Gå til innhold
Hundesonen.no

Snøfrost Eventyrkullet


Snøfrost
 Share

Recommended Posts

Mens jeg venter lager jeg like så godt denne tråden. Den vil nok ikke bli så voldsomt oppdatert siden jeg også har bloggen og holde styr på :)

Eventyrkullet_xs.jpg

 

Freke er vår eldste hannhund, far til tre kull, 11 valper,  fra før av. Vi har to av hans valper selv; Orca og Såga. De fleste av valpene har vi møtt igjen etter at de flyttet. Noen mange ganger slik som Issi, den ene valpen etter Freke og Fjellbris. Freke har jevnt over gjort det svært bra på utstillinger. Han er helsesjekket fri på øyne ved både gonioskopi og vanlig øyelysning, han er HD røntget fri med A. Freke er en veldig grei hannhund som er lett og håndtere i alle situasjoner. Han er ganske flink til å holde fokuset når han jobber i sele og kan gå som kommandoleder. Og ikke minst har han svært gode resultater fra utstillinger, men nå har han ikke blitt stilt så mye de siste årene. Får se om vi ikke får tatt ham med til utlandet i løpet av neste år :) Han fortjener å få sitt siste CACIB, siste tyske cert og et dansk cert.

Naisha er en tispe fra mitt første kull, Værkullet, og er søster til vår Fjellbris. Hun har hatt et familiehundliv noe hun bærer litt preg av. Hun har ikke fått venne seg til å trekke blant annet. Det er derfor vanskelig og si hvordan hun hadde vært om hun vokste opp her. Ville hun vært som sine søstre Fjellbris og Dis?  Trekkmessig er derfor dette kullet et sjansespill.
Naisha er derimot fint konstruert tispe, men moderate vinkler, fine bevegelser og god lengde på beina. Hun har bare blitt stilt ut to ganger, og har et CERT. Hun har blitt øyelyst og gonioskopert fri.

Vi håper kombinasjonen gir oss en lovende tispe og beholde selv.

Naisha_drektighet0-7.jpg

 

og et dagsferskt bilde, 8 uker drektig:
13876233_10153786660622108_5851458209887

 

Totalt har hun nå gått opp 4,5kg. Lurer på hvor mange som gjemmer seg der inne?

 

 

  • Like 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 127
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Valpene kom i natt. Vi endte opp med 5 friske og raske valper. 1 hann og 4 tisper. De er mindre enn jeg er vandt med, men er veldig livskraftige, spiser, kryper, piper og blir stelt  med. Akkurat som

Takk for gratulasjoner til dere alle   og for støtten når jeg ble litt grinete oppi her. Er mer våken i dag, men har ingen planer om å endre på innlegget. Det får stå som det står   Små

Her skjer ting fort. De er allerede mye mer våkne enn de var for bare 4 dager siden. I dag har vært en stor dag for de små. De har både fått smake kjøtt for første gang og fått klørne klipt for førs

4 timer siden, Stine skrev:

Masse lykke til! :wub:

 

3 timer siden, Toril skrev:

Nydelige foreldre,masse lykke til! :wub:

 

3 timer siden, Mud skrev:

Vakre begge to ! Gleder meg til valpespam! 

Takk skal dere ha.
Jeg er så nysgjerrig på antall og kjønn! Dessuten er jeg veldig valpesjuk. Nesten så jeg vil hun skal få de nå, men det er vel bedre om de blir der inne rundt en ukes tid til :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det nærmer seg...
Blogpost her: http://snofrost.blogspot.no/2016/08/dag-65-na-kan-eventyrkullet-komme-nar.html

 

og litt bilder fra siste uka (samme som i bloggen)

Bilde fra i morges, dag 65 nå
Naisha_9uker%252B2dg_termin.jpg

 

Ikke akkurat noen sylfide for tiden
Naisha_9u%252B1dg.jpg

 

Mye benyttet stilling, men hun er mer i kassa enn på sofaen de to siste dagene :)

Naisha_8%252B2_s.jpg

 

Jeg håper de kommer snart og uten noen problemer. Ser stygt ut for Lillehammer NKK i morgen da, men valper trumfer utstilling :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 5.8.2016 at 10:28 AM, Snøfrost skrev:

Mens jeg venter lager jeg like så godt denne tråden. Den vil nok ikke bli så voldsomt oppdatert siden jeg også har bloggen og holde styr på :)

Eventyrkullet_xs.jpg

 


  Trekkmessig er derfor dette kullet et sjansespill.
 

Naisha_drektighet0-7.jpg

 

og et dagsferskt bilde, 8 uker drektig:
13876233_10153786660622108_5851458209887

 

 

 

 

"Trekkmessig et sjansespill"............  Huffda!!!  Hvorfor avle da?????  Trist for rasen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, tutle skrev:

Sitter i spenning :D Hvordan har det gått? Håper alt står bra til :) 

 

4 timer siden, Poter skrev:

Håper det har gått bra :)

 

Valpene kom i natt. Vi endte opp med 5 friske og raske valper. 1 hann og 4 tisper. De er mindre enn jeg er vandt med, men er veldig livskraftige, spiser, kryper, piper og blir stelt  med. Akkurat som det skal være med andre ord. 


Dessverre fikk vi også en dødfødt valp som det ikke var mulig å få liv i.  Men vi gleder oss over de 5 som er her.
Vektene vites ikke da vekta bestemte seg for å gå helt kokkelimonke. Må kjøpe ny i morgen :) 

 

 

33 minutter siden, olga skrev:

"Trekkmessig et sjansespill"............  Huffda!!!  Hvorfor avle da?????  Trist for rasen!

Ja, dumt å være ærlig ikke sant?

Heller et sjansespill på en egenskap som ikke skader hundene når slekta rundt er helt OK i selen enn å sjanse med helsen. Helsemessig, er det mye strutsementalitet og benektelser i rasen, dessverre.  Men det gjør selvsagt ikke noe så lenge bikkja trekker (ja, jeg er lei strutsementaliteten, en mentalitet som gjør det ekstremt vanskelig å finne avlsmateriale som jeg tør bruke). Jeg er lei av å høre at folk som avler med et litt bredere mål enn bare fart i sporet ødelegger rasen. Mens de som driter i rasestandard, helse og polare trekk liksom har fasiten.  Jeg pleier å ordlegge meg mer diplomatisk, men i dag er jeg trøtt og sliten og grinete over at folk som deg ALLTID skal gnåle i mine kulltråder.  Jeg skriver aldri på deres kull, at ojda her var det spennende helsemessig, eller huffda dette virker ikke til å bli særlig polart, eller oj har du mynde eksteriør som mål kanskje? her var det steile fronter, lange bein og korte brystkasser. Og nei, det er ikke fordi jeg ikke mener en del kombinasjoner der ute er heller tvilsomme.

Det er alt jeg gidder å si om den tingen her. Jeg har forklart mitt ståsted og mål med rasen utallige ganger før. Jeg ønsker friske, fine, moderate hunder som jobber i selen. Men ja, jeg tok en sjanse når det kom til dette kullet. Hvordan det faktisk blir vites først om 2-3 år. Og jeg tipper de blir helt OK som resten av slekta. For hundene mine går faktisk en god del mil i selen i løpet av et år og jeg gidder ikke ha hunder som ikke trekker. Hadde jeg ikke hat troa hadde jeg ikke produsert kullet.

  • Like 41
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer masse med fem livskraftige valper. Blir en "plagsom" tråd å følge fremover.SH valper er alt for søte :wub:

(Også kjenner jeg blir oppgitt og irritert på dine vegne, i forhold til kommentaren over. Du er ærlig om dette kullet, så om noe har noen innvendinger så kan de sende deg en PM eller starte en egen tråd :))

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 timer siden, olga skrev:

"Trekkmessig et sjansespill"............  Huffda!!!  Hvorfor avle da?????  Trist for rasen!

Av og til må man ta sjanser i avlen ? slik er det bare. 

Det er hvertfall en ærlig oppdretter :-)

 

Gratulerer med valpene :-D

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for gratulasjoner til dere alle :flowers: 

og for støtten når jeg ble litt grinete oppi her. Er mer våken i dag, men har ingen planer om å endre på innlegget. Det får stå som det står :)

 

Småtassene, og de er virkelig små i forhold til det vi er vandt til, ser ut til å stortrives. De spiser, grynter og virker som veldig fornøyde valper. Naisha gjør en god jobb med de :)

Jentene i kullet er nå opp i de minste fødselsvektene vi har hatt, mens hannen ligger nesten 100g under. Dessverre slo jo vekta seg vrang så fødselsvektene er litt av et mysterie, men sånn ca vekter tror jeg ikke er så halvgærne. I så tilfellet har minsten gått opp ca 60g og jentene 30-50g på ca 36timer. Og det er jo absolutt ikke dårlig. Kjøpte ny vekt i dag, så de nye vektene er i alle fall korrekte :)  De følgene dagene gir meg vel fasiten på om dette stemmer, eller om de veide mer ved fødselen enn skrullevekta mente. 

 

Eventyrkullet_nyfodte_kl1000.jpg

Stolt Naisha med småtassene sine :)

 

Eventyrkullet_1dg.jpg

Fort og gærent bilder av de fra i dag, bedre bilder får bli når de blir litt eldre. Akkurat nå ønsker jeg at Naisha skal få den roen hun ønsker i kassa.

Det er 1 grå hann (øverst til høyre) og 4 tisper, 1 grå og 4 svarte. Så det er 75% sjanse for enda en svar tispe her... Jeg blir visst en sånn kjip "fargesamler" om dette skal fortsette :lol:  Kan jo være jeg beholder hun grå da, det vites ingenting om pr nå.  Og de svarte er de mest klin like valpene jeg har hatt når de er nyfødte. Er bare så vidt det er noe å skille de på pr nå. Sånt er jo ikke jeg vant til, er vant til flekker med hvitt, eller farge som gjør de lett å skille fra hverandre jeg. Det går altså, men de er like, ha bare ørliten ulikhet på magen/brystet.

 

Blogposten for de som ønsker å se

  • Like 18
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer så mye med flott valpekull, gleder meg til bilder:wub:! SH er jo en av mine drømmeraser, og valpetrådene dine er alltid spennende å følg! Stå på, det står respekt i at du er ærlig, oppriktig og deler dine tanker og ''sjansespill'' med oss. Det er det ikke mange oppdrettere som har baller til å gjøre!

 

21 timer siden, olga skrev:

"Trekkmessig et sjansespill"............  Huffda!!!  Hvorfor avle da?????  Trist for rasen!

:nesevis:
Bedre med godt lynne og friske dyr, en trekkmonster som ikke funker i hverdagen. Bedre å gamble med egenskap, enn med helse og lynne!

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...