Gå til innhold
Hundesonen.no

Internett "utenfor allfarvei"


Heidihj
 Share

Recommended Posts

Vi er på flyttefot, og med hunder og ønske om å bo landlig blir det naturlig at vi ender utenfor "allfarvei". Den ene plassen vi vurderer å leie har ikke telefonlinje eller fiber. Jeg lurer derfor på hvilke alternativer som kan anbefales da? Er det noe som kan funke bra (skjønner jo at det kommer an på dekning og plassering også)? Vi er to studenter som har behov for nett i forhold til stidier, i tillegg blir det fort litt bildeopplasting, og vi er jo veldig glade i en god serie eller to på netflix. Hva bruker folk? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har brukt litt av hver litt overalt, Telenor er det vi liker best. Gode avtaler, god dekning og god hastighet :) 

I Sverige brukte vi Telia, OK hastighet, men dårlig dekning den gang. ICE.net prøvde vi i fjor, det bar rett tilbake til butikken med, det går på frekvenstype(?) som slo ut TVen og forstyrret radioen, ikke var der noe hastighet eller dekning å skryte av heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bodd sånn til, og prøvd de fleste leverandørene.. 

Det som går igjen er at du vil ha en maxgrense på hvor mye Internett du har, som regel, så Netflix vil nok dra alt for mye.. 

Hastigheten er også veldig varierende.. 

Det er ustabilt.. Både systemer med trådløse routere og USB-pinner osv.. 

Det funker fint som et alternativ når man er på ferie, men jeg synes det var fryktelig dårlig alternativ for fast bosted.. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bor på et av Telenors "hvite flekker". Før så hadde vi breiband og det var noe ordentlig skit, uansett skryt fra dem (de tilbyr visst 5G nå.. tror ikke på dem et sekund jeg) var det aldri mer enn maks 2 Mbit/s i nedlasting, signalet var basert på en solcelle-drevet mast ute i skauen og den solcella fungerte jo ikke alltid så bra. Hadde lange perioder hvor vi kun hadde internett på dagtid og fint vær.. (når jobben ba meg om å jobbe i helgen så måtte jeg si at jeg skulle bare sjekke værmeldingen først..). Nettet var vanvittig ustabilt og kunne bli borte i dagesvis, videre når ting var i stykker, så kom de jo ikke å reparerte -vi fikk beskjed om at det ville bli reparert "neste gang reparatør var i området", og den reparatøren var visst aldri i området - det er elendig service det!

Så ifjor bygget Telia ut en mast her til 4G og vi fikk et nytt internettliv - helt fantastisk! En bitteliten boks i vinduet, ingen andre antenner eller noe og 20-30 Mbit/s nedlasting! 

ICE har vi også prøvd, men den har ikke så god dekning her.

Jeg anbefaler at dere sjekker dekningskartene til ICE og til 4G hos Telenor og Telia.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Det er telenor, Netcom og ice som er alternativer til mobildekning. De andre leverer på disse nettene. Det trenger ikke være ustabilt, avhenger mest av dekning. Men fart og mengde blir begrenset og gjerne dyrt i forhold til hva du betaler. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt ICEnet helt siden jeg flyttet ut hit i skogen, og har aldri hatt problemer med det. Stabilt og greit. Bruker 4G-router og har 30GB nedlastingskvote - de har også abonnement på 50 og 100 GB. Jeg synes det fungerer utmerket for meg, men jeg laster ikke ned filmer og sånt fra nettet da. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...