Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilke raser har din hund blitt tatt for å være?


MerlePerle
 Share

Recommended Posts

  • Svar 197
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Forresten - nå kom jeg på en av de morsomste kommentarene jeg har hørt på lenge...  Vi gikk tur på Hamar, jeg hadde med Yasmine, også gikk vi sammen med en jack russel og en azawak. Da var det en un

Jeg får ofte spørsmål om hun er schæfervalp eller en schæfer-collie blanding. Det er ganske få som kjenner til rasen.  Barn tror hun er rev, ulv eller "politihund"  

Det er ikke så ofte folk forsøker seg på å gjette hvilken rase mine er, men jeg hører ofte kommentarer om "labbetuss" (mer før enn nå, egentlig). Det går mest i "hvilken rase er det der?) - for alle e

Posted Images

De fleste spør om Gru er puddel, blanding, vannhund eller doodle - eller så spør de hva det er. Hvilket er forståelig. 20160514_160332.jpgEn dame lurte også på om han var en irsk ulvehund. :P

Når jeg svarer pyreneisk gjeterhund må jeg alltid følge opp med å si, ikke pyreneerhund. For den har de fleste hørt om, og tror det er den jeg mener.  

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rottweilern vet de fleste hva er. Andre som spør hvilken hund det er rygger stort sett når jeg sier det er rottweiler. Selv om de nettopp har sittet å klødd henne :P Mallen blir som regel tatt for å være schäfer, hvis de ikke vet. Men jeg er egentlig veldig overrasket over hvor mange som faktisk vet hva en malle er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden jeg skrev, har det blitt flere spørsmål om rase! Malamute og siberian har gått igjen et par ganger, og senest i dag fikk jeg spørsmål om han var svensk lapphund (av en svensk-eier). 

Men det beste må ha vært når jeg ble spurt i fullt alvor om det var sølvrev jeg hadde :lol: 

DSC_3090.JPG

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt to collier. Har en nå. Begge blir tatt som collier og sheltier. Nå er jeg veldig nøye på og si at det er collieIMG_0748.JPGDenne er 22 mnd i dag. Alle tror hun er gammel pga fargen. Og mange lurer på om det er collie siden det er en blå / grå hund. Men alle tror det er en shelti/ collie 10500533_881011505259300_533017326627975186_n.jpgHun her er min første.  Hun er litt mindre enn den blå men ble tatt for shelti. Det irriterte med sikkelig :P Men ble vant til det. Nå skal det jo sies at jeg går ofte rundt med flere raser så er ikke rart folk spør :)

10527772_880994505261000_1377388761231791900_n.jpgDenne er ikke min. Men denne lurer mange på hvem rasen er. Og dette er en shelti. Den er stor da. men utrolig koselig. Er låne hund til sommen :)

536705_461839583843163_2122238605_n.jpgDette er min "første" hund. Hun hadde jeg i 2 år. Mange som stoppa meg på gata lurte hvem rase det var. Hun har blå tunge og er liten. Mange trodde ikke på meg at hun er en Eurasier. Men det er hun. 

Alle 4 hundene holder sin standard på sinn måte. Noen er bedre i forhold til standard enn andre. 

Men det med raser er ikke alltid lett. Er jo så mange blandinger nå :/ 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skrev tidligere i tråden, men kom på en samtale hvor jeg selv sa feil rase på hunden min og ble trodd :P Når man har eurasier, blir man innmari vant til å si "Det er en rase som kommer fra chow chow, samojed og keeshond", så de rasene er ytterst på tunga, alltid.

Vi var ute og gikk, og et par med hund stoppa oss.

Damen: "Chow chow?"

Jeg: "Samojed" (det er jo det som kommer etter chow chow!)

Damen: "ååja. Så fin han er!"

Jeg: *nikker* "Mm... Veldig fin, deres også!" *Forte seg og få samtalen over på noe annet*

Så her er samojeden min. Ekstremt biscuitfarga. 

P8035773.JPG

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 19. mai 2016 at 0:12 AM, Sprettballen skrev:

Jeg har i det siste gått på noen smeller med doodle og portugisisk vannhund :o Det er litt flaut, selv om jeg faktisk ikke ser forskjellen når de er klippet likt *sukk*

 

jeg møtte på en storpuddel som jeg var bombesikker på at var en doodle.. Den hadde nok ikke sett hverken saks eller maskin på noen år.. :o 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På ‎19‎.‎05‎.‎2016 at 1:36 PM, Kristiin skrev:

Ny vri. 

"Kommer hun fra kennel xxxxx?"

"Høøh..? Nei?"

"Hun er en riesen ja?"

"Nei, hun er en briardblanding"

"Åh.." 

Damen går og det står "riesen så klart" på ryggen hennes :P

Snapchat-2067652771407354695.jpg

Jeg hadde nok også spurt om det var en schnauzer/risenschnauzer hvis jeg hadde møtt dere! Flott var hun uansett :wub:

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...
På 5. april 2016 at 7:58 PM, Snoffe skrev:

Gamlingen trodde de aller fleste var blanding, når jeg sa han var border collie så var det mange som nektet på det :P Spurte noen ganger om de trengte å se registrerings papirene på han, men det var ikke nødvendig :P Mange som også mente at border collie var et samlebegrep på blandingshunder, så har stått noen ganger *Han er renraset, han er registrert i NKK, han har papirer, vil du se papirene? Border collie er en egen rase...*

 

Whippeten gjetter mange rett på, eller så er han en sånn som løper kjempe fort :P Mange tror at rasen er større, og da blir det til at jeg forteller at det er 3 forskjellige størrelser (gidder som regel ikke utdype til folk som ikke bryr seg veldig). Ellers så har han blitt kaldt for tiger :lol: Må være den spinkleste, tynneste og mest korthårede tigeren ever :lol: Var også ei som mente jeg var blitt lurt, og hadde kjøpt meg en blanding (whippet og grayhound evt. bare grayhound). For han var vist ALT for stor for å være whippet! Måtte være grayhound i han. Etter 15 min så ble jeg irritert, og lurte om om jeg skulle finne frem stamtavla hans, da holdt hun kjeft og gikk.

 

Så jeg bryr meg ikke om folk ikke vet navnet på rasen, men blir irritert når det skal kveruleres på om jeg har renraset hund eller ikke. 

Leste gjennom, og må bare kommentere at det har Rafiki også :lol: Gikk rundt sletten en gang, og skulle passere en 5-6 år gammel gutt som kom gående med faren i hånden; "Pappa, se en TIIIIIGEEER" utbrøt han litt skremt og prøvde dra med seg faren ut fra gangveien :lol: 

Ellers tror de fleste jeg har møtt rett. Noen tipper greyhound eller IG og skal kommentere noe med størrelse, men de har stort sett litt bare blandet rasene :P 

Men hørt mange synes hun ser ut som andre dyr. Gjengangerne har vært kenguru, sid og rotten fra Istid, rådyr, hyene og sprettball :lol::aww:  Om det er noe synes jeg de er mer lik geparder, men er visst bare meg :P 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjennom tiden min med Lancashire Heeler har mine vært:
Rottweilervalp
Dobermannvalp
Valpen til den der store svarte og brune som du har, den som sikkert er en blanding av rottweiler og dobermann og schäfer (Beauceron)
Blandingshund
Buhund
Schäfervalp
Dansk Svensk Gårdshund
Sånn der som Dronningen i England har
Kelpie som er alt for liten ihht rasestandarden, hvem oppdretter er den fra?
Kelpievalp
Chuhuahua
Dverg Pinscher

Ellers opplevde jeg på utstilling en gang å bli stoppet av et ektepar som syntes det var veldig viktig å fortelle meg alle likhetene mellom DP og LH. Det var faktisk veldig få forskjeller på disse to rasene, i grunnen på alle plan. Jeg har sluttet å kommentere slike ting, bare står og smiler og nikker, men tror haka ramla ned på tredje knapphullet da de fortalte at de var oppdrettere av DP. 

Ellers er det artig å treffe på de som kjenner rasen såååå godt og vet alt om den, og som anser det som sin oppgave å fortelle meg om hvordan rasen er, når jeg kan vente at tispa mi får løpetid osv. Da er det ikke bestandig jeg er like flink til å bare smile og nikke etter at de har servert meg faktafeil på faktafeil om rasen jeg har og som de påstår de kan alt om.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi møter jo nye barn hver gang poden spiller kamp og denne samtalen utspiller seg hver eneste gang i forskjellige varianter:  

B-"Hva er det ?"

M-"En hund "

B-"Ikke ulv?  Det ser ut som ulv " 

M-"Helt sikker. Det er en trekkhund "

B-"Den har ulveøyer "

M-"Ulver har ikke blå øyne "*smile tålmodig *

B-"Den har sinte øyne "

M-"Den er ikke sint, den ser bare sint ut pga fargene over øynene"

B- "Jeg ser at den er sint på meg "

Osv osv...

Det ender stort sett med et barn som koser og klapper Toddy . Selv om han ser sint ut. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 19.5.2016 at 5:39 PM, Tommy skrev:

falcon.jpg

 

Renraset idiot. Folk tror han er:

a) Ulv.

b) Husky.

c) Joda, det er da en husky.

d) Nei, jeg er helt sikker på at det er en husky.

e) Isbjørn.

 

13116779_243912725966739_166383005_n.jpg

Klart det er en isbjørn! Jeg bor i Tromsø og her går det jo isbjørner i gata, så de vet jeg hvordan ser ut! 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...