Gå til innhold
Hundesonen.no

Valpen vil bare tisse inne


sniffsniff
 Share

Recommended Posts

Hei!

 

Jeg hentet en 6 måneder gammel valp for en uke siden, og har litt problemer med renslighetstreningen.  

Jeg går ut med henne etter at hun har sovet, lekt og spist. Men problemet er at hun holder seg til vi kommer inn igjen! 

I natt har hun sovet 8 timer, så hun må garantert på do. Var ute en halvtime med henne på morgenen,  men hun gjorde ingenting. Straks vi kommer inn gjør hun tegn til å sette seg ned, så jeg tar henne med ut igjen. Var ute en ny halvtime uten at noe skjedde. Sånn kan jeg holde på hele dagen.. Nå har jeg henne i bånd ved siden av meg for at hun ikke skal løpe og tisse mens jeg skriver dette innlegget. Jeg har også prøvd å ta med laken hun har tisset på og legge det på bakken, men det hjelper ikke. Det skal sies at det ikke gjør det lettere at jeg bor i 5 etg. i blokk. Med heis riktignok, men likevel..

Skjønner at jeg må være tålmodig, men når hun kun gjør fra seg inne og ikke ute overhodet, blir jeg litt motløs. Hun har tisset ute kun én gang, resten har hun gjort inne. Jeg har forsøkt å løfte henne opp når hun tisser, men hun stopper ikke å tisse slik at jeg får bært henne ut. Burde jeg likevel bære henne ut når hun er ferdig? Har dere noen andre tips eller lignende erfaringer? Kan det være fordi hun ikke føler seg trygg nok ute enda?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det handler nok om trygghet ja. Vet du om hun hadde samme problemet før hun kom til deg? Veldig frustrerende for din del! 

Hvis hun tisset ute der hun var før, vet du hva slags underlag hun var vant til å tisse på? Kan være det kan hjelpe, om du finner et likt underlag. 

Da den ene min var valp, så ville hun ikke tisse andre steder enn i hagen, og selv om hun da var liten(2-3 mnd gammel) så kunne hun holde seg leeeenge når vi ikke var hjemme, så jeg vet hvor gjenstridige de kan være i forhold til hvor de vil tisse. Hun holdt seg glatt i flere timer når vi ikke var hjemme. 

Jeg vet egentlig ikke hva annet du kan gjøre enn på den måten du allerede gjør det på. Jeg bor i blokk selv, og hadde valp i fjor sommer. Hun lærte jeg å tisse i dusjen, sånn at hun kunne gå der når det ble krise og vi ikke rakk ut. Hun hadde jo ingen problemer i utgangspunktet med å gå på do ute, så jeg vet ikke om det vil være å skyte seg selv litt i foten å gjøre det med din hund. Men det kunne kanskje skånet gulvet etc. litt mer i tilfelle. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I starten kan det ta veldig med tid før poletten faller ned, men mitt tips er å ha på et litt lengre bånd slik at hun kan tusle litt rundt, sett deg ned et sted og vent til hun tisser.. Og det så tar en halv dag.. Når hun tisser, ros og så går dere inn :) 

det vil ta lang tid første gangen, men det vil gå raskere og raskere for hver gang.. Bare husk å sitt rolig til hun tisser og så går du til samme sted hver gang :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vær mye ute, i flere timer, gjerne hele dagen der du også gir mat ute, la valpen få bli trygg i omgivelsene ute, og når det skjer så gi uendelig med skryt i form av gode ord, gode godbiter og lek. 

Det kommer seg nok! Skjønner frustrasjonen, men med tid og tålmodighet så går alt seg til. :-D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunden er 6 mnd så den tåler en del nå, la den holde seg en liten stund (så lenge som mulig) etter sist den tisset, deretter kler du på deg også går du en lang tur. Lang! (gjerne et par timer om hunden ikke går på do tidligere). Ganske sikker på at den da vil måtte på do før eller siden. Aktivitet setter jo gjerne i gang systemet litt. Det går nok på at en ikke føler seg veldig trygg enda, men forhåpentligvis løsner det jo om man bare får dem til å tisse ute noen ganger. Eller om det er fint vær så kan man jo pakke sekken å gå å sette seg i parken eller noe å være der lenge, gjerne da selvsagt etter at hunden allerede har holdt seg en stund og antageligvis må på do.

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar alle sammen!

Hun har kun vært på do ute to ganger siden jeg skrev innlegget (da var hun på besøk hos noen med hage og flere hunder). Visste ikke at valper kunne holde seg så lenge! Nå har hun ikke tisset siden i går, ca 14 timer siden! Var ute en times tid da vi sto opp for en liten stund siden, men hun gjorde ingenting. Nå sover hun på sofaen ved siden av meg. Men jeg skal følge henne som en hauk i dag, hun kan jo ikke holde seg for alltid! 

Jeg har forsøkt både å gå rolig tur, men også å stå stille på samme plass. Da setter hun seg bare ned og venter. Hun snuser mer når vi går tur. Har merket at når vi leker inne, så må hun alltid tisse etterpå. Men hun er ikke interessert i å leke ute, da hun er så på vakt for hva som skjer rundt henne.. 

Tror dere forresten det er lurt å ha tisselaken i gangen, eller burde jeg bare fjerne dem? Hun begynner kanskje å tro at det er der hun skal gjøre det? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, tutle skrev:

Ville fjernet de, nulltoleranse inne! Bare for at det skal være lettere for henne å skille mellom hvor hun har lov (bare ute) og hvor hun ikke har lov.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Høres lurt ut, jeg har fjernet de nå. Men jeg skal fortsatt ikke si "nei" når hun tisser inne, bare løfte henne ut uten å si noe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

26 minutter siden, sniffsniff skrev:

Høres lurt ut, jeg har fjernet de nå. Men jeg skal fortsatt ikke si "nei" når hun tisser inne, bare løfte henne ut uten å si noe?

Helt riktig :) Håper hun knekker koden snart! Kan ikke være godt for valpen heller å holde seg så lenge.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lurer på om dette er løsningen? Rett og slett at jeg gjør det selv  - Nå fikk jeg noe å tenke på. Takk for tips 👍😊
    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...