Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemme-alene-trening med valp


WillyWonka
 Share

Recommended Posts

Vi hentet Trixie hjem på tirsdag. Hun er en blandingsvalp av border collie, flatcoat, schæfer og New Zealand hunterway på 3,5 mnd.

Hvordan starter jeg Hjemme-alene-treningen?

Når både samboeren og jeg er på jobb på dagtid vil det bli ca 10 timer alene. Jeg har nå ferie fram til 26. september, og de to påfølgende ukene har jeg seinvakt slik at dedikert blir mer enn ca 4-5 timer alene fra jeg drar til samboeren kommer hjem.

Hun er ikke vant til å være inne i utgangspunktet, men virker til å like det godt. Går overens med kattene, særlig kattungen. Gir beskjed når hun må ut å tisse. Natt til i dag har hun ikke hatt behov for å tisse på natten (kl 01:30-10-30).

Sent fra min E5603 via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med valp :)

Det er mange tråder om dette på sonen, og fellesnevneren for de fleste er vel at man må ta det svært trinnvis og ikke gå for fort frem. Begynn med å venne hunden til at du er på et annet rom og lukker døren bak deg, vent bittelitt og kom inn igjen. Gå ut utgangsdøren, vent bittelitt og kom inn igjen. Nøkkelen er å komme inn igjen før valpen begynner å stresse, også trinnviss strekke ut tiden. Ikke lag noen gjensynsglede-scener, det  skaper fort mye forventning når du er borte, slik at valpen blir stående å mase ved døren. 

Tankegangen vi har hatt med våre hunder er at det er ikke noe big deal om vi forsvinner igjennom en dør, vi kommer alltid tilbake og det har de blitt vant til. Vi har ikke brukt bur med noen av dem. Jeg gikk feks for å hente avisen, og etterhvert satt jeg utenfor i 10 min og leste litt i den før jeg gikk inn, for å utvide tiden litt og litt. Når jeg kom inn igjen fortsetter jeg der jeg slapp inne, uten å lage noe fest ved døren. 

Når det gikk fint i ~ 1t begynte jeg så smått å dra fra dem. Da satte jeg opp en pc med kamera, slik at jeg kunne kikke innom på tlf. Jeg brukte appen "athome", funket veldig fint. :) Jeg setter også på radio, og opplever at det er beroligende. 

Passer også på å gi dem en skikkelig tur før de skal være alene hjemme slik at de er trøtte når vi drar, og legger frem litt leker, kong med leverpostei o.l. slik at de har aktiviteter hvis de blir rastløse :) nå går begge hundene (inkl valpen) og legger seg i sengen sin nå de ser at vi skal reise fra dem, fordi de forbinder denne tiden med å slappe av i sengen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos meg er det slik at hundene venter på at jeg skal dra om morgenen. Når jeg henter veska mi og går mot gangen stuper de etter og legger seg i hver sin seng- da kommer det nemlig godbit. Noen ganger flere, men oftest dentastick eller noe annet de kan tygge litt på i det jeg går ut. Det har fungert bra her, de har skyhøye forventninger til at jeg skal dra fra de på morgenen :P 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Morsomt, Phoenix har jeg jo møtt flere ganger, og dømt i rallyringen. Velkommen tilbake!
    • Får prøve meg på å bli sonis igjen. Var aktiv med en annen bruker for relativt mange år siden (typ 10 år?😅), og kan faktisk melde meg inn i valpegjengen for 2024 med Krim på 11 uker. Han er etter Australian Mates Go For It "Alva" og Cefeus Blazing Phoenix II "Phoenix". 
    • Anbefaler Perfect Image. Du finner dem på facebook under Perfect Image Rough & Smooth Collies. Ellers synes jeg at Kennel NoorWay ser ut til å ha fine hunder.  Vær nøye med å velge en oppdretter som fokuserer på gemytt er mitt tips. Mulig @Tine Kristine Lindbeck har noen gode råd, hun er muligens litt mer orientert i Collie-verdenen en det jeg er akkurat nå. 
    • @Perfect Image collies har vært aktiv her inne, men usikker på om hun fortsatt driver. Nettsiden jeg fant har ikke vært aktiv på mange år ihvertfall. Ellers er nok raseklubben, og rasegrupper på Facebook, gode steder å lete. De fleste legger nok også ut kull på finn.no dersom de har valper å selge. NKK har vel også en registreringsside for kull nå.
    • Vær hilset, hundeeiere! Jeg er ny her, så mulig jeg poster dette på feil sted 🤔 For tiden er jeg på jakt etter en langhåret collievalp. Jeg har ønsket meg hund i flere år nå, og har de siste månedene gått flere runder og funnet ut at jeg er klar for å ta det store steget. Jeg synes det er noe utfordrende å få oversikt over oppdrettere av rasen her i landet. Norsk Collie Klubb har en oversikt, men den er under oppdatering, og har vært det en stund nå. Jeg har kontaktet flere av oppdretterne på den gamle listen, men uten hell. Jeg har også kontaktet NCK og spurt litt, men i påvente av svar, tenkte jeg at jeg kunne se om noen her har tips eller råd. Det virker som et fint sted, dette her! Forøvrig er det verdt å nevne at jeg er klar over at man ikke bare kan kjøpe valp på dagen, og at ventetiden gjerne kan være lang, alt avhengig av. Likevel har jeg et håp om å kunne skaffe valp denne sommeren, nå som jeg har en ferie på to og en halv måned i vente. Hvis noen av dere har anbefalinger rundt forskjellige oppdrettere, hva man bør se etter med collie, hva man bør være obs på, eller andre innspill, er det bare å fyre løs. Til info, holder jeg til 45 minutter fra Bergen, men reiser glatt annetstedt for å hente valpen min  Håper å høre fra dere 👋  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...