Gå til innhold
Hundesonen.no

DeepEyes kull VII planlegges til vinteren 2016/17


Guest Jonna
 Share

Recommended Posts

Guest Jonna

Da begynner ting ta litt form igjen og kull VII er planlagt. Parring blir rundt oktober/november om ikke noe spesielt skjer. 

Maeglin Liz "Similis" er import fra Belgia som bor ute på för. Har hatt henne ett par kortere perioder og en lengre periode og jeg har falt helt for henne :wub: 

Jeg hadde henne for å gå MH med henne også fikk jeg testet henne i det hun er avlet for: gjeting. Og selv om hun ikke ser "sterk" ut på papiret, så er hun veldig sosial og utrolig trivlig og enkelt hund å ha med å gjøre. Hun har noen diller, men med en trygg fører med litt krav i bakhode så kommer hun fort over de tingene. Hun har, bokstavelig talt, kun vært på en gård før jeg hentet henne til Norge. Hun hadde kjørt bil en gang i året til veterinæren. Så hun har en miljøsvakhet, men usikkert hvor mye som er arv og hvor mye som er miljø. Hun er helsetestet i "hue og ræva". 

img_8187.jpg?w=1208

img_8188.jpg?w=1208

13198657_10156894253160072_4623138551438

 

Hannhunden blir en finsk eldre hannhund. En hund som er veldig stødig i miljø som jeg kjenner ganske godt etterhvert. FIUCH FIACH HEJW10 JW10 Winsure Wilkawatt "Waara". Han bor sammen med hannhunden Tuuri fra mitt kull V. Han er en 7 år gammel hannhund, som dessverre måtte avslutte sin agility og OBI karriere 2015 da han tråkket på en knust glassflaske bunn og kuttet omtrent alt av sener til ene framfoten. Så han belastes ikke lengre med agility eller lydighet. Han ble ferdig rehabilitert i vinter og har startet ny karriere i Rally.

Han er da i elite lydighet (3.premie), Finsk agility champion (pensjonert fra de to sportene) og har nå 3 første premier i Rally 1 (de må ha det for å få gå kl.2 Rally i Finland).

Han er også helsetestet i "hue og ræva" og gått ikke mindre enn 3 mentaltester/prøver: BH (får ikke tittel for det i Finland), LTE 159 poeng (mentaltest som kan sammenlignes med MT/FA) og MH.  Han er også FIUCH og ett par vinner titler. 

13475073_10154257803738850_7143500178336

13443300_10154252229043850_7347368814516

 

Fargene på kullet vil bli rød, sjokolade og kanskje fawn. 

Stamtavlen er ikke komplett med titler på farssiden, det fins endel mer titler innen lydighet og agility. 

skjermbilde-2016-06-22-kl-10-26-19.png?w

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Takk :D 

Mer om Waara: 

Waara is a happy, energic kelpie, who is always ready to work! He is very social with people and other dogs, different places etc. Very easy dog to live with! He is greedy and has a nice playdrive, so he can be rewarded with bot toys and food. Agility was our main hobby, but Waara run into a piece of glass spring 2015, and it broe tendons from his front leg. After surgery we had to leave agility, but luckily leg is doing fine, and we can do other dog sports. Waara hasn’t had any bigger healt issues. Some eye infection as a young dog as well as ear infection, but that´s all. He has no allergies. I think that Waara is right kind of kelpie: social, willing to work but when nothing happens, he is practically invisible and sleeping.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj dette tror jeg blir en bra kombo - tror de kommer til å utfylle hverandre ekstriørt veldig bra :) gleder meg til å følge kullet :D 

(PS Pigg må bli litt større før jeg har glemt hvordan han var som valp :P ) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest janson
7 timer siden, janson skrev: Jeg fniser fortsatt av navnet! :lol: Dette blir spennende!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Google translate har ingenting å foreslå - hvorfor ler du??? [emoji3] 

Waara (gammel skrivemåte med W, nå bruker man V) betyr fare. Og det er ikke nødvendigvis det første man forbinder med rasen generelt eller denne karen (basert på beskrivelsene). :lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, janson skrev:

Waara (gammel skrivemåte med W, nå bruker man V) betyr fare. Og det er ikke nødvendigvis det første man forbinder med rasen generelt eller denne karen (basert på beskrivelsene). :lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fare for å bli rundslikket?

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Virkelig kjempespennende kull - og et "forfriskningsbidrag" til AK her i nord! Jeg har bare sett Liz litt, og må bare si hun er så veldig veldig søt. Hun virker preget av sin oppvekst i at hun virker forsiktig som om hun tror hun ikke har lov til ting, og så oppdager hun at hun både får lov og kan, og da sprudler hun til med kelpiehet i all sin glans  - og da er hun bare helt til å spise opp - den lykken hun viser!  Og et veldig godt hannhund-valg synes jeg, for en flott fyr, passer perfekt til Liz ville jeg tro!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Tusen takk alle sammen :) 

Her er forresten noen videoer av Liz og meg når vi gjeter. Hun har konkurrert i Herding i Belgia. I Herding holder de stor avstand fra flokken og går bare balanserer. Det fant vi fort ut. Hun er ikke vant med å jobbe tett på sauene eller presse på, og hun er vant med å bli jaget bort i slike situasjoner. Men hun er veldig flink til å jobbe seg igjennom ting med støtte.

Det er også godt over ett år siden hun sist jobbet på sau.

 

Dette er broren hennes Luke som da konkurrerer i Herding, sammen med tidligere eier og oppdretter av Liz.

 

(Jeg er forresten ute etter en halvförvert på en tispe i dette kullet. Om noen er nysgjerrig så bare ta kontakt ;) ) 

 

 

Endret av Jonna
feil link
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

da fikk jeg akkurat melding om at Liz har begynt å markere og lukte rundt. Normalt pleier hun få løpetid om 1-2 mnd når hun begynner med det :D 

Waara er hjemme hos meg nå og vært her siden Torsdag. Herlig gutt, akkurat slik type som jeg liker: Happy go lucky, ikke noe kranglete og selvsikker. Fin fart og lek under lydighetstrening. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...