Gå til innhold
Hundesonen.no

Keeshond, Eurasier, finsk og svensk lapphund osv.


Angelina
 Share

Recommended Posts

Hvordan er spisshunder i gemytt egentlig? Har sett endel på keeshond, Eurasier, finsk og svensk lapphund, samojed, spitz. Hvordan er pelsstellet på disse hundene? Er de veldig aktive? Om de er På hele tiden? Energiske? Bjeffer de mye? Er de bra familiehunder om de får greit nok tur? Sånn type en til to timer gåtur hver dag pluss lydighet og hvordan er de å ha løse? Har hørt de har lite jaktinstinkt og de da er greie å ha løse i skogen ol.? Hva med vakt? Hva er forskjellen og likhetene mellom spisshundene? 

Jeg har kun erfaring med gjeterhunder men ser nå litt på om spisshunder også bør tenkes på i valg av hunderase?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Hadde en samojed hanne for noe år tilbake. Lynne på disse er veldig bra, men de er veldig sta og egne, være streng og hard gjør at de ikke føyer eieren. De er veldig aktive og bør ha bra med mosjon hver dag, vi hadde ikke så mye tid som vi burde hatt så hadde problemer med at han stakk av. Pelstellet er veldig viktig fordi de får våteksem om man ikke grer de regelmessig slik at pelsen ikke tover seg. Har du masse tid er aktiv og har litt rom den kan boltre seg på så er en samojed en god familiehund, ikke den letteste å hanskes med kanskje, men er utrolig godt lynne på de. Tispene tror jeg er endel lettere å hanskes med enn hann bikkjene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har en samojedhanne som snart nærmer seg året. Har fint lynne, veldig glad og forsiktig med barn. Vår bjeffer når han vil noe, og i hvertfall om vi ikke ser han eller ignorerer han. De er glade og aktive hunder som trives på tur.

Vi bader vår med jevne mellomrom, og børster. vi har i tillegg en hundeblåser som tar seg av det meste av løspels. Angående jakthund, så er samojeden ekstremt sosial og folk får mer enn gjerne komme inn, men det er ikke like sikkert at de får slippe ut igjen. De lærer raskt, liker å bruke hodet og har den først lært seg noe så kan den det. Om han vil høre etter en en annen sak. Han er ekstremt sta og lite glad i godbiter hvis det skjer noe annet som er mer gøy. Står alltid å vurderer om det er vits å gjøre det vi ber han om.

Alt i alt, veldig gode og fine hunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...