Gå til innhold
Hundesonen.no

"Sint stemme hører fortiden til"


Pringlen
 Share

Recommended Posts

30 minutter siden, simira skrev:

Ja, det er heldigvis en og annen "gammal gubbe" som begynner å få øynene opp for positiv trening. Alltid like hyggelig å møte en gammel jeger med klikker og godbiter!

Trenger heldigvis ikke fly rundt med klikker for å behandle bikkjene bra :)

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, Pringlen skrev:

Meeeen, denne artikkelen manglet vel strengt tatt representanter fra den jaktgrenen hvor hard dressur har vært vanlig...

Tenkte også på det. I den grenen jeg går ut i fra at du tenker på her er det fortsatt veldig mye stygt å se, faktisk så mye at det i klubben her har blitt lagt inn klage fra styremedlem til hovedstyret på måten denne gruppen behandler hundene sine på.

Personlig har jeg egentlig bare erfaring fra elgjakt og elghundfolk, og der har jeg ikke inntrykk av at det har vært så ille? Klart, det er nok mye der som heller ikke hører hjemme i 2016, men det er allikevel milevis unna verstingene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, Pringlen skrev:

Trenger heldigvis ikke fly rundt med klikker for å behandle bikkjene bra :)

Det var ment som et bilde på alle de som har sluttet å bruke de gamle treningsmetodene som det snakkes om i artikkelen. Dessverre er det veldig mange jaktfolk som fortsatt tror at du må tisse over der hunden har tisset og legge den i bakken for at den skal være lydig. Det er enkelte i familien jeg unngår å diskutere hund med, for å si det slik.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes artikkelen var skikkelig rar jeg. Referer til fuglehundfolket og har bilder av folk på harejakt og en mann på tur med golden retriever. Hang ikke på grep.
Men bra at ting blir tatt opp, er dessverre fortsatt en del stygg oppførsel blandt fuglehundfolket.

Selv om jeg helt klart ser at det er vanskelig å dressere en fuglehund uten å være streng (men det igjen betyr ikke at en må banke bikkja/være slem). Det er sterke drifter en jobber med og mot, og det som gjør det så vanskelig.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er store endringer innen fuglehundmiljøet og det er flott å se, dessverre henger det endel igjen.

Det er heller ikke nødvendigvis gamle gubber, jeg har vitnet unge damer som har vært (etter min mening) altfor tøffe mot hundene sine. Det sagt så ser det ut til å bli mindre og mindre av det og man kan fint få frem en god jakthund basert på humane metoder, man trenger kanskje ikke klikker, men godbiter, rosende ord, lek og et godt innlært nei fungerer veldig godt.

 

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 timer siden, Perfect Image skrev:

Jeg bor i elghund og harehund land og møter ingen som flyr rundt med klikker men alle gamle gubbene er utrolig milde og fine mot hundene sine og virkelig verdsetter hundene og deres bruksverdi. Ødela alle mine fordommer emoji38.png

Sent fra min SM-G930F via Tapatalk

Jeg husker fortsatt så godt mitt første møte med disse "hardbarka" elgbikkjefolka oppi her. Jeg kom på blodsporkurs med litt fordommer, og overraskelsen var stor når vi kom til vår første sporslutt sammen med en av disse svære kara som var med som sporlegger og han kasta seg ned sammen med bikkja mi og roste og koste med lys "baby"-stemme. Tror jeg og bikkja var like forskrekka :D 

Elgbikkjefolket som jeg kjenner er ihvertfall så søte og snille mot hundene sine og følger dem nøye opp på alle måter. Og ikke minst, de sitter på så mye erfaring og kan mye hund, samtidig som de hører på mine synspunkter også (selv om de ikke nødvendigvis alltid er enige, men hvem er vel det), og jeg lærer mye av å høre på hva de har og si.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...