Gå til innhold
Hundesonen.no

Fôr for å forbedre hud?


Wildlife
 Share

Recommended Posts

Hunden vår får v&h nr 25 og bittelott acana høy-energifor. Han har fått liggesår på albuene. All pels er borte og det er rødt, sårt og tørt. Prata med veterinær som ga oss beskjed om å smøre med en feit fuktighetskrem. Det har vi satt i gang med. Deretter var beskjed om å få han til å ligge mykere. Vanskelig men jobber med saken. Deretter fikk vi råd om foring.

Vi kunne tilsette fiskeolje i maten hans (sa vi brukte vom med laks i). Er det ikke nok i denne? 

Deretter sa hun vi kunne prøve å bytte til et for for å forbedre huden hans. Noen som vet hvilke for og om dette har noe hensikt?

Vi er litt rådløse. Ser vondt ut og vi håper å redde disse områdene før hårsekkene blir skada. Ble det slike træler på måtte det gjerne fjernes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skal være nok i foret, men hunder er forskjellige og har forskjellige behov, og om så hunden får nok i den forstand at den ikke mangler noe så kan det jo hende at det hjelper med litt ekstra olje uansett :) Ville forsøkt med olje og evt b vitamin tilskudd. Har hørt at for med lam i vistnok skal være fint for hud og pels så kanskje kjøpe noe lam fra vom å blande i? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Du fôrer bra og med gode kilder til bl.a b.vit, så absolutt ingen grunn til å skifte fôr, men rødt kjøtt generelt og fet fisk er gode kilder du kan bruke mer av øm ønskelig (etc variere med lam som nevnt) og mange hevder jo at egg og er bra for hud/pels, men som sagt fôrer du bra. Og problemet med liggesår er jo slettes ikke kosten, men at underlaget hunden ligger på er for hardt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja. Underlaget jobbes med. Men dette er vanskelig da han ute i hundegården foretrekker å ligge på taket og kun i hundehuset om det regner. Der er det godt med halm. Ellers er det singel i hundegården. 

Inne vil han kun ligge på gulvet. Fikk tips om gummimatte, vurderer det. Problemet er at han tygger opp alt og vil ikke ligge på det. Men det jobbes med saken som sagt.

Ellers tenkte jeg at jeg ville prøve alt mulig som vet. kunne anbefale.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...