Gå til innhold
Hundesonen.no

Valpekurs


Lycke
 Share

Recommended Posts

Da er det bare tre uker til vi henter hjem lille! Vi gleder oss stort!

Har tenkt litt på dette med valpekurs.. Hva slags erfaring har dere? Var det nyttig? Lærte dere noe nytt eller hadde dere ikke trengt kurset? Kom med innspill, er nysgjerrig! 

Og noen som vet av valpekurs i området Sogn? Evt. helgekurs på Østlandet? Hedmark-Oslo-Akershus området. Tar gjerne imot anbefalinger ? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Valpekurs var veldig nyttig for meg ihvertfall. Ikke bare for å lære men fordi valpen får mye god miljøtrening :)

Jeg vil anbefale Oslo Hundeskole. Klart instruktør og lokalklubb har litt å si, men jeg har vært veldig fornøyd med avd. Oppland/Hedmark. Tok riktignok ikke valpekurs hos dem men har tatt unghundkurs og nå hverdagslydighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oslo hundeskole er veldig mye. De har en instruktørutdanning, men metode er valgfri. Jeg har snakket med folk som har opplevd ganske hard håndtering av tilogmed valper der, og folk som har hatt instruktører som kun trener positivt og klikkertrening. I Oslo er det ihvertfall ganske variabelt hva du får av instruktører, er inntrykket mitt.

De har lokale avdelinger flere steder, og der har jeg inntrykk av at det er mindre variasjon, naturlig nok pga færre instruktører(?), så om noen har god erfaring med instruktørene på en lokal avdeling så er jo det fint.

Canis har også avdelinger en del steder, sjekk www.canis.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter er par utrivelige episoder med Oslo hundeskole er jeg i alle fall helt sikker på at dette er et sted jeg aldri kommer til å gå på kurs. Noen av instruktørene trener sikkert positivt, men grunnfilosofien til denne skolen bygger på helt andre prinsipper og metoder enn det jeg ønsker å bruke på min hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Valpekurs er en fin start for valpen, så det er fint å gå :) Jeg fikk ikke så mye utbytte av det selv, men jeg er litt over gjennomsnittet interessert i hund og trening, så det var "old news". Vi trener på et litt høyere nivå ift. teori etc. enn det vi lærte på valpekurset. Jeg tok forøvrig valpekurset hos samme hundeskole som jeg har gått de fleste andre kurs. Jeg holdt jo også selv valpekurs parallellt som jeg gikk ett med min egen valp, hehe. Men det var nyttig for valpen og hun storkoste seg. Det var et bra kurs :) Vi gikk for Canis Hundeskole.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil anbefale Canis/Lahaugmoen :) Instruktørene der har mye kompetanse, og man får absolutt muligheten til å lære at det å trene hund er supergøy.

 

Etter å ha vunnet et gratiskurs (valgte valpekurs) hos Oslo Hundeskole, og gått det.. Så må jeg dessverre si at jeg hadde aldri betalt noe for å gå der, jeg skulle nesten ha blitt betalt. Jeg har ikke noen spesielt god kompetanse, men hadde likevel bedre kompetanse enn instruktøren jeg hadde. Instruktøren kunne ikke annet enn å bedrive "gruppe-trening" (veldig lite individbasert trening) med godbit-lokking, uforsvarlig håndtering av en redd valp, uheldige timinger og lære bort "nei"-trening på en kjip måte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så nydelig han er, dette hjalp IKKE på valpefeberen! Det er noe med de sorte kelpiene…🥹 
    • Så fine bilder 😍 Hun ser flott ut! 
    • Da er han kommet i hus ☺️  Vickulas E’Ra, fra E-kullet som hadde Egypt som tema. Ra er da solguden. Til daglig går han derimot under navnet Tempo.  Han skal bli en liten potet og brukes til agility, rally lydighet og spor. Det blir også litt utstilling tenker jeg ☺️   Vi hentet han i Sverige på mandag og tok en overnatting på Geilo på vei hjem. Han var veldig flink i bilen, sov masse ☺️ På alle pausene våre møtte han alt vi traff av miljøer og folk som om han hadde sett alt før. I går var vi hjemme hjemme.    Første uhell inne var i dag tidlig. Jeg brukte nok litt for lang tid på å kle på meg og lot han stå på gulvet å vente. Hadde ett til uhell senere på dagen også. Han har til nå hatt overraskende god blærekapasitet og tisser stort sett kun etter å ha sovet. Men senere på dagen tisset han inne etter å ha lekt.    I dag hadde vi dagens første biltur i bilbur i bagasjerommet. Det ble konsert. Roet seg i det vi kom frem, så vi fikk avsluttet på godt vis. Kjørte så videre til mine foreldre, og på vei hjem derfra var han mer rolig. Så det kommer seg vel etterhvert.    En ting jeg skal fokusere mer på med denne hunden er ro ute. Så i dag har vi både sittet i ro utenfor her i nabolaget og vært på kafé hvor han satt rolig under stolen og på et tidspunkt sov ☺️
    • Nå har ikke jeg hatt tisper, men personlig er jeg skeptisk til å få tispe, jeg trives veldig godt med hannhund. Så det er nok smak og behag (for noen, andre spiller det ingen rolle for).
    • Gratulerer 😁 Gøy med enda en kelpievalp her 😍 Haha, uff, kanskje slemt å le 😂🙈 Hvorfor skal du aldri ha hannhund igjen? Hilsen hun som har hannhund for første gang og blir skremt her 😱 Åå ☺️ Litt godt å høre for oss som sitter her med de minste rakkerne. Jeg tenker det ofte faktisk, at det er bare nå han er så liten og snart faller den søte fleece pelsen av og han blir stor. Så man må prøve å nyte det og, selv om det er mye strev 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...