Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva heter hunden din?


G2000
 Share

Recommended Posts

  • Svar 71
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pippin fra LOTR. Fra et P-kull men det betydde ikke så mye da jeg skulle velge navn. Symra fordi jeg ville ha et blomsternavn, og fordi hagen min var full av hvitveis (kvitsymre) da hun kom hit.

Første familiehunden, en strh. dachs, het Marius. Han het bare Marius på stamtavvlen og ingen kom på noe bedre. Han var og ble en Marius. Ikke mange hunder som het det på 90'tallet så fikk høre mye ra

Denali - høyeste fjellet i Alaska (inuit navnet, Mt McKinley er det mer kjente navnet) (heter noe annet på stamtavla) Freke - en av ulvene til Odin. Fjellbris - født i Værkullet, en fjellbri

Posted Images

Guest Klematis

Hun heter Cerben Bizi på stamtavla. Oppkalt etter en reinkalv i en samisk barnebok som het "lille Bizi".  Jeg bestemte meg for å beholde navnet oppdretter hadde kalt henne frem til jeg hentet henne 19 uker gammel, så hun kalles fortsatt for stamtavlenavnet sitt. Bizi.

Cerben bruker jeg bare når hun er litt tunghørt.:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunden heter Pøbel, og navnga seg selv som valp, egentlig. Litt sånn "åh, din pøbel! Gi deg!" and so on mens han spiste tær og neser litt over det vanlige. :lol: På stamtalen heter han *kennelnavn* Black Design - alle valpene fra det kullet fikk etellerannet Design-navn, sikkert fordi moren heter *kennelnavn* Xellent Design. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han heter Qaran :) Han er fra Q-kull, og vi kunne velge mellom Qaran, Qalle, Qaare, Qato og Qasper, og da likte vi Qaran best. Det er med Q fordi det er Q-kull, men Karan er visst persisk og betyr hørende. 

Vi kaller ham også Tarzan, Qarangutt, Rampunge, Gutteluttesnutt, Guttegutt, Godgutten, Verdens Beste Boff, Vofsedofs, Søteste Nos osv ;):wub:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ysta (kort for Ysteost, hva er livet uten ost, liksom) Ping (skulle hete P!nk, men det er vanskelig å si) Meera (fra ASOIAF) Bri (kort for Brienne fra samme serie, men også landsbyen i LOTR) Puff (The magic dragon, og kort for hufflepuff) Resten har teite navn som bare har kommet...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denali - høyeste fjellet i Alaska (inuit navnet, Mt McKinley er det mer kjente navnet) (heter noe annet på stamtavla)

Freke - en av ulvene til Odin.

Fjellbris - født i Værkullet, en fjellbris er et norsk navn på en katabatisk vind (fallvind)

Såga - en norrøne åsynje, født i Norrønkullet. Betyr mer eller mindre "hun som ser alt" og er nest etter Frigg i rang, muligens var hun og Frigg samme person på et tidspunkt. Blant annet er hun omtalt som Odins kone i Grimnismål.

Orca - egentlig Ymer og er bror til Såga, men pga en viss likhet til spekkhugger når han var veldig liten valp (i fargene) ble han kalt Orca og navnet ble værende. Heter Ymer den digre Orca på stamtavla :P

Såga og Orca er forøvrig valpene til Freke.

Stjerne - hun ble født 22. desember og kullet ble selvsagt et julekull :)

Beringia - fra siste kullet til Denali som fikk et Alaska tema og Beringia er det området som inkluderte landbroen mellom Alaska og Sibir under siste istid. Litt av landområdet er fortsatt over havoverflaten i Alaska og blir kalt Beringia. (området heter det pga Bering stredet, som har fått navnet sitt etter dansken Vitus Jonassen Bering som påviste stredet rundt 1730).

Naisha ble navngitt av sin forrige eier som kjøpte hun fra mitt oppdrett som valp. Jeg kaldte henne opp til da Isi etter Gnistrende Iskrystall som hun heter på papiret. Hun er også fra Værkullet.

Gaia kom med navnet sitt hit, da hun var en voksen hund på 4 år når jeg overtok henne :)

og neste kull får navn fra norske folkeeventyr :)  Deretter håper jeg frk. Fjellbris samarbeider så det blir et vindkull.

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pia, malamute tispe, på stamtavlen heter hun Night Trail Full Moon Fantasies. Jeg fant aldri på noe navn så da ble det bare Pia :P Malamute hannhund, Kodak til daglig, Kotzina's Highland Kodak på stamtavlen. Nå husker jeg ikke lenger helt hva jeg tok navnet fra, men det er ihvertfall inspirert av et eller annet i alaska, husker ikke om det var et område, et fjell eller noe slikt. Så fikk jeg Furukollen's Varga, Varga til daglig, omplasseringshund så hun hadde allerede navn, malle tispe og en hollendertispe som heter Jumping For Joy Des Crocs Bretons på stamtavla og kalles Vims. Og sist kom sambo sin hund, hollendertispe, omplasseringshund, Casa D'agostini Meadowlands på stamtavlen, Taiga som kallenavn. Taiga er vell kallenavn på et økosystem med barskog, sånn enkelt forklart. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Terkel - kult navn .  Fils-Du-Vent Du Grand Fresnoy på papiret - vindens sønn / sønn av vinden . Grand Fresnoy er kennelen

Yarina heter det på papiret + kennelnavn . Egentlig finnes det vel ikke polske navn på y tror jeg så her har de vel improvisert litt

Walter heter det på papiret + kennelnavn

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun ene heter Spinolas Donna Daisy på stamtavla, og vi valgte å kalle henne Daisy da vi likte det godt. Hun andre Heter Zella Vitas Bring It On på stamtavla, og Wenche til vanlig. :) Litt uvant å rope Wenche til en liten chihuahuavalp til å begynne med, men nå kunne hun ikke hete noe annet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Niri korthåret vorstehhund han. Niri er et gammelt guttenavn som er vanlig i midt Telemark. Betydningen vet jeg ikke. Måtte ha med meg noe minne for jeg regnet med å måtte flytte for å få tak i jobb. Også er han jo mannen i mitt liv da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Queen Mocca - kommer fra ett Q kull, så oppdretter ville gjerne at første delen av navnet skulle begynne på Q. Må si det passer perfekt til frk.flat :)

Mocca som er det daglige navnet er rett og slett etter kaffe mocca.

Molly er mamma sin hund, men hun er oppkalt etter en terapi hund med samme navn, da det også er planen for vår Molly.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Damir heter det fordi oppdretter gav han navnet og samboeren ville ikke bytte. Samme med Burak som ikke er mer. Oppdretteren er i Romania da så uttales nok litt annerledes, men det funker fint og ingen andre heter det :)

Ozzy kalte jeg Ozzy fordi han var stikk motsatt av Ozzy Osborne :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kasko, Lupin og Hottie

Kasko - jeg drømte at jeg hadde en hanhund som het Kasko. Så da måtte neste hund bare hete det :lol:

Lupin - etter harry potterkarakteren

Hottie het det da vi fikk henne, heter Red Hot Dollar på stamtavla. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uno- oppdretters valg. Han hadde begynt å reagere på navnet da vi hentet ham så vi bare beholdt det. Kort og enkelt. Vi kaller ham også tullingen, Unovennen, lille og gærningen, alle ungene i nabolaget kaller ham av en eller annen grunn Bruno. Han er svart, fins ikke neo brunt på ham...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nemi. Slet veldig med å finne navn på henne, så da hun fikk "skinn"halsbånd med hodeskaller på av oppdretter, så ble det bare sånn. Oppkalt etter tegneseriefiguren. 

På papiret heter hun Kalandsgården's Massey Ferguson. Traktorkull, men ville ikke at hun skulle være oppkalt etter traktor:lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...