Gå til innhold
Hundesonen.no

Crockpot/slowcooker - oppskrifter!


Raksha
 Share

Recommended Posts

7 timer siden, simira skrev:

Bare hiver alt oppi på en gang? Også creme fraiche, eller har du den til etterpå?

I UltraPro skal alt oppi på en gang. Jeg har vel hatt creme fraiche oppi, men nå gav du meg en bedre idé. Sikkert bedre å ha den kald til. Men da ville jeg hatt litt smør oppå fisken ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 96
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Første forsøk ble ubetinget suksess

Sånn, da har jeg lempet alt oppi vidundertet. En stk røkt svinekam - brunet i panna og krydret. Og en haug med rotgrønnsaker, i store biter. Nå nå er jeg veldig spent!   

Du er kørka, den er magisk! Magisk sier jeg!     Nei, jeg vet egentlig ikke?   

  • 1 month later...
På 14.6.2016 at 1:34 PM, Mari skrev:

Denne er kjempegod! 

http://www.bakeaholicmama.com/2014/03/knock-your-socks-off-slow-cooker.html#.V1_oepOLTMU

Jeg brukte øl i stedet for hvitvin. :)

Nå har denne oppskriften tatt jomfruen på Crock-Poten min! :lol: Eller, jeg tror det er sånn 4-5 timer igjen til maten er ferdig or so. Tilsatte også øl, og sambo drikker resten av ølen til "frokost".

Kan bli spennende - gleder meg litt!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Bananen skrev:

Nå har denne oppskriften tatt jomfruen på Crock-Poten min! :lol: Eller, jeg tror det er sånn 4-5 timer igjen til maten er ferdig or so. Tilsatte også øl, og sambo drikker resten av ølen til "frokost".

Kan bli spennende - gleder meg litt!

Ooh! Oppdater med hva du synes da. Husk å hive det litt under grillen før servering. Det gir retten litt oomph. :)

Vi laget lammestek i crockpoten for ikke så lenge siden, det ble kjempegodt! Brukte skyen til å lage saus. Tilbehør var ovnstekt rosenkål, brokkoli og aromasopp som jeg hev litt rundt i olje og drysset over med halve båter av fersk hvitløk, salt og pepper. Tilbehøret var jo like godt som steika. Herregud, nå ble jeg sulten.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Mari skrev:

Ooh! Oppdater med hva du synes da. Husk å hive det litt under grillen før servering. Det gir retten litt oomph. :)

Vi laget lammestek i crockpoten for ikke så lenge siden, det ble kjempegodt! Brukte skyen til å lage saus. Tilbehør var ovnstekt rosenkål, brokkoli og aromasopp som jeg hev litt rundt i olje og drysset over med halve båter av fersk hvitløk, salt og pepper. Tilbehøret var jo like godt som steika. Herregud, nå ble jeg sulten.

Takk for tips! I stekeovnen, da? Sette den på grillfunksjon og putte hele kjelen inni? Eller skal jeg putte det i en ildfast form eller noe? Jeg er så noob på kjøkkenet, altså! :lol:

Det lukter i alle fall kjempegodt - hvitløk all over. Jeg brukte en kremost som lå i kjøleskapet med urter og hvitløk i tillegg til hvitløken som skulle tilsettes også. Men jeg tok to i stedet for tre (for de var ganske store) og det var hvitløk i kremosten også. Dette kan bli spennende! Tenkte å koke opp noe fylt pasta til å ha ved siden av. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Bananen skrev:

I stekeovnen, da? Sette den på grillfunksjon og putte hele kjelen inni? Eller skal jeg putte det i en ildfast form eller noe? Jeg er så noob på kjøkkenet, altså! :lol:

Det lukter i alle fall kjempegodt - hvitløk all over. Jeg brukte en kremost som lå i kjøleskapet med urter og hvitløk i tillegg til hvitløken som skulle tilsettes også. Men jeg tok to i stedet for tre (for de var ganske store) og det var hvitløk i kremosten også. Dette kan bli spennende! Tenkte å koke opp noe fylt pasta til å ha ved siden av. :)

I stekeovnen ja. Bare putt det over på ei plate eller ildfast form og sett under grillen, men følg med så det ikke brenner seg. Ikke forma fra slow cookeren. :) Vær forsiktig når du flytter kyllingen, den faller fort fra hverandre. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei - da har man testet oppskriften. Jeg har tidligere hatt litt verging mot å lage kylling og sånn, men wow! Så mørt kjøttet ble! Det ble dritgodt. Kielbasapølsene ble litt myke, og ostekremsausen ble vannete. Men da er det bare å ta mindre væske i neste gang. Da har man i alle fall prøvd. Men kyllingen - igjen var den wow. Mørt og godt!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 year later...
  • 4 months later...
1 time siden, simira skrev:

Er det noen av dere som har slowcooker med mulighet for utsatt start? Hvilken modell isåfall? Bruker dere funksjonen mye?

Vet ikke om det finnes? Prøvde å søke når jeg kjøpte min, og fant bare at det ikke fantes for det ville være en fare siden det ble stående så lenge. Jeg trodde min hadde det, men var bare digitale tall ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 hours ago, WelshenNemi said:

Vet ikke om det finnes? Prøvde å søke når jeg kjøpte min, og fant bare at det ikke fantes for det ville være en fare siden det ble stående så lenge. Jeg trodde min hadde det, men var bare digitale tall ?

Det finnes, en del av merket Crock Pot har det. Faren er om maten blir stående på varming for lenge etter den er ferdig, så problemet er "motsatt". Men det virker som de fleste har timer som går over på varming ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, simira skrev:

Det finnes, en del av merket Crock Pot har det. Faren er om maten blir stående på varming for lenge etter den er ferdig, så problemet er "motsatt". Men det virker som de fleste har timer som går over på varming ja.

Ja, å holde varm har min også, men ikke utsatt start som det ble spurt om. Jeg har CrockPot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...

Jeg har fått en ny favoritt-oppskrift!

I hovedsak denne: https://cookiesandcups.com/no-boil-crock-pot-mac-cheese/

Jeg laget litt over halv porsjon, pluss at jeg hadde 450g brokkoli og 400g kjøttpølse oppi, og det var passe til tre voksne. Brukte tre timer på low. Brukte bare raspet mozzarella, denne Velveeta-osten man visstnok ikke kan droppe er slett ikke nødvendig for å få et himmelsk måltid. Brukte også ekstra lett melk (fordi det er det vi bruker og har i hus) heller enn hel som anbefalt. OMG sier jeg bare. Det er det mest vellykkede første forsøket jeg har hatt i kokeren, og godt mulig det beste all time, selv om jeg er veldig glad i chili.

Kjapp norsk oversettelse med min vri:

Til 4 personer (litt over halv porsjon var passe til tre)
500g makaroni
110g smør i terninger
500-600 gram kjøttpølse
500-600 gram brokkoli
6 dl melk (gjerne hel, men lett fungerte fint)
1 boks kondensert melk/vikingmelk, 3,5dl
1/2 ts malt pepper
1/2 ts paprikakrydder
1 ts salt
Krydder etter ønske (hvitløk, piffi, grillkrydder kan være godt)
ca. 400g raspet ost

Ha pasta og smør i gryten, spre osten over. Skjær opp brokkoli og pølse og ha i.
Visp sammen melk og krydder og hell over. Rør rundt så alt er godt blandet. Sett på low i 2-3 timer, rør godt sammen en gang i timen (for å få pastaen jevnt kokt).

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, Mira2.0 said:

Denne tråden var spennende! Hvilken slowcooker anbefales? Vi er en voksen og to barn til vanlig. 

Jeg er veldig fornøyd med denne: https://bakerenogkokken.no/kjokkenmaskiner/slow-cooker/hamilton-beach-slowcooker-stay-or-go-47-l/

Lager middag til meg og mannen i den, da er den litt stor. Lager også regelmessig middag til 6 voksne, da har vi som oftest noe tilbehør for at det skal bli nok mat. Tipper den vil være perfekt for en familie på fire.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...