Gå til innhold
Hundesonen.no

Drar ikke på utstilling for å bli nr 2


Djervekvinnen
 Share

Recommended Posts

I begynnelsen dro jeg på utstilling fordi jeg syntes det var moro, men når man etter hvert finner ut at man har en god hund, og kan vinne, så drar man jo for å få gode resultater. Jeg kjører ikke 7 timer til Kristiansand for "moro skyld", men for å prøve å få tak i det forbannede stor-certet (som nå heldigvis er avskaffet på min rase). Jeg forventer aldri å vinne, men jeg håper jo at vi har muligheter til det, ellers hadde jeg aldri lagt ned så mye tid, penger og energi på å stille ut. Når vi har stilt aktivt har jeg brukt masse tid på fysisk trening, penger på massasje, tid og penger på pelsstell mm, og det hadde jeg ikke "giddet" dersom jeg hadde en hund som kun fikk Excellent og ikke noe mer. Da hadde jeg sikkert stilt noen ganger for moro skyld, uten å gjøre så mye mer ut av det, og så kanskje stilt dersom det passet seg sånn, men jeg hadde ikke dratt land og strand rundt for å stille en middels god hund.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 79
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg skjønner ikke helt hvorfor det er så fy-fy å trives med konkurransedelen på utstilling? Hva er greia? Er det bare innen LP, RL, AG osv det er lov å like å konkurrere?   Jeg lik

Jeg beklager om du føler deg truffet, men meg bekjent har ikke jeg vært ringsekretær for deg, og jeg uttalte meg om mine opplevelser som ringsekretær og hvordan enkelte mennesker rett og slett trenger

For meg kommer det an på begrunnelsen og kritikken. Foenix, for eksempel, har både good og CACIB. Hun har fått good to ganger, den ene gangen for en feil hun overhode ikke har, den andre gangen for en

Jeg dro. Valgte å gjøre litt mer ut av turen enn bare utstilling.  Se på det som miljøtrening og kos for oss tobeine og. Resultatet ble akkurat som jeg forutså. Den andre hunden vant og gikk helt til topps itillegg. (Bis) Fikk selv exc så var bra det, samt skryt av dommer. :-) Blir nok en stund til neste gang nå. Men det ble en fin dag og tur. 

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes utstilling er merkelig! :P Har stilt min 6 ganger. To doble utstillinger(altså lør og søn to helger), en rasespesial og en vanlig kun en dag. 

Den første gangen(1 dag, NKK kristiansand) fikk hun VG. Andre gangen var det to dager, VG begge dager.

Etter dette gadd vi egentlig ikke å stille mer for å få noe, men hun var rukket å bli veteran, så jeg tenkte for moroskyld å bare melde på rasespesialen i Tromsø sommeren i fjor. Der ble hun BiM veteran og fikk cert. :P Etter at hun faktisk fikk cert, og da på rasespesial så stilte jeg henne på dobbelutstilling nå forrige uke. Ble BIR, Beste veteran og fikk cert. Neste dag, VG, med nesten tilsvarende kritikk. :lol:

Jeg forstår at dommere har preferanser, men det er jo et stort hopp fra BIR med cert til vg på 24 timer? :D 

Så nå skal vi prøve på 3 certet, storcert har hun jo faktisk fått. Jeg gidder faktisk ikke å stille for å få very good, så gøy synes jeg ikke at det er, dyrt er det og. Så nå stiller vi kun for championatet, ikke for avl, men fordi det er gøy å få alle certene som trengs for championat etter at hunden er fylt 8 år. :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Djervekvinnen skrev:

Jeg dro. Valgte å gjøre litt mer ut av turen enn bare utstilling.  Se på det som miljøtrening og kos for oss tobeine og. Resultatet ble akkurat som jeg forutså. Den andre hunden vant og gikk helt til topps itillegg. (Bis) Fikk selv exc så var bra det, samt skryt av dommer. :-) Blir nok en stund til neste gang nå. Men det ble en fin dag og tur. 

Nesj, nå trenger jo ikke den hunden noe mere så da melder du neste også :D   

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...