Gå til innhold
Hundesonen.no

Komplekst albuebrudd - hjelp!


Recommended Posts

Hei,

Vår 4 mnd gamle Franske bulldog hadde for 1 uke siden et alvorlig og kraftig benbrudd (Y-fraktur). Etter to døgn med fortvilelse, stress og bekymring fikk vi vite at operasjonen hadde tatt 5 timer, men var vellykket (so far). Skruer og metallplate er lagt inn. Ettersom valpen ikke er ferdig utvokst kan jo ting gro feil fremover, og vi må nok bruke mye tid på fysio og opptrening.

Det var brudd i vekstlinje og i tillegg i albuen. Vi ble informert om at amputasjon var mulig utfallhvis operasjon ikke er vellykket, noe vi nå håper den vil være.

Er det noen som har vært borti noe lignende? Dette har bært svært kostbart for oss, forsikringen dekker bare litt under halvparten av hva vi må ut med fordi beløpene er så høye...

Trenger egentlig bare å høre om noen andre har hatt samme eller lignende skade, og hva man kan forvente, hvor lang legetid, hvor lang rehab etc.... Priser på fysio-timer?

Han er i buret stort sett hele døgnet nå... Bruker jo benet, trår ned på det og er aktiv, brude vi være bekymret? Kan jo ikke spenne han fast heller...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til det siste, hva sier dyrlege om hvor mye han kan bruke beinet? I noen tilfeller er man faktisk nødt til å spenne dem fast som du sier, for at det skal gro skikkelig. Mens i andre tilfeller er det ok med litt aktivitet. .. så det er vanskelig for andre enn dyrlegen å svare på...

Håper det gror riktig og at han får beholde alle bein. Kjedelige situasjon for alle parter :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min forrige skadet albuen så den løsnet fra festet. Det ble mye komplikasjoner underveis, dessverre, men han ble etterhvert helt fin. Flere av komplikasjonene var uflaks (først så bøyde han en skrue, så knakk han en skrue, så ble deg satt inn metall som kroppen støtet fra seg og ut av huden).  

Han fikk ikke noe fysioterapi, men han var også ferdig utvokst. Men måtte gå i bånd etter operasjonene, og i bur de første dagene.  Det var viktig at han beveget seg også for å bygge muskulaturen opp igjen, så han var lite i bur men ville ihvertfall hørt med dyrlegen om han får lov til det. Men gikk helt fint for han :)  

Vi hadde forferdelig uflaks, og hele greia endte med 4 operasjoner og over 60.000 i operasjoner (tror faktisk det var opp mot 100.000). Forsikring dekket en del, og dyrlegen var grei og skreiv at det var ny skade når skruen knakk så vi fikk "ny sak".  Dro strikken litt for langt i forhold til dyrevelferden og ville aldri gjort det igjen men det er pga antall operasjoner det ble og så lenge vi holdt på med det beinet. 

Er noen år siden nå så minnet er ikke helt på plass. Men prognosenne til Ozzy var i utgangspunktet veldig gode, vi hadde bare forferdelig uflaks som førte til tre ekstra operasjoner og ganske mange turer ut og inn hos dyreklinikken..  

Han ble helt fin til slutt, til tross for skruebiten de lot være igjen da det gjorde mer skade å ta den ut enn å la den være :) Merker ingenting til skaden etter at han ble frisk. 

FB_IMG_1462914513028.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, og takk for svar.

 

Takk for info @Ozzy. Trist å høre at dere hadde så mange problemer... Det er litt det jeg fryker i vårt tilfelle også. Særlig siden det er en valp, vanskelig å holde i ro og ting kan gro feil med tiden... Det er synd å innrømme, men på et ellert annet tidspunkt vil dette koste mer enn det smaker. Vi er straks oppe i 60.000 bare på denne ene gangen. Inkludert avbestilt sommerferie og tapte feriedager pga hjemmetid så snakker vi nok fort 100.000 om ikke lenge. Forsikringen dekker en brøkdel og vi sitter igjen med sure penger...

Skal på kontroll om 2 dager... Spent på å høre hva de kan fortelle og hvordan det ser ut fremover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...