Gå til innhold
Hundesonen.no

Gruppe 1

Recommended Posts

Å peke ut en rase, som har minst aktivitetsnivå blir litt feil, da det kan være store variasjoner innen en rase ut fra individ og linjer. Jeg har hatt tre belgere og alle med høyst forskjellige behov for trening og aktivitet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Helt umulig å si egentlig. 
Man kan fint få en turbo av en Corgi, men det er også mulig å ende opp med en møkkalat Schäfer. 
Det kommer, som andre påpeker, an på hva som ligger i linjene. Vil du ha en hund med litt lavt aktivitetsnivå så velger du ikke en valp etter linjer med masse brukschampioner i utgangpsunktet. Selv om det kan dukke opp bedagelige individer der også ;)

Og om du først har funnet en rolig valp, så blir det mye det du gjør det til selv. 
Venner du valpen til masse aktivitet hele tiden så vil den kreve mer og mer etter hvert som den vokser til. Da får du jo et høyenergisk og stresset individ. 
Hvis du har som mål å venne hunden til at det typiske er 1 time tur til dagen i tillegg til mindre turer for å lufte morgen og kveld som normalen så vil du jo få et individ som klarer å roe seg ned så lenge den får litt ekstra i perioder. 

Klart at det er variasjoner innenfor rasene også, men du har ingen garanti. Det er jo en grunn til at de er i gruppe 1. Det hadde ikke vært brukshunder om de genrelt sett hadde et energinivå til en selskapshund f.eks. :)
Hvis ditt mål er å finne en hund i gruppe 1 som har et lavere energinivå enn hva som er normalen, så velg ut en rase som generelt passer til deg, og se så etter roligere individer. Ofte ser man hvilke typer de er allerede i valpekassen. 

Langt svar uten å vite hva du legger i spørsmålet, men håper du ble litt klokere av det :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 timer siden, Nea skrev:

Neida. Var bare ett spørsmål som jeg har lurt på. Ikke noe mer enn det egentlig. :D

Da skjønner jeg :)

Men du kan jo se på det slik at Border Collie er den største arbeidsnarkomanen man kan få. Jeg har sett det, og mange forteller det. Men det finnes nok bedagelige individer der også. 
Collie virker som en roligere type, men jeg har ikke erfaring med dem annet enn at jeg vokste opp med en. Det er ikke akkurat et grunnlag for å uttale seg siden jeg ikke kan hente frem særlige ting fra hukommelsen og knytte det til hva jeg vet i dag :) 

Og så finnes det andre raser som er skikkelig på og ivrige i det de jobber eller trener, men rolige ellers når det ikke skjer noe. 

Vanskelig å si hvordan det vil slå ut. Jeg har jo f.eks en Papillon som tror han er en brukshund. Han er PÅ hele tiden om han får lov ;) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Jeg er ganske rund i kantene og godtar mye av en hund, men jeg kjenner jeg er sliten av å ha en hund med separasjonsangst og håper intenst på å unngå det neste gang. Det samme med lyd, jeg er ganske vant til sutring og piping for "ingenting" nå, men jeg vil helst ikke ha det igjen. Jeg tror likevel ikke at jeg hadde greit å gi fra meg en hund jeg har blitt glad i bare fordi den hadde mye lyd eller separasjonsangst.
   Jeg har tid og mulighet til å tilrettelegge mye for en hund med issues om det er håp om at den (og jeg) kan ha et godt liv, men akkurat kronisk urenslighet/markering gjennom mange år hadde gått meg såpass på nervene at det hadde gått utover forholdet til hunden.
  • Sør England uten tvil - jeg elsker England (har ikke vært der en gang) - gjengen sier jeg er Britaboo (stjelt fra weeabo som er en som er litt i overkant glad i japan/anime, tror jeg?) Grunnet at norsken min har mange engelske ord, uten at jeg tenker på det. 

   Men om det nå skjer er jeg ikke sikker på. Det hadde vært veldig skummelt for en stakkars autist som bare har opplevd nord norge  Men å reise på ferie dit må jeg kanskje få til, det er sikkert ikke like skummelt, eller? :3 
  • Helt tom etter tur til Danmark. Fått hilst på de søteste små valpene, hentet hjem tre marsvin, masse marsvinmat og ble tatt av en fotobil  Blir heldigvis ikke så dyrt da, men kjipt likevel. Det billigste og beste hadde vel vært å holde fartsgrensa   Har alltid hatt en frykt for fotobokser, også presterer jeg å bli tatt i en! Det bør ikke være mulig.  Veldig deilig, fikk en hel natt på hotell, middag på restaurant og masse valpekos, så en fin helg alt i alt  Må bare få litt lettere høyrefot så er alt tipp topp. 
  • Jeg må jo si du er heldig om den bare har røytet merkbart i 3 dager.  Min røytet 365 dager i året i 10år. Merket lite forskjell mellom røytetid og til vanlig etter han fikk voksenpels. Furminatoren var min beste venn!  
  • De broddene er helt råe! Jeg har brukt dem i marka på knallhard skaresnø, stålis, og islagte vann i hele vinter, og det har gitt meg et nytt perspektiv på hva vinter kan være. Jeg kan jo gå overalt, rett opp bratte bakker med stålis, og med slike forhold som det har vært her i vinter så er det utrolig effektivt å bevege seg i marka. Med islagte elver, myrer og vann kommer man seg jo så lett rundt omkring, til plasser man ikke har kommet seg til på sommerstid. Her er ikke slik vinter vanlig, 2 meter snø er vel mer normen, men da tror jeg jeg må gi truger en sjanse til neste år. XXL har best pris på de broddene, ca 380,-.  
 • Nylig opprettede emner

×