Gå til innhold
Hundesonen.no

"Demand Barking" fostervalp


Therse88
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg har en foster valp på 5-6 måneder, hun har bodd på gaten i Budapest før hun ble funnet. Og nå bor hun hos meg i Budapest. Hun er på mange måter en fantastisk hund men hun har ett problem som jeg trenger råd for hvordan jeg skal håndtere det. I begynnelsen merket vi at hun bjeffet når hun selv skulle ha mat og når vi spiste. Det er for det meste borte, unntatt en og annen gang når vi lager noe som lukter veldig godt ! Vi ignorerte henne når hun begynte å bjeffe og blokkerte henne om hun gikk bort mot maten. Og det funket. Men hun bjeffer også på samme måte om morgenen, jeg sto opp tidlig og tok henne ut på do og gikk så inn igjen å la meg igjen, men når hun ikke vil sove mer går hun rundt og bjeffer. Hun sluttet faktisk i noen dager, men det er begynt på igjen og hun gir seg ikke før hun får beskjed, vi prøver å ignorere her også, men hun er smart, hun åpner skapdører og gjør ting rett og slett for at vi skal gi oppmerksomhet. Nå er hun verre enn før, mistenker at hun begynner å nærme seg sin første løpetid så det kan være en faktor. Jeg røyser meg helst ikke når hun bjeffer, jeg vil ikke at hun skal lære at bjeffingen fungerer. Dette er jo en valp som skal adopteres bort, så jeg vil helst at jeg skal kunne jobbe det vekk. Tenker kanskje jeg skal prøve å ta henne ut før hun rekker å mase når hun enda er litt trøtt og ta henne ut på do får å så prøve å legge oss igjen, før hun rekker å bli veldig aktiv?  Blir veldig glad for råd  ? 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har du jo flere valg.

1. vent til hun roer seg igjen. Siden hun blir litt kreativ så kan det jo være greit å få satt opp noe slags stengsel eller noe som begrenser plassen hun har til rådighet og dermed også hvilke muligheter hun har til å gjøre ting dere ikke vil så dere slipper å reagere på det. 

2. Stå opp og stopp henne, men uten å gjøre noe mer utav det enn nødvendig. Her kan du jo feks ha et bånd liggende, eller et bur stående klart sånn at du bare enkelt kan gå å hente hunden, uten å si noe, å sette den fast i båndet eller putte den i buret for en timeout. Oppmerksomhet får den jo selvsagt på et vis, men minimalt med reaksjon og i tillegg så fører det jo bare til noe kjedelig. 

3. En mer aktiv tilnærming, be henne kutte ut og gi henne et alternativ, feks "legg deg". Ja, de får oppmerksomhet, men jeg har enda ikke vært borti hunder det ikke virker på. Jeg har ikke tålmodighet til å sitte å ignorere sånt, spesielt ikke om morgenen, og alle mine har blitt sovebikkjer av dimensjoner til tross for litt lopper og uro i starten. De lærer av det også så lenge man er konsekvent og ikke lager masse "morro" utav det. Bare kort, rolig og greit beskjed om hva som ikke er greit og hva som er greit. 

4. Du kan selvsagt stå opp før hun blir urolig, men her har du jo faren for at hun bare vil våkne tidligere om du begynner å stå opp tidligere. Da hadde jeg nok heller tatt et par morgener med bråk/uro som måtte ignoreres og heller på den måten forsøkt å tøyd klokkeslettet hun forventer å få ut til senere heller enn tidligere. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
    • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
    • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
    • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
    • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...