Gå til innhold
Hundesonen.no

Snøfrost Eventyrkullet


Snøfrost
 Share

Recommended Posts

4 minutter siden, Red Merle skrev:

Gratulerer så mye med flott valpekull, gleder meg til bilder:wub:! SH er jo en av mine drømmeraser, og valpetrådene dine er alltid spennende å følg! Stå på, det står respekt i at du er ærlig, oppriktig og deler dine tanker og ''sjansespill'' med oss. Det er det ikke mange oppdrettere som har baller til å gjøre!

 

:nesevis:
Bedre med godt lynne og friske dyr, en trekkmonster som ikke funker i hverdagen. Bedre å gamble med egenskap, enn med helse og lynne!

Gikk visst litt på kryss og tvers våre poster, men som du sikkert oppdaget så er det nå bilder i posten over din :)

Takk for kommentaren om min ærlighet som oppdretter. I mitt hode så får man begynne med segselv når man ønsker mer åpenhet og ærlighet blant oppdrettere + mer deling av erfaringer som ikke er så super dupre også. Jeg har ikke noe problem med at ikke alle valper herfra er "perfekte" det er jo en del av det hele med å være oppdretter at enkelte valper ikke blir helt slik man ønsker. Og alle opplysninger er enkelt tilgjengelig på min hjemmeside :)

Vet det er flere her på sonen som er tilsvarende ærlige, men det er nok av de som ikke er, dessverre.

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 127
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Valpene kom i natt. Vi endte opp med 5 friske og raske valper. 1 hann og 4 tisper. De er mindre enn jeg er vandt med, men er veldig livskraftige, spiser, kryper, piper og blir stelt  med. Akkurat som

Takk for gratulasjoner til dere alle   og for støtten når jeg ble litt grinete oppi her. Er mer våken i dag, men har ingen planer om å endre på innlegget. Det får stå som det står   Små

Her skjer ting fort. De er allerede mye mer våkne enn de var for bare 4 dager siden. I dag har vært en stor dag for de små. De har både fått smake kjøtt for første gang og fått klørne klipt for førs

Noen ganger må man jo fire litt på noen krav/ønsker på kort sikt for å få det man vil ha på lang sikt, og det er jo det som er viktig(og riktig) :) Dessuten er det jo ikke sånn at alle sjansespill får like alvorlige utfall for valpene som skal leve med dem, de fleste er sånne risker er jo helt uten betydning for valpen så lenge det ikke har noe med helse, mentalitet eller alvorlige eksteriøre feil å gjøre, å da er det vertfall ikke noe å lure på, da prøver man om det kan føre med seg noe bra.

Gratulerer med et fint kull, håper de blir alt du ønsker og litt til :)   

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Selv om man ikke er enige i fokuset i avlen, så er det unødvendig å ta det i sånne kulltråder som skal være hyggelig glede over friske valper. Da kan man heller diskutere det generelt i en egen tråd. Jeg er kanskje ikke enig i å avle på huskyer som ikke har vist seg som trekkhunder, men jeg setter stor pris på at man som oppdretter skriver dette, istedenfor å gjøre som de fleste gjør. Later som de er supre til alt og at foreldrene er supre trekkhunder (det er bare ingen som har sett det). Eller som oppdrettere av andre bruksraser. De er fantastiske til alle hundesporter. Det er bare eier/oppdretter som ikke har interessen og derfor ikke har brukt dem til noe. Det er jo mulig at de viser ser å være gode brukshunder, men når man ikke har brukt dem til det, så blir det som å spille lotto, og løgn å si noe annet :) Så nei, selv om man kanskje ikke er helt enig bestandig, så er det godt at du er åpen om hva er de gode til, hva som kanskje ikke er så bra og hva du faktisk ikke vet helt sikkert om de er gode til :)

Gratulerer med friske valper :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er helt greit å ikke være enig i min gambling når det kommer til dette kullet. Men Naisha som her er det ukjente kortet og ikke har noe å vise til i selen har 2 søstre som går bra 1 søster som går OK fra kullet de er født i (Værkullet) og en mor som har vært en veldig god leder for meg, 1 søster som nok blir min nye leder sammen med faren til dette kullet rett og slett fordi de er raskere enn Naisha's mor. En søster som kan gå i led men for det meste går i sving. 2 av søstrene har startet i løp, hun ene mange løp. Den andre søsteren som bor her håper jeg starter løp i den sesongen som kommer, men litt avhengig avløpetider og slikt siden jeg har et lenge planlagt kull på henne som jeg gjerne også vil få gjennomført. Da starter hun neste sesong i tilfellet :)
Hun har også 2 halvsøstre her som går bra. Ene bedre enn den andre. Hun har 2 halvbrødre som trekker helt greit og de er enehunder. I min erfaring trekker de fleste bedre når de er 2 eller flere.


Freke som er faren til dette kullet er også far til Såga og Orca som jobber veldig hardt i selen. De har også en annen bror som jobber bra spesielt om han får gå med en annen hund og han har i sommer gått over 42mil på 16 dager uten sokker og uten og bli sårbeint med kløv. OK så er ikke det trekk, men det viser jo allikevel at han er arbeidsvillig.

Så helt håpløs og ukjent statistikk er det jo ikke på familien til disse små. Men er moren utestet så er hun :)

  • Like 16
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, SFX skrev:

Når de er så små, så er jo navnene det morsomme - mens vi venter på mer action i valpekassa :D

Enig med deg der altså. Får se om jeg får tenkt meg ferdig til sånn ca helgen ;)
Jeg har jo navene nesten klare, bare ikke helt. Ble litt flere tisper en beregnet. Hehe. Veldig bra for meg da - større utvalg - men da forsvant jo alle guttenavna bortsett fra ett.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Småttisene vet i alle fall å gro! Opp 33-59g i dag. Minsten har nå gått opp 102g siden han ble født :o  det er MYE for en så liten kropp!
Alle tispene er nå større enn den minste valpen jeg har fått i andre kull, større enn den nest minste også. Så dette ser da svært så bra ut. Forsatt like pigg, fornøyde og gryntende :wub:

 

Jobber med navn, og nærmer meg mål. Er ikke der helt enda, men ikke så langt unna heller (tror jeg).

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Navn jobbes fortsatt med, nå gjenstår bare "adjektivene" jeg vil jo gjerne ha de litt "eventyrlige" også. Så hvis noen har noen gode så nevn de gjerne. Jeg tror som sagt de er på plass, men et par jeg må tenke litt ekstra på før de frigis.

I mens deler jeg noen bilder av de små :)
 

14051574_10153820183872108_1822505807002

Naturen er utgjort, de to svarteste tispene er klin umulig å se forskjell på annet enn når jeg snur de på ryggen, den siste svarte har litt annen sjattering i fargen. Den grå tispa derimot har noen få hvite hår på nakken (ellers svært lik i alle tegninger og det er også gutten). Kunne ikke heller en av søstrene svart få ha de hvite hårene? Så valp 1 og 5 er de to som hviler hodet på valp 3 (grå tispe), valp 4 ligger litt for seg selv, og gutten som er valp 2 ligger bakerst.

 

14088612_10153820183917108_6419515110842

14046042_10153820183942108_1661657296643

 

  • Like 16
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 15.8.2016 at 9:57 PM, SFX skrev:

Når de er så små, så er jo navnene det morsomme - mens vi venter på mer action i valpekassa :D

Til deg og alle andre, nå er navnene klare :D
Hvem av tispene som får hvilket navn har jeg overhodet ikke bestemt, men gutten er jo bare en så han får selvsagt guttenavnet.

De vil bli hetende:

Snøfrost Lystige Veslefrikk

Snøfrost Vene Snehvit og Rosenrød

Snøfrost Flittige Korse

Snøfrost Forlokkende Huldra

Snøfrost Gilde Soria Moria

 

og det er en laaaaang blogpost som forklarer bakgrunnen til navnene jeg har valgt her

  • Like 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 timer siden, Snøfrost skrev:

Så det er de svarte tispene som troner høyest?  :)
Er jo mange som foretrekker den fargen.

 

De har vokst litt på sin første leveuke:

Eventyrkullet_nyfodte_kl1000.jpg

 

01u_Eventyrkullet_01.jpg

Synes de svarte er finest ja :-D er absolutt en rase jeg kunne tenkt meg. Så nydelige :-) heldige valpekjøpere som får valp fra deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...