Gå til innhold
Hundesonen.no
Guest Jonna

DeepEyes kull VII planlegges til vinteren 2016/17

Recommended Posts

Guest Jonna

Da begynner ting ta litt form igjen og kull VII er planlagt. Parring blir rundt oktober/november om ikke noe spesielt skjer. 

Maeglin Liz "Similis" er import fra Belgia som bor ute på för. Har hatt henne ett par kortere perioder og en lengre periode og jeg har falt helt for henne :wub: 

Jeg hadde henne for å gå MH med henne også fikk jeg testet henne i det hun er avlet for: gjeting. Og selv om hun ikke ser "sterk" ut på papiret, så er hun veldig sosial og utrolig trivlig og enkelt hund å ha med å gjøre. Hun har noen diller, men med en trygg fører med litt krav i bakhode så kommer hun fort over de tingene. Hun har, bokstavelig talt, kun vært på en gård før jeg hentet henne til Norge. Hun hadde kjørt bil en gang i året til veterinæren. Så hun har en miljøsvakhet, men usikkert hvor mye som er arv og hvor mye som er miljø. Hun er helsetestet i "hue og ræva". 

img_8187.jpg?w=1208

img_8188.jpg?w=1208

13198657_10156894253160072_4623138551438

 

Hannhunden blir en finsk eldre hannhund. En hund som er veldig stødig i miljø som jeg kjenner ganske godt etterhvert. FIUCH FIACH HEJW10 JW10 Winsure Wilkawatt "Waara". Han bor sammen med hannhunden Tuuri fra mitt kull V. Han er en 7 år gammel hannhund, som dessverre måtte avslutte sin agility og OBI karriere 2015 da han tråkket på en knust glassflaske bunn og kuttet omtrent alt av sener til ene framfoten. Så han belastes ikke lengre med agility eller lydighet. Han ble ferdig rehabilitert i vinter og har startet ny karriere i Rally.

Han er da i elite lydighet (3.premie), Finsk agility champion (pensjonert fra de to sportene) og har nå 3 første premier i Rally 1 (de må ha det for å få gå kl.2 Rally i Finland).

Han er også helsetestet i "hue og ræva" og gått ikke mindre enn 3 mentaltester/prøver: BH (får ikke tittel for det i Finland), LTE 159 poeng (mentaltest som kan sammenlignes med MT/FA) og MH.  Han er også FIUCH og ett par vinner titler. 

13475073_10154257803738850_7143500178336

13443300_10154252229043850_7347368814516

 

Fargene på kullet vil bli rød, sjokolade og kanskje fawn. 

Stamtavlen er ikke komplett med titler på farssiden, det fins endel mer titler innen lydighet og agility. 

skjermbilde-2016-06-22-kl-10-26-19.png?w

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen
Guest Jonna

Takk :D 

Mer om Waara: 

Waara is a happy, energic kelpie, who is always ready to work! He is very social with people and other dogs, different places etc. Very easy dog to live with! He is greedy and has a nice playdrive, so he can be rewarded with bot toys and food. Agility was our main hobby, but Waara run into a piece of glass spring 2015, and it broe tendons from his front leg. After surgery we had to leave agility, but luckily leg is doing fine, and we can do other dog sports. Waara hasn’t had any bigger healt issues. Some eye infection as a young dog as well as ear infection, but that´s all. He has no allergies. I think that Waara is right kind of kelpie: social, willing to work but when nothing happens, he is practically invisible and sleeping.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Oj dette tror jeg blir en bra kombo - tror de kommer til å utfylle hverandre ekstriørt veldig bra :) gleder meg til å følge kullet :D 

(PS Pigg må bli litt større før jeg har glemt hvordan han var som valp :P ) 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
7 timer siden, janson skrev:

Jeg fniser fortsatt av navnet! :lol: Dette blir spennende!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Google translate har ingenting å foreslå - hvorfor ler du??? :D 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest janson
7 timer siden, janson skrev: Jeg fniser fortsatt av navnet! :lol: Dette blir spennende!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Google translate har ingenting å foreslå - hvorfor ler du???  

Waara (gammel skrivemåte med W, nå bruker man V) betyr fare. Og det er ikke nødvendigvis det første man forbinder med rasen generelt eller denne karen (basert på beskrivelsene). :lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, janson skrev:

Waara (gammel skrivemåte med W, nå bruker man V) betyr fare. Og det er ikke nødvendigvis det første man forbinder med rasen generelt eller denne karen (basert på beskrivelsene). :lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fare for å bli rundslikket?

 • Like 5

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Virkelig kjempespennende kull - og et "forfriskningsbidrag" til AK her i nord! Jeg har bare sett Liz litt, og må bare si hun er så veldig veldig søt. Hun virker preget av sin oppvekst i at hun virker forsiktig som om hun tror hun ikke har lov til ting, og så oppdager hun at hun både får lov og kan, og da sprudler hun til med kelpiehet i all sin glans  - og da er hun bare helt til å spise opp - den lykken hun viser!  Og et veldig godt hannhund-valg synes jeg, for en flott fyr, passer perfekt til Liz ville jeg tro!

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest Jonna

Tusen takk alle sammen :) 

Her er forresten noen videoer av Liz og meg når vi gjeter. Hun har konkurrert i Herding i Belgia. I Herding holder de stor avstand fra flokken og går bare balanserer. Det fant vi fort ut. Hun er ikke vant med å jobbe tett på sauene eller presse på, og hun er vant med å bli jaget bort i slike situasjoner. Men hun er veldig flink til å jobbe seg igjennom ting med støtte.

Det er også godt over ett år siden hun sist jobbet på sau.

 

Dette er broren hennes Luke som da konkurrerer i Herding, sammen med tidligere eier og oppdretter av Liz.

 

(Jeg er forresten ute etter en halvförvert på en tispe i dette kullet. Om noen er nysgjerrig så bare ta kontakt ;) ) 

 

 

Endret av Jonna
feil link

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest Jonna

Ser ut som Waara med eier kommer på besøk i begynnelsen av august og kommer til rasespesialen :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guest Jonna

da fikk jeg akkurat melding om at Liz har begynt å markere og lukte rundt. Normalt pleier hun få løpetid om 1-2 mnd når hun begynner med det :D 

Waara er hjemme hos meg nå og vært her siden Torsdag. Herlig gutt, akkurat slik type som jeg liker: Happy go lucky, ikke noe kranglete og selvsikker. Fin fart og lek under lydighetstrening. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Ja, jeg postet her rett før jeg snakket med oppdretteren min. Det viktigste for meg er at det ikke er vondt for han. Fikk tatt en ordentlig titt bak tennene hans i stad, og der så det mer ut som det er to forskjellige tenner, men jeg har ikke noe erfaring med dette så vet ikke helt hvordan det eventuelt ser ut om de har felles rot  Men vi skal selvfølgelig sjekke det hos vetrinær etterhvert  
  •   Jeg har aldri ment at et enkelt uhell skal være avlivningsgrunn. Et enkelt uhell er noe som skjer én gang, og som man prøver å forhindre fra å skje igjen. Skjer det samme gjentatte ganger, tilsier ikke det at man har en dårlig evne til å vurdere hund og situasjon?
   Når hunden din nettopp har bykset mot noen, er det ikke da naturlig å straks sette inn tiltak for å unngå at den får muligheten til å gjenta dette? Kan tre byks der hunden fikk nærkontakt med tre forskjellige, tilfeldig forbipasserende regnes som "hendige uhell"? Eller snakker vi da om uforsvarlig håndtering?
   Er det ikke en dårlig vurdering fra eier å overlate hunden sin til noen med så lite kontroll og evne til forsvarlig håndtering?

   Hunder trenger ikke være aggressive for å kunne gjøre en del skade, nei. Har man ikke kontroll på den, vil den kunne utgøre en fare for andre. Motivasjon bak handlingen er egentlig mindre relevant, for hunden burde ikke fått mulighet til å påføre skadene i utgangspunktet. Altså er det en svikt i eiers vurdering av situasjonen. En gang er et uhell, - mange ganger derimot taler om manglende evne til å kontrollere hunden. Manglende evne til å kontrollere hunden kan skape farlige situasjoner for både hund, eier og menneskene rundt.

   Jeg har ikke skrevet noe sted at gjennomgående manglende kontroll som eneste faktor burde være avlivingsgrunn. Derimot skriver jeg implisitt at folk uten gjennomgående kontroll ikke burde få beholde hundene sine, og da oppstår spørsmålet: hvor skal man gjøre av dem?
   I akkurat denne saken vet jeg alt for lite til å kunne uttale meg om hvor vidt avlviving var riktig beslutning eller ei.
    
  • I dag gikk turen til en fotballbane, i hovedsak sånn at whipsene får rast fra seg. Happy har løpetid, så vi kan ikke gå der vi pleier å gå, så da må vi være oppfinnsomme. Jeg elsker å ta bilder av når hundene løper, men ofte blir det jo mye likt. Jeg blir lei og gidder ikke ta så mye bilder. I dag tenkte jeg å gi redigeringen min en oppløft, så jeg lekte meg litt med forskjellige måter å redigere bildene på. I stedet for den standardmåten jeg alltid redigerer på. Ble egentlig ganske fornøyd! Litt finpuss er det igjen, men jeg syntes ikke det ble så verst. Redigerte i litt forskjellige stiler.                                 
  • Har kjøpt verdens fineste joggesko. Adidas NMD R1. Men etter å ha gått litt med de inne så er de faktisk litt for små🤦🏼‍♀️ Tilbake å bytte på mandag men nå får jeg jo nesten panikk for at de ikke har str 38 på lager. Tenk å ligge søvnløs pga en sko😂 skofetish...
  • Jeg merker heller ikke noe særlig forandring på mine, har 4 tisper til i nærmeste familie, de oppfører seg også helt vanlig. De markerer mer  og helt ærlig, om tispene mine hadde blitt litt ekstra klengete eller masete ved løpetid hadde det ikke gjort meg noen ting. 
 • Nylig opprettede emner

×