Gå til innhold
Hundesonen.no

Forhåndsrøntging


jma
 Share

Recommended Posts

Dere med middels store/store raser, noen som har erfaring med forhåndsrøntging? Hvor tidlig kan man gjøre det, og hvor reelle er resultatene? Mener å ha hørt at hvis hoftene feks ser ut som en c ved ung alder så kan det stramme seg opp til å bli en b (sånn isch) når dem blir mer satt i kroppen? Men er det vanlig at det går andre veien og, altså bli verre etter hvert som dem blir ferdig utvokst? 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har vel kanskje mer med at avlesningen kan være litt sånn lotto med bilder som er i grenseland? Hygenen er avlest til c, både dyrlegene og jeg har sett langt værre hofter bli fri. Og samme andre vegen. Tønne kunne like gjerne ha fått en c, det ble avlest til b...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

23 timer siden, Pringlen skrev:

Det har vel kanskje mer med at avlesningen kan være litt sånn lotto med bilder som er i grenseland? Hygenen er avlest til c, både dyrlegene og jeg har sett langt værre hofter bli fri. Og samme andre vegen. Tønne kunne like gjerne ha fått en c, det ble avlest til b...

Tenker mer på hvordan hoftene faktisk ser ut, og hvordan de kan forandre seg når kroppen forandrer seg enn hva som blir lest av som status. 

14 timer siden, Maria skrev:

Man sier vel at bra hofter ikke blir dårligere (at det skal mye til), og at dårlige hofter kan bli bedre, men at det er langt fra sikkert at de blir det. 

Ja, det er det jeg har hørt. :) 

Men når er det vanlig å forhåndsrøngte? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, jma skrev:

Men når er det vanlig å forhåndsrøngte? 

Det er vel ikke så vanlig å forhåndsrøngte om det ikke er noe spesielt man leter etter... f eks i sammenheng med halthetsutredning av valp :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her nede sier de 6 mnd, 12 mnd og 18 mnd på de største rasene. 6 mnd fordi hvis det er høy grad HD så er det allerede synlig og en del enklere operasjoner er ikke mulige å gjøre etter 10-12 mnd. Men da har gjerne valpen symptomer.

12 mnd for å få en indikasjon på hvordan hoftene kommer til å se ut. Også fordi det fortsatt er mulig å sette inn en del tiltak dersom det skulle vise seg seg at hunden har alvorlig grad HD. Og 18 mnd offisielt.

Jeg har tatt bilder ved 6 mnd på min nåværende hund bare fordi vi hadde muligheten. Hadde tenkt å ta nye i høst bare for å se om det er noen forskjell, men har ikke hatt tid så da blir 18 mnd neste.

Edit: og der kom jeg på at hun er 18 mnd om en ukes tid. Så sa får hun bli med en tur på skolen før ferien da :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dagene går. Litt for mye ramp fremdeles, elsker å bite og hoppe høyt. Har vært på et kurs som ble ferdig for et par uker siden, og begynner på et nytt kurs på mandag.
    • Her går det i vom og hundemat, rett og slett fordi oppdretter begynte med det. Latte er nå 4 mnd. Synes det både er lettvint og greit, virker som hunden trives med maten, og det blir mindre avføring enn med tørrfôr. Har ikke regnet på om det lønner seg da. Vi har kjøpt 9 kgs esker med puppy easy pack.
    • Lurer på om dette er løsningen? Rett og slett at jeg gjør det selv  - Nå fikk jeg noe å tenke på. Takk for tips 👍😊
    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...