Jump to content
Hundesonen.no

Allé slalåm

Recommended Posts

Hei og hopp!

Jeg har forstått det slik at det finnes MANGE måter å lære inn slalåmen på i agility. Vi har bestemt oss for å prøve allé slalåm i forhold til Ilo. Utfordringen med den innlæringsmetoden er at den fungerer dårlig å trene på på fellestrening da hunder vil være på forskjellig sted i innlæringen. På grunn av dette ønsker vi å lage vår egen allé slalåm i hagen. Fikk tips om at det fantes et eget sett for dette på en eller annen butikk, men klarer ikke finne noe form for ferdig sett til dette på nett. 

Er det noen som har laget dette selv? Jeg ønsker helst ikke å bare stikke pinnene ned i gresset i hagen da det jo blir mange hull etterhvert. Er det noen som har laget dette slik at pinnene på hver side har en base de kan stå på? Hvis noen har tips blir jeg veldig glad! Akkurat nå var dette litt tiltak når jeg ikke finner et ferdig sett å kjøpe og eller ikke klarer å se for meg hvordan jeg skal lage dette. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har sett at noen har spraylakket gjerdestolper. Tror en hadde tatt kubbebiter og skrudd fast i en planke og deretter laget hull med bor på toppen til å stikke stolpene oppi. Billig og greit om du ikke vil ha proft utstyr :)

Sent fra min Nexus 5X via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trenger ikke proft utstyr nei 😊 Ble det brukt type plank som man har som kledning eller trykkimpregnerte planker som base? Lurer på om tykkelsen har noe og si.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prøvde og finne pris på en sånn forskalingsplate, men det var ikke bare enkelt. :)  Tror du det hadde fungert med en trykkimpregnert planke som base, hvis jeg kan finne noe metall som kan skrus under som armer for å holde basen stabil?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen
Prøvde og finne pris på en sånn forskalingsplate, men det var ikke bare enkelt.   Tror du det hadde fungert med en trykkimpregnert planke som base, hvis jeg kan finne noe metall som kan skrus under som armer for å holde basen stabil?

Forskalingsplate koster ikke ekstremt mye, noen hundrelapper tipper jeg :) Planker er sikkert også mulig å bruke. Eller så kom en mer handy kompis med forslag om å bruke to sånne ganske flate skinner som man fester skyvedører i. Og lage fester til pinner på de hvor det kan justeres avstand mellom pinnene veldig enkelt. Kan sikkert feste noe som låser pinnene så hunden ikke kan skyve på dem og feste noe flatt i endene for å stabilisere.

Sent fra min Nexus 5X via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Fort gjort å legge på for mange deal breakers i starten, så forsøker å se på mange raser med et åpent sinn.  Så bra du fant den rette rasen for deg/dere @Miloficent 😊 Hadde bare kloning vært en mulighet, skulle hatt denne for alltid:
  • Så bra! Krysser fingrene for at han får den hjelpen han trenger nå, dette må ha vært skikkelig slitsomt for dere begge to. 
  • Jeg skulle absolutt IKKE ha en hund som krever pelsstell, men det gjorde også at jeg gikk glipp av mange hunderaser som hadde det meste av hva jeg så etter i en hund. En kan klippe ned faner, beheng og hår på bein - og det skal en jo også ellers ser de litt merkelige ut. Spørs også om du skal på utstilling osv med de. Jeg endte forøvrig opp med Engelsk springer spaniel da jeg ville ha litt størrelse og venter nå valp i starten av Desember!  Nå har jeg ikke noe erfaring sånn sett, men inntrykket jeg har fått av spaniels er at de har mye energi og er aktive - trenger å få brukt hodet sitt, men at de ikke skal være stresset i den grad. Så lenge den får det den trenger så virker de ganske chill!
  • På søndag var vi i ringen igjen, denne gang på heimebane. Og der måtte lille propellen, Cira, målast også gitt. Ho har aldri sett ein målestav før og vi har heller ikkje trent på det, men det gikk over all forventning. Ho forholdt seg roleg og merka nok knapt noko til målestaven. Og sånn ellers kan eg vel ikkje sei meg anna enn særs nøgd med lille propell, på 13 mnd. dagen sin og greier! Så no blir det berre å fortsette treninga mot dogs4all i november   «Quite big bitch, good bones and length for her body, correct headlines, good stop, long correct sett ears, round light eyes, good muzzle, excellent topline when standing, correct tail sett, enough breathcases, very long legd, moves quite well, nice tail carriage, good coat and color.» Resultat: BIR, CERT, CK
   Dommar: Marjatta Pylvänäinen-suorsa
   På grunn av hundesjuka som har gått, måtte alle vise tenner på hunden sin sjølv.
   Viktig og geipe litt 😛 
   Måling pågår.
   Vankar alltid ein godbit eller ti når vi er på utstilling  
  • Syns det er fint med dette perspektivet og, ikke bare solskinnshistorier alt sammen! Hva ville du eventuelt gjort annerledes om du kunne? Er det noe trening du kunne gjort med den eldste i forkant av at du fikk valpen?  Jeg er jo som sagt ganske fersk i hundesport og har planer om utstillinger med valpen (eldste er blanding så ingen utstilling der) og etterhvert se om det er en hundesport vi kunne trives i! Det tar vi litt som det kommer, men er absolutt et mål å få startet på noe stevner. Det er forsåvidt mål med eldste også, han er trossalt bare 3 år. Hovedgrunnen til to hunder er jo selskapet dem i mellom - som jeg håper de får nyte og ikke bare blir surr. Jeg kommer nok ikke til å være den personen som starter stevner hver helg, men jeg syns selve treningen er givende!  Er bare litt redd for dette med å ha konstant dårlig samvittighet for den ene hunden som må vente på tur - men nå er eldste vandt med å ligge i bil og ser ikke for meg at det å ligge 30 minutter i bil for så å bytte hund gjør han noe særlig, sånn egentlig. Ellers trener vi mest hjemme og i hage. 
 • Nylig opprettede emner

×