Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå august


Symra&Pippin
 Share

Recommended Posts

Just now, Tricolor said:

Jeg må ha kommet rimelig lett forbi den alderen. Bittelitt varm en sjelden gang, av og til ganske svett på natta, men ikke noe som er særlig plagsomt.

Håper det går raskt over...kommet nå på sensommeren. Blir så varm at jeg blir irritabel. Hele meg koker. Om det ikke gir seg snart oppsøker jeg kollega med spesialkompetanse og ber om hjelp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.5k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Se på den søtsaken da!

Jeg er på vei hjem med valp  Han er bitteliten. Og veldig trøtt. 

Det er jo virkelig ikke noe stress med denne valpen. Den pisser og driter inne, men det er heller ikke noe stress. Eneste er at jeg gleder meg til tenna faller ut og den blir større og mer robust  Den

Posted Images

Guest *Kat84*
1 time siden, Yellow skrev:

 

@Lemen Vet du hvordan veterinær kan stille diagnose på luftrørkollaps? Min hoster litt, men liksom ikke klart å funnet en årsak på det. Veldig var for berøring på halsen, men hoster ikke i forbindelse med aktivitet.

Jeg fikk det bekreftet av veterinær når han la lett trykk på halsen, og selv så anfallet. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, SFX skrev:

Det var godt jeg bekymret meg for rushtrafikken gjennom Hamar, når jeg skulle kjøre Østerdalen, og sto i babb kø fra Løten til Elverum...

Men, kom meg til Støren, har stilt hund, har småfeiret bursdagen jeg hadde i går, sitter nå sliten og alene hjemme og skal feire litt til - ei venninne har ekstranøkkel til huset in case of emergency, så hun har låst seg inn og satt igjen grandiosa, pepsi, stratos og potetgull til meg. Hun vet hva jeg trenger etter mange mil bak rattet og lange utstillingsdager <3 Egentlig var dette en forbanna drittdag, fordi Foenix ble fløyet på av en hund på utstillingen, men det ser ut til at vi avslutter "on a high note".

Det gikk forresten bra med Foenix, men jeg er rasende. Jeg orker ikke å skrive på nytt, så bare kopierer fra FB på engelsk:

Today, I don't care about the show results. I care about my dogs.

At a spacious showground, with ample place and calm surroundings for everyone, a dog of a different breed completely out of the blue chose to attack my Foenix just as we were about to enter the ring.

Thank goodness Foenix reacted quickly and backed away before he could touch her. But his noises, body language and effort at jumping her were enough to scare an otherwise confident, calm and easygoing dog. She backed away with such speed and strenght that she got out of her leash - which may actually have saved her from any injury. Everything happened so quickly, I couldn't have prevented it.

Her class was being called, and in that quarter of a second I had available to make a decision, I chose to show her. I could see she kept an eye on the dog still standing by the ring and acting out on other dogs, and her movements were anything but free and with drive. But I wanted to carry on as normal and not let her feel chased away.

The owners of the damn dog were then told to leave, which they interpreted as moving five meters. But as the judge dictated her critique and I sweet-talked her, I could see and feel Foenix relax more and more, and when we moved "up and down" she showed freer movements, albeit still not at her usual power.

After the judgment, Foenix quickly shook it all off, and walked happily around on the showground - I have no reason to expect lasting issues.

Except my anger issues.

During my twenty years showing dogs I've never experienced an attack like that on one of my dogs. This particular dog attacked several other dogs, and created a commotion and mayhem around himself, with owners who let him roam loose on a long leash, standing with their backs to him, not correcting or reacting when he tried to jump pups, bitches or whatever moved too close. A different dog than Foenix might have responded with fight before flight.

Pure luck prevented any injuries - as far as I know - today. But the dog made me and other BMD-owners feel unsafe on behalf of the dogs, and we don't want to see that kind of behaviour at our shows. I'm upset about the owners' careless and nonchalant attitude, that's in my opinion the worst part. Lots of people saw Foenix being attacked, it wasn't a small thing. And the owners couldn't even be bothered to apologize or ask if she was okay.

Foenix is okay. She manages to let things go.

I, however, am fucking furious. Don't mess with my dogs!

(The episode was reported to the show organizers. The dog and its owners apparently left after showing a second dog.)

 

Uhell kan skje på utstilling, men gjentatte uprovoserte angrep i hytt og pine er utilgivelig. 

Nei, pizza og snop, beina på bordet, og gode nyheter som kom på en telefon for ti minutter siden. Helga er ikke så verst likevel, og ingen kan avlive meg for dårlig avreagering.

Leste det på FB osgså, ubehagelig med sånne opplevelser. Jeg har aldri vært borti noe lignenede selv på utstililnger, men husker det gikk hardt for seg i (boxerringen?) på NKK Bjerke et år. 
Godt det ikke ble mer ut av det og at ingen ble skadet. Men ekkelt og ugreit uansett.

3 timer siden, Debbie skrev:

14079939_10157371488585174_8901056190718911218_n.jpg?oh=e2bf228bdf617eeb900ca251ac91b1a4&oe=588456F9

For en fantastisk gave:) Og for en vakker hund jeg har!!!!

Så koselig! Veldig fint bilde og så koselig å ha på veggen. Det var en fin gave ja! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husky og mann kom hjem fra turen over Finnemarka i går ettermiddag..

Bortsett fra at sambo ble syk natt til i går har de storkost seg.  Toddy har visst skjønt han er husky på veien og vært den perfekte turhund.  Han har til og med skjønt poenget med liggeunderlag og klatret opp og ned et juv..

Turet i dundrende tordenvær har de og,  det gikk strålende.  Sambo var glad han tok med Toddy i steden for Nico og den sitter langt inne . Nico er prinsessa hans, Og han har nektet å innse at det er upraktisk å dra på langtur med en hund som trenger masse stæsj,  kontra en hund som bærer masse stæsj .

 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, SFX skrev:

Jeg tenkte jo ikke på det selv, jeg tenkte bare E6 nordover, til jeg innså at Østerdalen var raskere - i hvert fall når en ikke står i kø :P 

Tiltaket var å stå med ryggen til og skravle med andre folk, mens hundene hadde lange liner og 360 graders radius mens de plukket vilkårlige "offer". 

Uten sammenligning for øvrig, men jeg vet at Glam kan være overstadig lykkelig på utstilling og ønske å hilse på minst 147 av de påmeldte hundene - så da hender det at jeg leier ham rundt i halsbåndet for å ha helt kontroll på at han ikke gjør hilse-utfall når vi skal fra A til B. For en dag vil han hilse på en som ikke er blid, og ikke alle synes at det å få 45 kilo HÆLLÆ PÅ'RÆÆÆ! i trynet er koselig - og jeg vil generelt ikke at mine hunder skal hilse på alt mulig rart. Det handler både om smittefare, sosiale regler, og det med å bare høre på meg og oppføre seg. Foenix kan det, Glam er ung og dum - altså har han bokstavelig talt kortere tøyler.

Tusen takk!

Kveldens gode nyheter ble dementert, men shit la gå, det er fremdeles en bra kveld.

:lol::lol: Du får nå sagt det du SFX.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, Siri skrev:

:lol: Noe sier meg at du ligger godt an til æresmedlemsskap i den "skrivelangt"-klubben ja :lol: 

Jeg avslutter fort da :aww::lol: 

10 timer siden, Siri skrev:

Det er egentlig bare å legge disse til tørk i gangen også - da ligger det igjen en haug med sand og kvist der de har tørket, samtidig som de drar med seg det som IKKE har falt av i tørkeprosessen, rundt i resten av huset :aww:.  

haha.. Ja, det er noe med det. Jeg har aldri hatt så mye gressbøss og sånt på gulvene mine som etter at vi fikk pudler. Ikke alt blir sittende fast i pelsen, noe av det spres utover stuegulvet mitt også :lol: 

10 timer siden, Siri skrev:

Du ser så slem, du :aww: 

Jeg er det! :aww: 

9 timer siden, enna skrev:

Hetetokter:sweat: alderen...

*sukk* Jeg har skyldt på kortison de siste to årene jeg, men må vel motvillig inrømme for meg selv at jeg ikke har fått hetetokter av kortison før jeg ble over 40, så da har det kanskje mer med alder og mindre med medisinbruk å gjøre *kremt* 

Og når jeg ikke har hetetokter, da fryser jeg.. Fordi jeg er frossen av meg. Veldig lett å kle på seg da, liksom :icon_clapping:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så, valpebiting... Hva gjør man med den? Korrigerer, eller ignorerer til det går over? Han er helt ekstrem altså, verste jeg har sett :aww: Ungene blir redde og mamma vil ikke være på besøk :aww: Han er verdens søteste på alle andre måter, og jeg er helt sikker på at han blir en super hund når han blir stor :lol: Men au :cry: 

Har meldt oss på valpekurs da. Begynner neste uke :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Snoffe skrev:

Den katten har litt mer energi enn jeg husker katter har :lol: Lenge siden vi har hatt kattunge i hus, bare 12-13 år siden:lol: 

Kattunger er nesten verre å ha i hus enn valper :lol: Og jeg ønsker meg en! :D Du er heldig :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Wednesday skrev:

Kattunger er nesten verre å ha i hus enn valper :lol: Og jeg ønsker meg en! :D Du er heldig :D 

Fikk jo omtrent den voksen valp jeg, så dette er nok karma :lol: 

Han er herlig da! Akkurat nå er en pappkartong det beste i hele den vide verden :lol: Også prøver han å stjele maten til Casper, samtidig som Casper vil ha maten til Alfred :lol: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, Yellow skrev:

--

@Lemen Vet du hvordan veterinær kan stille diagnose på luftrørkollaps? Min hoster litt, men liksom ikke klart å funnet en årsak på det. Veldig var for berøring på halsen, men hoster ikke i forbindelse med aktivitet.

Diagnosen ble stilt ved at han reagerer på berøring på halsen og etter en kort samtale om hvordan han oppfører seg. Sølve kan ikke gå med halsbånd og flere typer sele siden han ikke tåler trykk på luftrøret. Han har også tatt røntgen med kontrastvæske og da var også veldig tydelig at luftrøret kollapser lett.

Sølve kan hoste når han legger hodet i spesielle vinkler og når han løper galemathias da kan det komme en kvekke lyd fra luftrøret. Ellers så er han ikke så preget. Mange hunder med luftrørkollaps har problemer med å spise, de kaster opp maten lett. Det er også vanlig at de kan våkne av at de ikke får puste og at hunden generelt lager mye lyd (som en mops) når den puster. Sølve ble jo veldig mye verre etter rottweilerangrepet pga knusningsskader rundt luftrøret og betennelsen, men han er helt tilbake til "normalen" nå heldigvis. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor skal det være så vanskelig å få tak i et billig kjøleskap? Jeg er ikke interessert i å betale 4000 for et godt brukt et, da kjøper jeg heller nytt. Men så prøver jeg å unngå å kjøpe nytt, fordi jeg har veldig mange andre ting å bruke penger på akkurat nå :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, Kelpiemind skrev:

Leste det på FB osgså, ubehagelig med sånne opplevelser. Jeg har aldri vært borti noe lignenede selv på utstililnger, men husker det gikk hardt for seg i (boxerringen?) på NKK Bjerke et år. 
Godt det ikke ble mer ut av det og at ingen ble skadet. Men ekkelt og ugreit uansett.

Ja, altså, både som utstiller og ringsekretær har jeg sett ting skje - jeg har hatt to rieseschnauzere i ringen som føk sammen, for eksempel. Men de var eid av personer som ikke avbrøt mens de sto og stirret hverandre i senk og bruset med fjørene, de tok ikke våre instrukser da vi ba dem holde avstand, og da den første skulle løpe fram og tilbake dirigerte dommer dem i motsatt hjørne, men eier skjente rett mot den andre hunden - så hans hannhund slet seg og de smalt i hop. Deretter forteller eierne at de to har kranglet før, for de pleier å gå tur sammen! Da har du en forståelig - om enn idiotisk - forhistorie. Men uprovoserte angrep uten forvarsel - "min" hannhund fra i går sto og logret før han hev seg på en hund.

1 time siden, Symra&Pippin skrev:

:lol::lol: Du får nå sagt det du SFX.

Men jeg tror han tenker nøyaktig det :D Eventuelt på finsk, men jeg tror han er over de verste språkproblemene nå.

Åh, det var deilig å sove i egen seng!

I dag har jeg egentlig ingen andre planer enn å komme meg på apotek for å kjøpe utøybehandling til hundene, så de er forberedt på vår utenlandsferie neste uke. De må få det i dag, siden Glam skal bades på torsdag. Og nå kom jeg på at jeg hadde tenkt til å la Foenix få svømme i morgen eller på onsdag. Det går jo ikke da? Jeg får lese bruksanvisningen godt, om hvor lang tid det må gå før en kan bade på den ene eller andre måten uten at det vaskes ut.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 28.8.2016 at 0:42 AM, Tommy skrev:

Akkurat kommet hjem fra nok et vors med nye folk, og hver gang slår det meg at jeg alfri passer inn. Likevel velger jeg å gå hver gang jeg får sjansen. Hjernen ass, mystisk greie.

Edit: Helt til jeg kom hjem

Jeg er også en sånn en som aldri passet inn, gav opp å prøve lenge før jeg var på din alder da.  Men jeg har mine venner, og min tilsvarende sære mann (men på en litt annen måte selv om vi på enkelte områder er skremmende like). Samtidig har jeg faktisk blitt voksen, og bryr meg ikke så hardt. Eneste plassene jeg noen sinne har virkelig passet inn er tilknyttet hobbyer. Pr. idag er det hund og foto :)  

 

12 timer siden, Line skrev:

Fikk tilsendt bilde fra i dag, og jeg spruta ut i latter :lol: Har dere sett et så fjollete glis noen gang? :lol: 

14183676_10153937096116985_6232132699554

Jeg myser rett nok litt mot lyset, men lell da :lol: 

Du ser i alle fall veldig fornøyd ut med fjollegliset ditt :)

 

11 timer siden, Snoffe skrev:

Gratulerer med dagen som var @SFX :) 

 

Vi ble plutselig katteeiere vi :o Velkommen til familien vesle Alfred:wub: 

Alfred vil helst ligge inntil Casper, men Casper syntes det var litt ekkelt. Så han tok til takke med gubben :wub: Casper vet ikke enda at han kommer til å elske at vi har gitt han en helt egen varmeflaske :lol: Akkurat nå ligger begge gutta og sover med oss i sofaen. :ahappy:

Gratulerer med tilskuddet! Han ser fin ut.

 

10 timer siden, Ozzy skrev:

 

Tror det der blir en skikkelig sippe-film :icon_cry:

Så veldig fin ut, samtidig som jeg ikke er heeelt sikker på om jeg vil se den. Garantert sippefaktor.

 

37 minutter siden, Wednesday skrev:

Så, valpebiting... Hva gjør man med den? Korrigerer, eller ignorerer til det går over? Han er helt ekstrem altså, verste jeg har sett :aww: Ungene blir redde og mamma vil ikke være på besøk :aww: Han er verdens søteste på alle andre måter, og jeg er helt sikker på at han blir en super hund når han blir stor :lol: Men au :cry: 

Har meldt oss på valpekurs da. Begynner neste uke :) 

Jeg flytter valpen vekk og ignorerer. Slitsom periode med enkelte små krapyl, men går jo fort over i de litt større sammenhengene.

 

 

@SFX  gratulerer med dagen som var!
 

og til den opplevelsen på utstillinga, fy f.... tror det er flere enn deg som hadde slitt med dårlig avreagering :aww:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fint vær ute, perfekt for en fjelltur og her sitter jeg med en hund som skal begrenses. Sukk...

Vi får ta en rusletur i Hordnesskogen (grusvei),  så får heller Harly og jeg ta en joggetur i em når K har komt hjem. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror, jeg tror calpen min er i ferd med å bli voksen!?!? Litt sånn :jump: og litt sånn :icon_cry: Vi har alle sovet 12 t inatt, og det var jeg som stod opp før Vigdis! Hun spratt jo opp sekundet senere da, men uten all gaulinga og løpinga. Det er sånne små ting som forandrer seg hele tiden, så man nesten ikke merker det. Men hun virker mer voksen, hun er ikke like irriterendes som før og hun kan oppføre seg litt ute blandt folk!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hahaha..du veit dyra er værsjuke når det er over en time siden vi var ute og frøken valp nå ligger halvveis på fangen og grøsser ved hver innpust...akkompagnert av en svak klagelyd :D Ja, det regner ute...

@Teserere her skjer det også mye rart når dyra har mareritt, men bust har jeg bare sett en gang tidligere. Søte rare Twiggy:wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

37 minutter siden, Snøfrost skrev:

 

@SFX  gratulerer med dagen som var!
 

og til den opplevelsen på utstillinga, fy f.... tror det er flere enn deg som hadde slitt med dårlig avreagering :aww:

Tusen takk! Vi må være litt bjørnemammaer av og til :wub: 

Nå turner Glam rundt i sofaen, jeg tror noen trenger en god tur etter all tiden i bil og grinder i helga. Jeg vurderer å kjøre et sted de kan få løpe løs, framfor å gå i bånd her hos oss. Ja, de har fortjent å få løpe løs. Jeg kan finne et apotek på Råholt, og kjøre dit jeg bodde før, de skogene kjenner jeg og kan lage oss en god og lang tur uten å treffe annet enn soldater. Det blir bra. Må bare fordøye frokosten først.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

Jusspørsmål: Er det alltid den løse hunden som har skyld når to hunder barker sammen, selv om eieren ble dratt viljeløst rundt etter båndet på den andre, og det helt klart var den i bånd som angrep?

Det tror jeg ikke nei, men det kommer jo litt an på situasjonen. Oppsøkte den løse hunden den som var i bånd eller var det den i bånd som oppsøkte den løse (fordi eier ikke greide å holde den)? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, SFX skrev:

Jeg tenkte jo ikke på det selv, jeg tenkte bare E6 nordover, til jeg innså at Østerdalen var raskere - i hvert fall når en ikke står i kø :P 

:lol: 

10 timer siden, Tricolor skrev:

Jeg må ha kommet rimelig lett forbi den alderen. Bittelitt varm en sjelden gang, av og til ganske svett på natta, men ikke noe som er særlig plagsomt.

Jeg tror jeg har hatt den alderen siden jeg var et parogtredve... kan våkne klissvåt i senga om natta, selv om det ikke er spesielt varmt, og bare en liten luftetur med hundene medfører søkkvåte klær... når tar det slutt???? Det burde vel strengt tatt enn å ikke ha begynt, men... 

2 timer siden, 2ne skrev:

Jeg avslutter fort da :aww::lol: 

:lol: 

2 timer siden, 2ne skrev:

haha.. Ja, det er noe med det. Jeg har aldri hatt så mye gressbøss og sånt på gulvene mine som etter at vi fikk pudler. Ikke alt blir sittende fast i pelsen, noe av det spres utover stuegulvet mitt også :lol: 

Det er faktisk ganske mye som spres utover stuegulv... Bare et par timer etter mopping, støvsuging og vask her i heimen, måtte jeg dra fram kosten for å ta opp sand og greier som hadde falt ut av de nydusja hundene... *sukk*

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

33 minutter siden, Malamuten skrev:

Det tror jeg ikke nei, men det kommer jo litt an på situasjonen. Oppsøkte den løse hunden den som var i bånd eller var det den i bånd som oppsøkte den løse (fordi eier ikke greide å holde den)? 

Den løse holder seg alltid på avstand, men bjeffer. Den i bånd kom rennende med eier på slep.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...