Gå til innhold
Hundesonen.no

hvilken hundesport

Recommended Posts

hei. jeg er en jente på 15 år og rett før sommer ferien fikk jeg en valp som nå er litt over 8 måneder. nå har han lært de generelle triksene som sitt og ligg og slike ting som kan være nødvendige i hverdagen. men nå begynner han å nærme seg 1 år, og jeg tenker at nå kan jeg begynne å trene på litt mer avanserte ting. jeg har veldig lyst å ha en hundesport som vi kan bli gode på. en sport som vi kan trene ekstra mye på. jeg har tenkt litt på agility eller lydighet, men det er mest fordi jeg ikke vet om så mange hundesporter. så derfor lurte jeg på om dere har noen tips til hva som kunne passet for oss.

innformasjon om hunden: han er en blanding av border collie, cocker spaniel og engelsk setter. han har ganske mye energi, så har av og til problemer med å konsentrere seg. er veldig sosial(ofte mer glad i menneskene en hunder). 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Agility er jo noe de aller fleste hundene liker da :) En slik blanding trenger å få brukt seg, og i agility får de brukt både hode og kropp. Det er hunder av alle disse tre rasene han er blanding av som konkurrerer aktivt i agility. 

Ellers er jo rally-lydighet er morsom variant av lydighet med innslag av triks, hinder osv. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du en hundeklubb i nærheten hvor du kan få litt informasjon og titte litt på de forskjellige sportene? Du kan jo i teorien gjøre nesten hva du vil, men det er jo stor forskjell på sportene

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det kommer jo litt an på hva du synes er moro å jobbe med. Det finnes utrolig mye forskjellig. Spor, søksarbeid/nosework/smeller, rallylydighet, heelwork to music/freestyle, lydighet, agility, rundering, jakt, trekk...

Det enkleste er kanskje å se på hundeklubber og -skoler i nærheten av deg og hva de driver med. Litt enklere også når man har noen å lære av og trene sammen med.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×