Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, desember


Stine
 Share

Recommended Posts

På 27.12.2016 at 2:48 PM, enna skrev:

En tur med hund i avdelingen får frem historiene om egne hunder, som de gamle har med seg. Og de forteller om raser de har hatt, og enkelthunder. Til og med eldre med ganske fremskreden demens husker hundene sine. Og jeg har opplevd flere ganger at demente som stort sett bare gråter, slutter å gråte når noen kommer med en hund. Da smiler de istedet og strekker fram en hånd for å få klappe :) 

Vi har også hatt besøk av hund på jobben min i dag. Vi oppfordrer pårørende til å ta med seg dyr hvis de har noen som egner seg som besøksdyr. Veldig koselig. Dyr og barn får de demente til å stråle.

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 4k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg fikk mye fint og nyttig til jul. Veldig fornøyd med alle gavene, og en må  jeg bare dele her inne. Mannen har laget/malt meg med alle våre 10 hunder i spannet

Endelig hjemme etter en lang lang lang tur til og fra Stockholm. Utslitt, sulten, tørst, trøtt, stiv og støl! Men det er SÅ verdt det når jeg kommer hjem med en ny svensk, nordisk og INTERNASJONA

"Tror du det er dødelig?" "Nei." Den følelsen av lettethet.

Posted Images

1 time siden, Tonje skrev:

Jupp..Hun sover mye lenger enn ungen også så h*n blir det liksom opp til oss å underholde. Her om dagen måtte mamma vekke henne fordi hun skulle ut en tur, da var klokka 13...

Mye mugg fra meg nå ser jeg, skal slutte nå :P Er bare så lei. Lufta for mamma at jeg vurderer å dra hjem i morgen og tvert jeg har sagt det så begynner samvittigheten å gnage. Hun ønsker jo helst at vi skal være her, men jeg vet ikke om jeg orker. 

Blir nesten harm på deres vegne her - maken så frekk!  Reis hjem du, og ikke la samvittigheten gnage, du ha jo vært der en stund mener jeg- får da virkelig holde!

1 time siden, Symra&Pippin skrev:

Samme her. Siden jeg aldri har hatt røytehunder så vet jeg vel ikke helt hva det handler om, men jeg aner noe når jeg hører folk sverge på at de har hundehår i nykjøpte, uåpnete margarinpakker! :lol:

 

Skjønner ikke dette med røyting skal være så ille jeg, synes det er helt overkommelig selv uten tørketrommel! Bare å passe litt på klesfarger, ha "persisk mønstrede" tepper så synes ikke hårene, og å plukke et og annet hår ut av tannkremen er ikke såå slitsomt liksom..

Her har gubben influensa. Det har han aldri hatt i de 38 årene jeg har kjent han, og nå har han vært syk siden 1. juledag. Han er for pjusk til å klage noe særlig, tar imot alle mine remedier uten å klage og synes fornøyd med det. Jeg får litt dårlig samvittighet for dette ser ut å være min beste jul ever.. siden han er syk har vi avlyst besøk til oss, og besøk vi skulle vært på. Så jeg nyter dagene med ut med beste biskene på formiddagene og så lange deilige sjakk-sendinger på ettermiddagene. Blir helt fasinert av den sjakken, særlig en sånn som Magnus som, selv med vanvittig dårlig tid, lager omstendelige lange planer og bygger opp bit for bit et oppsett som til slutt knerter motstanderen - gjerne pga motstanderen gjorde et feil trekk ca 50 trekk tidligere.. Mye mystisk med sjakken "nå står kampen om den hviten bonden på B4" kan kommentatoren (Torstein Bae)si - og man glor og glor på den hvite bonden på B4, og kan ikke se noe spesielt ved den i det hele tatt.. den er så lik de andre bøndene liksom.. men så er den visst sentral.  Og så elsker jeg all "dramaet" og "action" og "dette svinger det av" og "magisk"  og det eneste man ser er 2 yngre menn med varierende lurvethet som henger over et sjakkbrett liksom..  (OK, det er rene magien det som foregår på brettet, men jeg skjønner aldri det i øyeblikket, må ha det forklart etterpå..).  Heldigvis en dag til med sjakk! 

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

42 minutter siden, Snøfrost skrev:

Hva har du gjort med tommelen?

 

etter å ha lest de siste sidene her på forumet kan jeg konstatere at jeg har 2 hunder som ikke er skithunder, en kjøpt og en født her. Freke og Stjerne. Freke må da være best siden det er over 300 mil mellom hans far og mor sånn til daglig.

Jeg hadde en kul på siden av tommelen som sprette seg til framsiden som ble fjernet. Enten så viste dem ikke hva det var eller så snakket dem om ganglion med fremmedlegeme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Symra&Pippin skrev:

Jeez, jeg leste noen linjer før jeg skjønte tegninga. :|

Hehe, Nevø var veldig veldig billig i kveld altså, men nei, han skal bo her til han blir gammel og grå. :ahappy: 

2 timer siden, Siri skrev:

 

:lol:

Du ler du ja! :mad:  Du hadde ikke ledd like mye om det var du som hadde vasket ham. :getlost:   Det var nok et syn. :rofl:  Jeg hadde fine gule oppvaskhansker på og først var det en runde med grønnsepe, så en runde med shampo, så ny runde med shampo, så en runde med balsam. Alt som manglet var en klesklype på nesen. :teehe: 

 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, plutte skrev:

 

Aoa! Ikkje gløym å sjekk om det gjorde meir skade enn du trudde der og da, ein merkar ikkje slikt i stresset. :P Kjipt å vere sen, heilt enig!

Tror det gikk fint, var nok stoltheten som fikk den største knekken :P

 

 

Hadde egentlig planer om å trene ag senere i dag, men mtp værmeldingen så tror jeg kanskje vi skal vurdere rl i hallen istedenfor. Håper jeg kommer meg hjem før slusene åpner deg fullstendig. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenkte egentlig å ta med et nystekt brød oppover til mamma og spise frokost der. Men jo mer jeg ser og hører av været, jo mindre frister det å gå de minuttene det tar :aww:

Jaja, brødet står til heving enda, så jeg har god tid på å ombestemme meg i verste fall :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kva skjer med quotes? Alt blir jo feil. :D Sikker kløne-meg altså.

 

@TonjeM Jaaaaa HEIA CARLSEN!!! Eg eeeeeeeer så sjakkfrelst, det er flaut. Og Torstein Bae er heilt hysterisk kjapp i hovudet, fy søren så imponerande!

Og alle bøndene som "stormar på" framover, haha! Eg elskar dei alle saman.

Min barndoms drøm om å bli stormester vart dog heftig knust, laga meg konto på chess.com og tapte mitt første parti nokså kraftig. :D Får nøye meg med å heie. Gler meg til i dag!

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så digg å våkne opp til at blåsten river i hyttetaket :D Helt til jeg kom på at vi skal egentlig gå på ski idag.... Og det er + ute :pinch:

Det var trangt på Leto i år! Også litt irriterendes at "røykeinnhegningen" i enden av hallen var stripset og stengt, ikke mulig å lufte bikkjer der som ikke tisser på 10 kvm asfalt.... Jeg er så heldig å ha så små hunder som man kan bære inn og ut da, folk ser rart på meg men når det er så trangt og når det er så mange fjerne folk med meterlange bånd på bikkjene sine så gidder jeg ikke ta sjangser.

Glemte å skryte av Vigdis og Trym som fikk rød igår da, som alle andre i den ringen :lol: Helt like kritikker fikk bikkjene og, bare byttet ut noen very good og good :teehe: Noen ganger så slår bingodommere vår vei heldigvis :lol:

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

God morgen. i dag burde jeg være aktiv og gjøre husarbeid. Er det bare meg, eller er det flere her inne som føler at huset må være reint til det nye året?

Belønningen er Sherlock, herregud jeg elsker den serien:wub:

Nei, først litt frokost.

PS: tips til hvordan man kan aktivisere en hund som har brekt beinet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har vi hatt en fin juletid. Ikke fått lest noe særlig på sonen, da. Prøvde å lese meg opp i tråden her, men ga opp til slutt. Så de siste sidene har jeg dessverre ikke fått med meg. 

 

Foreldrene mine og lillebror er på vei til Spania. De skal ferire nyttår og 50årsdagen til tante der nede. Så da er jeg hjemme med hundene. Gira har innbildt drektighet, har fått galastop. Hun har vært ganske slapp de siste dagene, men jeg antar det har sammenheng med det. Spiser normalt nå, ikke feber og er normal på tur. Men hjemme ligger hun bare i sofaen. Hun var til å begynne å puste og pese og grave her istad, så mulig "valpene" kommer nå snart... Noe drit det her innbildte, håper snart det går over. Virker ikke som galastopen hadde særlig effekt. 

Hun har i tillegg tendenser til å blir sur på Mio under disse periodene.. Han unngår henne så godt han kan, når han ser at hun blir rar. Godt at de har et godt språk.

Mulig det blir kastrering etter hvert.. Ikke bare pga innbildt, men hun har jo allergi som blir mye verre spesielt rundt løpetid. Må nok snakke litt mer med veterinær også, men det spørs om ikke det er det beste for henne. Det blir mye plager for henne rundt løpetid og påfølgende "drektighet", selv om vi prøver å tilrettelegge. Vi får se det an litt til, tenker jeg, og lese meg opp litt på risikoer osv ved kastrering. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AN venter jeg på hjemmesykepleier, som jeg pleier på denne tiden om morran :P Egentlig er jeg litt muggen i dag, for jeg har sovet dårlig de siste nettene (dvs dårligere enn normalt), så jeg føler meg sånn passelig trøtt :yawn: I mitt neste liv skal jeg sove tungt og godt i minst 8 timer hver natt :aww: 

I dag kommer Nora hjem fra juleferie, det gleder jeg meg til :ahappy: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, plutte skrev:

Og Torstein Bae er heilt hysterisk kjapp i hovudet, fy søren så imponerande!

Og alle bøndene som "stormar på" framover, haha! Eg elskar dei alle saman.

Bae er så artig; "knaske i seg småbrukere" liksom :lol: Han er i alle fall halve grunnen til at jeg ser på.

Venter i spenning på dagens sending, har investert i 15GB mobildata sånn at jeg kan se det over 4G. Galskap :lol: Tar ikke Carlsen gullet så er det nesten helt greit at Karjakin gjør det :whistle:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 timer siden, Artemis skrev:

Kanskje jeg kan prøve her inne:

Irsk rød og hvit setter omplasseres. Nevø er en 6 1/2 år gammel hannhund importert fra Storbritannia. Han er hvit, rød og nå også litt brun. Omplasseres til aktive friluftsmennesker. Han er en snill hund som kan fungere godt hos mennesker som har problemer med det olfaktoriske senteret. Ny eier må være glad i vask og stell. Det følger en flaske grønnsåpe og en stor flaske shampo på kjøpet. Nevø er som tidligere nevnt en snill hund og går godt sammen med alt av mennesker og andre hunder.

Omplasseres pga. luktproblemer etter at Nevø på tur i kveld fant seg ny brun parfyme av ukjent opphav som han MÅTTE gni seg inn i. :getlost:

:lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er med i gjengen @plutte & @TonjeM :frantics:Har fulgt med siden vi begynte med tv-sending av sjakk og er helt avhengig. Merket nå 2.juledag når det begynte på igjen at hjernen min elsker Torstein Bae. Med en gang han starter kommenteringen så går hjernen min inn i en slags rus...som når du har en craving og gir etter for den :blissysmile:

Hva er godt til kongereker surret i bacon? Har tenkt å surre dadler i bacon også...mmmmm...bacon :heart:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, Artemis skrev:

Du ler du ja! :mad:  Du hadde ikke ledd like mye om det var du som hadde vasket ham. :getlost:   Det var nok et syn. :rofl:  Jeg hadde fine gule oppvaskhansker på og først var det en runde med grønnsepe, så en runde med shampo, så ny runde med shampo, så en runde med balsam. Alt som manglet var en klesklype på nesen. :teehe: 

:lol: Jeg er veeeeldig glad mine hunder ikke driver med slik rulling, for å si det sånn... det holder at de glefser i seg gubbedrit om de finner det i skogen :aww: Gubbedrit og skjegg er sånn deilig kombinasjon :x 

1 time siden, 2ne skrev:

AN venter jeg på hjemmesykepleier, som jeg pleier på denne tiden om morran :P Egentlig er jeg litt muggen i dag, for jeg har sovet dårlig de siste nettene (dvs dårligere enn normalt), så jeg føler meg sånn passelig trøtt :yawn: I mitt neste liv skal jeg sove tungt og godt i minst 8 timer hver natt :aww: 

Du må prøve putespray!!!! Jeg fikk det i julegave - en liten dusj på puta og jeg tror ikke jeg har sovet så godt noen netter som etter at jeg testet ut det :o OK - det kan hende den sovingen også har sammenheng med at jeg IKKE stresser og skal opp til noe som helst dagen etter - i tillegg til at jeg er passe sliten etter skiturer tidligere på dagen altså... men det er veldig behagelig å sovne til den vage lukta i nesa :ahappy:

1 time siden, 2ne skrev:

I dag kommer Nora hjem fra juleferie, det gleder jeg meg til :ahappy: 

Koooos :) 

25 minutter siden, 2ne skrev:

Venter fortsatt på sykepleieren, som skulle vært her kl. 9.. Jeg er suuuuuulteeeeeeen! :aww: 

:o Det var lang forsinkelse da :o 

Nå er jeg ferdig med frokost og kaffe - så da er det vel bare å sette kursen mot Budor igjen, og årets siste skitur! I morgen blir det nok bare tur i skogen på hundene, for jeg må jo bruke dagen til å forberede et heidundrende nyttårsparty :aww: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

31 minutter siden, Wilhelmina skrev:

Bae er så artig; "knaske i seg småbrukere" liksom :lol: Han er i alle fall halve grunnen til at jeg ser på.

Venter i spenning på dagens sending, har investert i 15GB mobildata sånn at jeg kan se det over 4G. Galskap :lol: Tar ikke Carlsen gullet så er det nesten helt greit at Karjakin gjør det :whistle:

Haha! Det skjønar eg godt! Eg er heldig og har fri i romjula, så eg legg alle burde-burde til formiddagen, og rett og slett latar meg frå 12:45 og utover. Eller det blir kanskje feil, for det er visst ikkje lating, eg blir temmelig køyrd av å følge med. SÅ imponerande at dei greier så mange parti, både spelarar og kommentatorane!

7 minutter siden, LØJ skrev:

Jeg er med i gjengen @plutte & @TonjeM :frantics:Har fulgt med siden vi begynte med tv-sending av sjakk og er helt avhengig. Merket nå 2.juledag når det begynte på igjen at hjernen min elsker Torstein Bae. Med en gang han starter kommenteringen så går hjernen min inn i en slags rus...som når du har en craving og gir etter for den :blissysmile:

Hva er godt til kongereker surret i bacon? Har tenkt å surre dadler i bacon også...mmmmm...bacon :heart:

Yeeees! Det er godt å ikkje vere aleine i iveren! Heia @TonjeM , @LØJ, @Wilhelmina, Bae, Carlsen og Karjakin! 

Dei er herlig nerdete den gjengen. :wub:

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 timer siden, Pixie skrev:

:huh:Nå er jeg litt sånn :huh::blink:

Vi ga bort en sofa gratis, la den ut på finn og fb i går. Sofaen var fin den, ekte skinn og alt unntatt sitteputene var helt fint. Sitteputene måtte man sannsynligvis legge i ny skumgummi i, kunne kjenne fjærene når man satt. Fikk kjapt tilslag på fb, en unggutt. Men han kunne ikke hente før i morgen, dvs det var da foreldrene hans kunne kjøre ham. Vi ville gjerne ha den ut fortest mulig, vi har ikke så god plass her liksom, så da jeg fikk en henvendelse til i dag tok jeg kontakt med førstemann og han var enig i at vi da ga sofaen til han som kunne hente først. Han kom nå nettopp... stussa litt da han kom uten henger, men så spurte han om vi hadde sag (:o). Hadde ikke det, men det var greit for han hadde øks... så dro han fram en tapetkniv og begynte å skjære i sømmene i skinntrekket... Han ble stående på trappa vår dritlenge, og regelrett slakta fine sofaen. Han skar av trekket, tok av beina (de ligger igjen her) og hogga/saga i stykker ramma. Han skulle nemlig bruke skinnet i campingvogna si, og mente han sparte 4-5000 på dette... Nå har vi to lange planker, fire sofabein og en masse sagflis utenfor trappa. Og jeg skulle så ønske jeg hadde visst det var dette han planla, da hadde vi glatt venta til i morgen så sofaen kunne fortsette å leve som sofa!! Kjente det vrengte seg inni meg da han begynte å snakke om øks og sag, hadde mest lyst å si at han ikke fikk sofaen likevel. Fine sofaen :hmm:

Og så lurer jeg på om Uno noen gang kommer til å lære at plast ikke er spiselig, nå har jeg akkurat stoppa ham i å spise opp kanten på lekekassa si :pinch:

:lol: 

Jeg ler meg i hjel av de bildene jeg får i hodet! 
Men jeg tenker at jeg hadde bedt ham om å gå når han begynte å ymte frampå at han skulle dele opp en fint brukende sofa, men spørs om jeg ikke hadde blitt så satt ut at jeg ikke hadde fått til å gi beskjed :P 

13 timer siden, Malinka skrev:

Tørketrommelen er det som sørger for at ikke alle klær her er lodne :aww: Hadde ikke klart meg uten. 

 

Tørketrommel er uaktuelt å være uten :D 
Det holder klær pelsfri (mer eller mindre), og det gir ikke elendig inneluft som stativtørk inne gjør :) 

3 timer siden, mokken skrev:

Tror det gikk fint, var nok stoltheten som fikk den største knekken :P

 

Enda godt det bare var den som fikk en trøkk :) 

29 minutter siden, Siri skrev:

:lol: Jeg er veeeeldig glad mine hunder ikke driver med slik rulling, for å si det sånn... det holder at de glefser i seg gubbedrit om de finner det i skogen :aww: Gubbedrit og skjegg er sånn deilig kombinasjon :x 

 

Jeg kjenner at jeg foretrekker rulling i diverse lukter fremfor mannskjit i skjegg :aww: 


Snart ut og gå tur. Det er visstnok meldt litt dårlig vær her også. Så skal rekke en liten tur før annet må gjøres i hvert fall. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, *Kat84* skrev:

:lol: 

Jeg ler meg i hjel av de bildene jeg får i hodet! 
Men jeg tenker at jeg hadde bedt ham om å gå når han begynte å ymte frampå at han skulle dele opp en fint brukende sofa, men spørs om jeg ikke hadde blitt så satt ut at jeg ikke hadde fått til å gi beskjed :P 

Det var det vi ble også, da han hadde dratt satt vi igjen med en sånn "hva skjedde nå egentlig?"-følelse :P

For å gjøre det hele komplett så er den nye sofaen dritvond å sitte i, den er hard og rar og det er supertrangt rundt sofaen siden bordet vårt bare såvidt passer inn mellom sjeselong og den andre sofaen ved siden av. Og gubben stresser seg opp med en gang Uno er i nærheten fordi han ikke vil ha riper i den, i går brølte han til Uno som lå opp ned og tulla fordi bikkja da brukte bakbena til å skyve fra mot sofaryggen. Nå er han dritsur og er enten sånn muggen-stille eller kjefter, fordi han ikke har lyst å beholde sofaen men heller ikke har lyst å måtte ta styret med å hente leiebil/henger og levere sofaen tilbake. Jeg skjønner at han er sliten altså, men det er litt slitsomt å dele hus med... så nå jaga jeg ham ut på tur med bikkja og ba ham tenke seg frem til en avgjørelse.

Hadde jeg kunnet bestemme ville jeg hentet leiebil, levert sofaen og brukt leiebilen til å hente en brukt hjørnesofa med sjeselong så han får sjeselongdelen sin og slipper å stresse sånn med riper i sofaen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

48 minutter siden, Siri skrev:

Du må prøve putespray!!!! Jeg fikk det i julegave - en liten dusj på puta og jeg tror ikke jeg har sovet så godt noen netter som etter at jeg testet ut det :o OK - det kan hende den sovingen også har sammenheng med at jeg IKKE stresser og skal opp til noe som helst dagen etter - i tillegg til at jeg er passe sliten etter skiturer tidligere på dagen altså... men det er veldig behagelig å sovne til den vage lukta i nesa :ahappy:

Putespray? Det har jeg aldri hørt om engang.. Hva er det og hvor får du kjøpt det hen? 

48 minutter siden, Siri skrev:

Koooos :) 

Jaaaa :ahappy: 

48 minutter siden, Siri skrev:

:o Det var lang forsinkelse da :o 

Typisk nok så kjørte hun inn på gårdsplassen her i det jeg trykka send :lol: Det hadde vært noe ekstraarbeid ved et sårskifte, og det er jo sånt jeg veit av erfaring at kan skje, så det går greit det altså. Jeg har fått frokost og kakao nå, så nå er jeg blid og fornøyd igjen :ahappy: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...