Gå til innhold
Hundesonen.no

Smeller - hvordan starte treningen?

Recommended Posts

Jeg har lest litt rundtom på nett, og sett litt videoer av hunder og eiere som driver med smeller. Synes det ser moro ut, så kunne tenkt meg å prøve litt med Gira. Ikke for noe konkurranse, men bare litt hjernetrim og trening hjemme. Ikke aktuelt med noe kurs med det første, desverre, så derfor tar jeg gjerne imot tips til hvordan vi bør starte. Gjerne litt steg for steg, da vi aldri har drevet særlig med søksøvelser.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Et intro kurs - dra som observatør f.ex? 

Evnt så er artiklene ganske greie, men er fint å se ting live og kan spørre osv. 

Smeller er dritgøy, og søksarbeid er skitgøy :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
17 timer siden, Anette skrev:

Et intro kurs - dra som observatør f.ex? 

Evnt så er artiklene ganske greie, men er fint å se ting live og kan spørre osv. 

Smeller er dritgøy, og søksarbeid er skitgøy :)

Blir ikke noe kurs med det første,  mest pga økonomi. Så tenker bare å prøve oss litt hjemme for gøy, nå i sommer. Er jo ikke så viktig at det blir helt rett, egentlig,  men samtidig er det jo greit å begynne riktig hvis vi senere vil gjøre mer ut av det.

Artiklene og videoene var veldig greie! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Men man kan da fortsatt selektere etter bruksegenskaper selv om racing blir forbudt?? Eller er det slik at null veddeløpsracing - nei da får vi bare avle på fjollehunder da som bare vet å trave i ring  Det er jo ikke sånn???  Man må finne et alternativ da, med andre konkurranser som ikke er lukrativt for andre enn rasen selv. 

   Det er jo VEDDELØPET som er hovedproblemet her, og som er grunnen til at det stoppes. Gamblingen og det som er grunnlaget for dritten i "sporten". Jeg skjønner ikke at folk kan være FOR veddeløp med greyhounds. Det er faktisk ikke noen hemmelighet at det hele tiden skjer mye dritt i industrien, og jo også i Florida. Og nei det er ikke overalt det skjer, men man må da ta problemet ved kjernen, og her så er det jo helt klart det å tjene penger på hundene som skaper store problemer. Greyhound "farm" er ikke for meg et positivt ord. 

   La heller hundene løpe under mer kontrollerte forhold, hvor de attpåtil kan få være en del av familien og bli behandlet deretter. Og nei det er ikke bare PETA som har funnet (tvunget?) frem dritt fra industrien opp igjennom tidene. 
  • Hvorfor? Nå er det ikke alle omplasseringshunder som omplasseres fordi eier ikke greier å ta seg av dem.. Og hvor mye verditap tenker du det er på en et år gammel hund? Bruksmessig har man vell knapt gått glipp av noen ting og for mange kan det nå være positivt å slippe å ha valp. Noen er til og med helsetestet øynet tryggere kjøp enn en valp er. Og sånn utover det så bestemmer markedet. De som synes det er fair de kjøper, de som ikke er interessert, de lar det være.  
  • Det er ganske enkelt heldigvis, krever bare litt tålmodighet. Du må fortelle hunden hva du vil den skal gjøre om den ikke greier det selv. Feks "legg deg". Håper den ikke må du hjelpe den ytterligere, ha på bånd, hjelp den ned eller i ro(ikke hardt), og gjenta så ofte som nødvendig. Det krever at man er konsekvent og følger opp til det kjedsommelige i starten, men når det begynner å synke inn så kommer gjerne resultatene raskt og😊 å være rolig og å være sliten er to forskjellige ting.😊
  • Sånn tolker jeg det også.
  • Så søte barn 💙 og den skjønne gutten din, @Krilo 
 • Nylig opprettede emner

×