Gå til innhold
Hundesonen.no

NKK Drammen 04-05/06 2016


Monab88
 Share

Recommended Posts

Selv om alle resultater legges ut live nå så vet man jo ikke alltid hvem som er soniser. Så.. hvordan har det gått med folket?

Jeg er faktisk fornøyd selv om vi ikke fikk noen topplassering :) Stilte Jäger og Nora som ikke har gjort det så bra for denne dommeren før, men jeg hadde en følelse av at hun ville like de bedre nå som de har hatt et halvannet år på å utvikle seg. Og det gjorde hun. Jäger fikk ck og ble 4 beste hannhund og Nora fikk ck og ble 4 beste tispe. Det var 49 bernere påmeldt, 19 hanner og 30 tisper, så er godt fornøyd med å bli plassert blant de 4 beste med begge to :) Fine kritikker fikk de også!

Jäger sin: "4 år, utmerket type og størrelse, velformet hode, kunne ønske noe bredere bliss, sterk hals og rygg, velutviklet kropp, velviklet med gode benstammer, beveger seg med et herlig driv, utmerket pels og temperament"

Nora sin: "4 år, utmerket type, harmonisk bygget, meget tiltalende hode og uttrykk, utmerket hals og overlinje, velvinklet foran og bak, velkroppet, beveger seg med utmerket steglengde og drive, utmerket pels, trivelig temperament"

  • Like 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kiwi fikk 17plass av 54 stk i hoppklassen idag :) surrete pga sjukt varmt, så jeg og ho slet litt ja :P så ble 2 vegringer og noe tidsfeil :) men stolt! endelig en runde uten disk :D imorra blir det å løpe kjedelige venstresvinger i håp om siste certet :)

  • Like 13
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kip var på sin første store utstilling i dag. Han er jo fremdeles veldig uferdig i kroppen, så målet var å gjennomføre uten at jeg skulle dø av nerver. Vi endte opp med very good og kritikken stemmer veldig bra med det jeg ser.

"meget bra type, korrekte prop. men lett, bra hode som kunne ha hatt litt mer skalle og stopp, litt trang underkjeve, bra ører, stram rygg, korrekt kryss, lett i kroppen og oppknepen i buken, ok vinkler, beveger seg med tilstrekkelig steg, litt langt fram og bak, pels og temp. ok"

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skikkelig kjedelig tur. Tann - nazi som valgte å gi Terkel VG pga en tann hun mente var altfor trang. Nå skal det sies at hun til og med skrev "ok tannstilling" på BIS hunden :D - og godtagbare hjørnetenner på tispa som ble BIR på Crufts i år. Så hun hadde vel en greie for tenner . Fin rasespesial i går da ihvertfall :D 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært i portisringen i dag. Knall resultater - den seks år gamle tispa til oppdretter, bestemor til min fremtidige valp, fikk endelig storcertet og ble NUCH. Dama var så rørt at det var helt fantastisk å se på :D Denne tispa har ikke fått vist seg så mye pga pels som har vært klippet ned, valpekull osv. Men denne dommeren kunne se forbi en mindre pen pels og nylig innbilt svangerskap (hengepatter) og ga henne likevel CERTet. :) 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer til alle som er fornøyd, bedre lykke neste gang til øvrige!

Glam fikk excellent og ble nummer to av tre juniorer. Det er mange pene unge hunder i rasen for tiden, og jeg hadde selvfølgelig spekulert på hvem som kunne være påmeldt. Jeg glemte jo å ta høyde for at BIR-valpen fra årets hovedspesial var blitt ni måneder siden sist, en pen sak som ble klassevinner og til slutt sto med reserve-certet. Når det er sterk konkurranse, må en si seg fornøyd med det en får - ferdig utviklet blir de alle sammen om noen år, og i mellomtiden skal de utvikle seg i rykk og napp om hverandre.

Foenix var påmeldt, men i det møkkaværet gadd jeg virkelig ikke å stille en som bare har dekkhår, jeg ble dårlig nok av været om jeg ikke skulle brenne opp enda mer energi i en diger åpenklasse med nakensaken - aldri i livet om hun ville fått noe med et tosifret antall tisper i flott pels å bryne seg mot. Jeg hadde håpet på regn, da kunne hun gått i ringen :P 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Talli slo til og viste at de gamle er best, og danket ut den ene etter den andre i sin beste alder.

I følge Talli er den beste alderen 9 år og nedrøytet. (utenom når jeg mister godbit bagge, vi hadde en liten eksisteniel krise inne i ringen da :lol: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi reiste ned til Drammen i går for å besøke venner og spise god mat - og hente to svære briard-figurer som var håndlaget en gang på 80-90-tallet :D. Hyggelig med gamle briardentusiaster som synes de kan beære andre entusiaster med slike klenodier :)

Det ble en flott dag i dag, varmt og godt, og jeg fikk god farge i kinnene, for å si det sånn :). Vi fikk dommerendring og jeg var på forhånd ganske skeptisk til å stille for den dommeren, men siden vi like vel var påmeldt, og kunne kombinere utstillingen med besøk og god mat hos gode venner, så var det jo uansett verdt å ta turen :D. Vel - min skepsis var vel ikke helt uberettiget. Yasmine ble nr 2 i CHK m CK, og endte opp som 3. BTK med res. CACIB. Helt greit altså, men folk stimlet sammen etterpå og lurte på hva i all verden? "Alle" rundt ringen hadde ventet at det var Yasmine som skulle vinne - de var liksom ikke i tvil en gang *ler*. Synd det ikke var dommerne utenfor ringen som dømte i dag da *ler*. 

Yasmine fikk følgende kritikk av dommeren:
"Very nice bitch, correct in size, is in tip top show condition, the lenght of the hair is maximum, very nice head, excellent expression, good earset, excellent front and rear, good lenght in body, excellent coat texture, movement could be slightly better (jeg antar han ønsket seg litt mer entusiasme...)"

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Talli har forresten laget egen håndbok med retningslinjer for utstilling...

13403761_10156997146900072_3324204652376

13320771_10156997147145072_2467294646412

13323655_10156997147155072_6922578120763

12322596_10156997147250072_5045564949806

13350299_10156997147525072_3561643062884

 

Dette er da hvordan du IKKE skal oppføre deg etter EN ZILLION utstillinger 

 

(men hun sto pent også inni der da :wub: )

13323264_10156997147715072_7711053004873

13320459_10156997147255072_3258418630925

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Noah debuterte som veteran i helgen :) - og det gjorde han med bravur - utstyrt med ekstern handler (som rett nok kjenner bikkja godt, men aldri har stilt han), og med to løpske tisper i heimen så kan man jo trygt si at terven var litt over gjennomsnittlig entusiatisk *ler* Men det gikk fint allikevel - han ble BIR, og BIR-veteran. Ikke plassert i gruppe - men BIS4 veteran :)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...