åpen gate.

4) Jeg overdilla med barn i starten, har nå en hund som trekker mot barn utendørs. De er jo så morsomme og gir mat. Slitsomt :P 

5) Kloklipp... gjør det lett og positivt fra dag en... Det er så leit når hunden stresser seg opp for noe så banalt.

6) Trene på å dra på besøk til folk og legge seg ned.... Ikke børne rundt i huset. Lett relatert til del 1)

Kommer sikkert på flere ting, men det er en del av det jeg angrer på ifht "hva jeg ikke gjorde" med valpen min :)

Lotta er dritsøt! Sukk. Akk. Og selvfølgelig: kjempegrattis! Synes jo det er litt leit at du ikke kan komme nordover i år, men når man ser hvorfor så er det jo egentlig helt greit :wub: 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når det gjelder miljøtrening så bruker jeg å dra i byen både for å trene og for å bare slappe av, ta kollektivtransport, dyrebutikken, dra på hundeklubben 🙂 

Jeg legger mye vekt på lek! jeg vil ha en hund som kan trene og leke hvor som helst... derfor drar jeg forskjellige plasser ene og alene for å leke 🤗

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Shlush skrev:

Når det gjelder miljøtrening så bruker jeg å dra i byen både for å trene og for å bare slappe av, ta kollektivtransport, dyrebutikken, dra på hundeklubben 🙂 

Jeg legger mye vekt på lek! jeg vil ha en hund som kan trene og leke hvor som helst... derfor drar jeg forskjellige plasser ene og alene for å leke 🤗

Det er kjempelurt! Det vil du få mye igjen for. Ingenting er så kjedelig som å måtte lære hunden å leke som voksen, tar mye tid og er ganske kjedelig :P Hold i gang lekedriven mens hun vokser, så har du et ekstra verktøy i kassa om du vil trene noe med henne senere :) 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
13 timer siden, Kangerlussuaq skrev:

Jeg ville ikke tatt så på vei og gjort så mye dikkedarier... Besøke industriområder og gamlehjem - hva skjedde med at hunder jo bare bør takle ting litt på strak hånd, uten at man skal måtte introdusere de til alt livet måtte bringe de i de første ukene? :P Eller er det sånn at med Labrador så kommer alt gratis? :P Jeg hadde aldri styrt sånn, bare holdt det til kollektiv-transport (uansett flott måte å slite ut valpen på!) og sitte i byen og se på folk.

Ting jeg alltid har angret på med min hund:
1) Ikke trent på å legge seg ned på tur, f.eks på fjellet, på skitur etc. En hund som pistrer og hyler når vi skal *KOSE OSS* med pølse eller bare ligge i lyngen... grusomt :P Også når man er i byen, eller bare er ute på tur generelt. Trene på at det noen ganger stopper opp.

2) Ikke trent på å være løs blandt folk og fe.

3) Ikke trent på å bæsje/tisse hvorsomhelst. Lot valpen diktere mye, og har nå en særing som må drite under ei busk. Utrolig slitsomt når hun er operert og heller pådrar seg forstoppelse enn å bæsje på åpen gate.

4) Jeg overdilla med barn i starten, har nå en hund som trekker mot barn utendørs. De er jo så morsomme og gir mat. Slitsomt :P 

5) Kloklipp... gjør det lett og positivt fra dag en... Det er så leit når hunden stresser seg opp for noe så banalt.

6) Trene på å dra på besøk til folk og legge seg ned.... Ikke børne rundt i huset. Lett relatert til del 1)

Kommer sikkert på flere ting, men det er en del av det jeg angrer på ifht "hva jeg ikke gjorde" med valpen min :)

Lotta er dritsøt! Sukk. Akk. Og selvfølgelig: kjempegrattis! Synes jo det er litt leit at du ikke kan komme nordover i år, men når man ser hvorfor så er det jo egentlig helt greit :wub: 

Takk for mange tips :) Kan tenke meg en del kommer gratis med labrador ja :P De er jo sånn super happy-go-lucky. Hun er er litt mer skeptisk til omverden :) Har tatt litt tid å få henne vandt til lydene rundt i gatene her, men nå går det fint, og det går bedre og bedre. Idag tror jeg vi var på vår første tur ut uten å syte.. :P Gikk i parken og fikk løpe litt. Sol og fint vær, så ikke så kaldt :) 
Jeg kommer nordover forressten! Men jeg tror du sa du ikke var der da, i januar? Har fikset valpepass og skal på spekkhoggertur i regi av folk fra universitetet :D Kan høre om det er noen ledige plasser om du vil? Er snakk om 4.-6 januar :) Bare send meg meld på Face :)

4 timer siden, Shlush skrev:

Når det gjelder miljøtrening så bruker jeg å dra i byen både for å trene og for å bare slappe av, ta kollektivtransport, dyrebutikken, dra på hundeklubben 🙂 

Jeg legger mye vekt på lek! jeg vil ha en hund som kan trene og leke hvor som helst... derfor drar jeg forskjellige plasser ene og alene for å leke 🤗

Er ikke tilknyttet noen hundeklubb enda, skulle gjerne vært det :o
Hmm, det skal jeg huske på :)

 

1 time siden, Monikawt skrev:

Gratulerer :D så skjønn! :wub: 

jeg bor på Skedsmo, så du kan gjerne bruke meg til sosialisering, og evt hundene mine :) 

Gjerne! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

ere i Oslo som er flinke med foto, noen som har lyst å ta valpebidler av Lotta? Jeg prøver ltit selv, men får det ikke til, jeg klarer ikke ta actionbilder :P Har gjerne lyst på noen bilder av henne i aktivitet. Har ikke lært henne bli enda, så er vanskelig for meg alene å ta bare vanlige stillestående bilder og :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Nei tenker det bør gå greit mat-messig 😆 Men må nok forhøre meg litt om tannhelsa da jeg snakket med ei venninne idag som advarte sterkt mot miniatyrhunder pga tennene. De har 3 chihuahuaer hjemme og hun mente de sikkert var oppe i 100k i utgifter på tanntrekk osv ettersom sånt ikke dekkes av forsikring, og at tennene var like dårlige på rasen jeg vil ha.  Jeg studerer til veterinær, mye obligatorisk skole her og men mye hundene kan være med på heldigvis  Og Budapest er utrolig hundevennlig så de får være med på "alt" av sosiale greier hvertfall (kafé/restaurant/parker/besøk osv) Jeg er heldig og bor dritbillig, mat er heller ikke dyrt så sånn sett er det veldig greit! I tillegg er det absolutt ikke nødvendig med bil her i storbyen, så sparer vel en god del på sånne ting. Hahha! Hva går det i der da? Ikke si tenner 🙈 Nei, og tenker at det skal jeg klare! Flybilletter blir vel svindyrt da men har bare rundt to år igjen her nede nå så skal klare det tenker jeg. Får heller bare reise hjem litt sjeldnere eller i kortere perioder sånn at de kan være på pass hos noen de gangene. Han jeg har fra før er 16 kg og neste blir vel kanskje 3-4-5 kg som voksen, så regner vel egentlig ikke med å se så mye forskjell i matutgifter 😅Forsikring er en annen sak, det må sjekkes opp. Men utenom det så kommer jeg ikke på så mange løpende utgifter som du sier. Tenker jeg får sette opp et skikkelig budsjett dette semesteret da og spare opp litt mer buffer dersom det skulle skje noe, og så være flink til å spare det jeg tjener i sommer.
  • Nå er det ikke så lenge siden jeg var på 12 ukers med valpen her, fikk beskjed om ormekur den dagen og ikke noe mer jeg 
  • Takk for det!  Hm ja synes det hørtes veldig rart ut, så tror jeg skal ringe til en annen dyrlege for å høre.. 
  • Har iallefall fått meg en trekkhund nå, stakkars valpen er vell omtrent den eneste som jobber når vi er på tur uten andre folk og hunder iallefall  Til gjengjeld er hun veldig flink da, og utrolig sterk og utholdene og flink til å fordele energien og jobbe jevnt og effektivt. Og hun liker det godt virker det som.  Bitteliten snutt fra vår første sparktur, blir nok mange flere håper jeg, men må fikse skikkelig bremse   
  • Nei, det var kanskje litt uutfyllende av meg, men alt i kjølerommet holder nok ganske lenge uten kjøling, ikke minst litervis med øl og brus (som er bedre enn ingenting å drikke om krisen skulle være et faktum). Det aller meste i fryseren holder nok også en ukes tid, kanskje to, fra fryseren stopper. I en virkelig krise spiser man helt sikkert harsk mat etter en tre-fire uker også.
 • Nylig opprettede emner

×