Gå til innhold
Hundesonen.no

Skygge gjeting- hvordan forebygge/unngå?


Aya

Recommended Posts

Liten intro for de som ikke har fått det med seg:

Jeg fikk BC'en min som et ni mnd gammelt pinnedyr, med stressuavner som å jage halen sin og å tisse/skvette inne. Forrige eier hadde han fra han var 8 uker til syv mnd, hun hadde nok dessverre litt for liten tid og litt feil måte og ha han på. Han lå mye i bur, og mesteparten av den psykiske og fysiske mosjonen han fikk var joggeturer med pinnekasting. Han hadde også en ganske streng oppdragelse, jeg fikk vite at hun var et militærmenneske og oppdro hunden deretter- dvs. militærdisiplin. Jeg har selv aldri møtt henne.. I sommer var han i to mnd hos oppdretter, og her stod han for det meste i luftegård med resten av familien sin, samt rusleturer og løpe løs rundt på tunet. Mesteparten av stresssymptomene som halejaging osv. forsvant da. Min konlusjon er vel at han hadde en kombinasjon av over- og understimulering, for mye fysisk mosjon og for lite ro trening for en vilter valp og unghund, og for lite mental trening.

Etter jeg fikk han har jeg vært forsiktig med mye fysisk trening, han går mye løs og styrer programmet selv når vi er på tur, klatrer endel for å få litt muskler. (Han er nå 15 mnd). jeg har trent mye godbitsøk, litt spor, gjenstandssøk. Jeg er en "klikker", og bruker det mye så han skal få jobbe litt med hodet sitt lydigheten. Til sommeren er planen og begynne å trene med Norske Redningshunder, agility og kanskje også gjeting.

Så, for å komme til saken: problemet mitt er at han altfor lett begynner og stresse hvis ting ikke skjer. hvis han enten ikke har fått nok hjernetrim, eller han må ligge og slappe av inne, så begynner han noen ganger og gjete skygger: dvs. han ligger stille, men stirrer og stirrer. Hvis dette ikke blir bedre når vi har trent mer aktivt (redningshund/gjeting), så skal jeg ta han med til adferdsspesialist, men jeg vil veldig, veldig gjerne ha noen råd om hvordan jeg unngår dette, forebyggende tiltak, og hva jeg skal gjøre hvis han setter igang.. Dette kom plutselig, på julaften faktisk, når familien gikk rundt juletreet;)

Jeg må understreke at dette ikke skjer hele tiden, og kun når det er mye skygger ute, altså når det er mørkt.

En tilleggsopplysning: han er vokst opp med å være kennelhund, og dessverre (synes jeg) må han også være det frem til sommeren, da jeg går på en skole hvor hundene må bo ute. De har veldig fine hundegårder, innendørs og utendørs, og han har lagt på seg masse etter at han kom hit, og virker som regel som om han trives godt der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville anbefalt deg å oppsøke veterinær først, for å utelukke eventuelle sykdommer, for så å oppsøke en atferdsterapaut. Synes ikke du skal vente å se, slik atferd kan bli værre og vanskligere å bli kvitt.

Lykke til!

Margrete

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanjse du rett og slett ble litt vell ivrig i begynnelsen på at han ikke skulle bite seg i halen osv.. kanskje han nå utrolig lett kjeder seg fordi han har blitt vant til at så lenge mamma er her da skal det skje noe...

Finne metoder som roer han ned..la han sove i fanget ditt kanskje..Kan tenkes at det kan være så enkelt!!

Men ikke ta dette negativt Aya..vil bare hjelpe deg..

Du har en hund som krever mye, men han vil nok sjerpe seg veldgi mye når du får han ut av den hersens hundegården..En leilighet og han ikke så er alt MYE bedre! Det er jeg sikker på!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...