Gå til innhold
Hundesonen.no

Forhøyede nyreverdier og fôring/godbiter


Ganzie
 Share

Recommended Posts

Ganzie har dessverre begynt å kjenne på alderen, og har forhøyede nyreverdier, i kombinasjon med blærekreft:hmm:
Heldigvis ble det oppdaget på tidlig stadium, og prognosene er ganske bra. 
Jeg har bestilt nyrefôr så den saken er grei, men jeg lurer på hvilke godbiter som er ok å bruke?
Jeg vet jo at fosfat og proteininnholdet på fôr og godbiter må ned så derfor lurer jeg på hva hun kan få fremover?
Hun er en slukhals og spiser alt, men av sikkerhetsmessige årsaker får hun kun dentastix, biter av rått og tørket kaninkjøtt, samt Dr.Clauders treningsgodbiter av storfe. (og det meste som ramler ned fra bordet/blir kastet ned fra bordet av junior:sleep:)

Er Dentastix greit for en hund med nyreproblemer, og er kaninkjøtt greit?
Vurderer å tørke stenger av kaninkjøtt for å erstatte dentasticken dersom den må byttes ut?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Hun er jo en godt voksen dame. Selvsagt skal hun ha det bra og være så frisk som mulig, men personlig så ville jeg ikke bekymret meg så veldig i forhold til snack på en så voksen hund. Tror ikke jeg ville gitt nyrefor heller faktisk.  Ville nok bare latt hunden feste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så trist at Ganzie er syk. :(

Jeg setter lit til Jean Dodds og hun svarer slik ang proteinnivå i dietten: http://drjeandoddspethealthresource.tumblr.com/post/37721077132/animal-chronic-kidney-disease

Jean Dodds anbefaler alltid rene proteinkilder også som godbiter, tørrfisk eller tørket and kan være et alternativ,. Eller du kan lage godbiter selv basert på magert svin/hvit fisk. I følge denne tabellen inneholder kanin mer fosfat enn anbefalt.

Om Ganzie liker alt er det kanskje ikke noe tap å kutte ut Dentastix eller kanin, men siden hun dessverre har begrenset med tid igjen  er det helt opp til deg hva du vil kutte ut.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pippin har også forhøyete nyreverdier, ganske mye også. Han får (selvfølgelig) også nyrefôr. Heldigvis er han veldig glad i eple, pære, agurk og gulrot. Det får han som godbiter og virker fornøyd med det. Han får en liten bit Dentastix hver dag, jeg kniper av så liten bit jeg klarer. Det er egentlig mest fordi Symra får det, og da må han liksom få en liten bit med det samme. 

Jeg er litt streng med fôret, men er egentlig enig med @Belgerpiai at trivsel kanskje er viktigere enn å leve videre i ti år til når de er så gamle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar:)
Ja, hun er jo en gammel dame, men jeg ser ikke noen poeng i å droppe nyrefôr, hun eter gråstein om jeg legger det i matskåla, liksom:teehe: så nyrefôr er neppe noe problem for henne å spise. (Da skal det være passe kjipt, for som sagt, hun eter gråstein og aluminiumsfolie:blink: om hun tror det er mat)
Jeg tenker jo selvsagt livskvalitet foran kvantitet, men vi håper (og tror) at hun skal ha det fint i en god stund til. Medisineringen mot den formen for blærekreft hun har er jo utrolig nok peroxicam, og det er en "søsterversjon" av meloxicam (metacam) som hun allerede har fått ved behov i lang tid. 
Veterinærene (fastlegene hennes:aww:) er positive og mener dette ikke er noe problem for en tøff gammel dame. Eieren derimot trengte en klem da det gikk opp for meg at hun ikke kommer til å leve evig...)


Da skal jeg droppe kanin, og heller se på andre rene proteinkilder. (takk for link @Lemen:ahappy:)

Men ja, hun kommer nok til å bli enda mer bortskjemt fremover, vi får nyte hver dag vi har sammen. Er virkelig ikke klar for å miste sjelevennen og bestevennen min på mange år enda:icon_cry:)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så nydelig han er, dette hjalp IKKE på valpefeberen! Det er noe med de sorte kelpiene…🥹 
    • Så fine bilder 😍 Hun ser flott ut! 
    • Da er han kommet i hus ☺️  Vickulas E’Ra, fra E-kullet som hadde Egypt som tema. Ra er da solguden. Til daglig går han derimot under navnet Tempo.  Han skal bli en liten potet og brukes til agility, rally lydighet og spor. Det blir også litt utstilling tenker jeg ☺️   Vi hentet han i Sverige på mandag og tok en overnatting på Geilo på vei hjem. Han var veldig flink i bilen, sov masse ☺️ På alle pausene våre møtte han alt vi traff av miljøer og folk som om han hadde sett alt før. I går var vi hjemme hjemme.    Første uhell inne var i dag tidlig. Jeg brukte nok litt for lang tid på å kle på meg og lot han stå på gulvet å vente. Hadde ett til uhell senere på dagen også. Han har til nå hatt overraskende god blærekapasitet og tisser stort sett kun etter å ha sovet. Men senere på dagen tisset han inne etter å ha lekt.    I dag hadde vi dagens første biltur i bilbur i bagasjerommet. Det ble konsert. Roet seg i det vi kom frem, så vi fikk avsluttet på godt vis. Kjørte så videre til mine foreldre, og på vei hjem derfra var han mer rolig. Så det kommer seg vel etterhvert.    En ting jeg skal fokusere mer på med denne hunden er ro ute. Så i dag har vi både sittet i ro utenfor her i nabolaget og vært på kafé hvor han satt rolig under stolen og på et tidspunkt sov ☺️
    • Nå har ikke jeg hatt tisper, men personlig er jeg skeptisk til å få tispe, jeg trives veldig godt med hannhund. Så det er nok smak og behag (for noen, andre spiller det ingen rolle for).
    • Gratulerer 😁 Gøy med enda en kelpievalp her 😍 Haha, uff, kanskje slemt å le 😂🙈 Hvorfor skal du aldri ha hannhund igjen? Hilsen hun som har hannhund for første gang og blir skremt her 😱 Åå ☺️ Litt godt å høre for oss som sitter her med de minste rakkerne. Jeg tenker det ofte faktisk, at det er bare nå han er så liten og snart faller den søte fleece pelsen av og han blir stor. Så man må prøve å nyte det og, selv om det er mye strev 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...