Gå til innhold
Hundesonen.no

Amubullen Alvin


Mentha
 Share

Recommended Posts

På 1.5.2017 at 0:22 PM, Sprettballen skrev:

Skal du bruke fvf'en i konkurranse? Da må du velge enten eller :) Det ødelegger helhetsinntrykket hvis han bytter på. 

Hvis det får en naturlig flyt når han skjønner at jeg vil ha kontakt ved fvf, så :P har egentlig innsett at vi som ekvipasje ikke kommer til å naile noe innenfor lydighet akkurat, men samtidig syntes jeg det er litt gøy å terpe på ting også da.. Har ikke tenkt å starte lydighet.. sånn egentlig.. *vinglepettern som ikke får bestemt seg*

Har forresten tatt i bruk noen av tipsa dere gav og det ser ut til å funke! Tipper vi greide 10-15 sek på det lengste ved øyekontakt i dag :D Han er litt sånn "uhh en fugl som flyr der, OMG et BLAD jeg ikke har sett før..." Uansett så føler jeg at i dag har vært en av de beste på lenge når det kommer til at vi "klikker" på trening også. Han var så "med", syntes det var moro å trene liksom :wub: lenge sida vi har hatt det sånn under lydighet sammen.. Jeg fikk ei lita tåre i øyekroken, liksom :innocent:

Tenkte å prøve på apport-trening i mårra, krysser fingra for god connection da også! 

Skulle egentlig legge ut bilde av hunken som blir 20mndr. i dag men får ikke til å laste opp bilde, så det får bli en annen gang :ahappy:

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 162
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nå har jeg vært her i ei stund, og syntes det er på tide at jeg lager ei tråd om Alvin   Alvin er en amerikansk bulldog på litt over halvåret- født 2 september 2015.  6 mnd. er tydeligvis hormon

Sitter å ser igjennom bilder fra i vinter, og det slår meg hvor kul bikkje jeg har! Jeg pleier å si når folk spør at jeg egentlig ikke har jobba så mye med han, at han nesten har kommet som "ferdig

Vi har hatt julephotoshoot for noen dager sida, ooog.. det gikk jo greit, det! Etter litt overtalelse, og pælming av x-antall snøballer i den retningen kamera stod, fikk jeg noen bilder hvor Alvin så

Posted Images

Vi har ikke kommet veeeldig mye lenger i treninga, litt fordi jeg er midt i eksamenstida, har jobbet en del osv.. satser på å komme ordentlig i gang igjen iløpet av uka :) 

Men kan jo alltids poste noen bilder, siden jeg ikke fikk det til forrige gang jeg prøvde :innocent:

Kjekken min! Tatt 1.mai, dagen før han fylte 20 mnd., faktisk! 
fullsizeoutput_232.thumb.jpeg.b8a005098f60b6280bef91eb8047c853.jpeg

Glad med leka si <3 
DSC_0041.thumb.JPG.31cc54b6bab6f35ef6310a59de463a43.JPG


 

  • Like 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, LØJ skrev:

Søt som en knapp :heart:

Søt som knapp, og utspekulert liten j@vel  :teehe: 

Sånn treningsmessig går det fremover med apporten og kontakttreninga! Har lært inn håndtarget, så vi jobber det litt inn i øvelsen. Han syntes det er moro når vi kan variere litt i det vi gjør, og ikke terpe på én ting over flere repetisjoner.. Det vi hovedsakelig må øve mest på er at han skal ha et greit grep på hageslangen (og etterhvert det andre han skal apportere), så ikke han mister det i skauen etc.. 

Jeg trener nå kortere økter og mer variert, og han får ikke suse rundt som en humle i medvind når jeg tydelig viser at vi skal trene :) 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Første gang i dag (eller i går på torsdag, faktisk!), gikk vi spor i sand! Det gikk faktisk helt greit og Alvin fant fram på tross av bittelitt lang liggetid, en del vind og noen som kjørte over det fler ganger! :D Og når leka var funnet, herjinga var over, fant Alvin selvfølgelig den eneste sølepytten på hele sandtaket. Var sinnsykt varmt ute så jeg tenkte "jaja, han får bli litt sølete da, sikkert digg for han å kjøle seg litt ned.." Det jeg så etterhvert innså var at sølepytten egentlig var ett svært gjørmehøl, så han ble en smule mer skitten enn det jeg tenkte, dog veldig fornøyd! :)

Måtte selvfølgelig ta litt bilder av gromgutten :heart:
 

fullsizeoutput_265.jpeg

fullsizeoutput_261.jpeg

fullsizeoutput_266.jpeg

  • Like 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Badesesongen har begynt, og Alvin digger det! :jump:  Vi har har hage/strand i ett, så vi kan bokstavelig talt gå ut døra og rett ned til brygga. Deilig å ha et sted som alltid er tilgjengelig og ledig som vi kan trene på, særlig nå på sommeren :) Har vært sinnsykt varmt de siste ukene, så da har svømming vært et bra alternativ til langtur i skauen.. 

DSC_0057.JPG

fullsizeoutput_277.jpeg

  • Like 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Poter skrev:

Så flott det må være å bo til sånn!

Det er faktisk helt vidunderlig! Her er jeg født og oppvokst, så har på en måte ikke tenkt noe over hvor heldig jeg er som bor her jeg bor! Midt på landet med skau og jorder rundt meg, kun 10 minutter kjøring til nærmeste kjøpesenter ;) 

Håper med hele meg at det kommer et småbruk til salgs her om noen år så jeg aldri behøver å flytte herfra.. Det er lov å leve i trua :P 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 3.6.2017 at 8:43 AM, laikamor skrev:

Så nydelig han er :wub:

 

Tusen takk! :heart: Er utrolig mange som tar han som en boxer, faktisk :P Jeg elsker boxere, så jeg tar det som kompliment, men jeg greier liksom ikke se likheten helt.. Særlig når han var valp hendte det at hardbarka boxerfolk trudde han var en hvit boxer. Må være at han er like happy go lucky som en boxer, trur jeg :wub:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 4.6.2017 at 0:18 PM, Ozzy skrev:

Han virker ganske så kul altså :wub:

Han er kuuul!  Utenom når vi er uenig i noe.. Staheten lenge leve :P han kan stå å se på meg med et sånt "jeg gidder ikke gjøre det akkurat nå, what are you gonna do about it...?" Viser meg totalt fingern :whistle: Utenom det er han verdens mest ukompliserte hund, lett å ha med å gjøre og veldig snill og grei! Tilogmed folk som ikke liker større hunder mosekoser Alvin :wub: 

Tok bilder etter at han hadde svømt i går, han er snasen når han poserer for kameraet, altså :ahappy: Utenom det er han ganske grasiøs, på ekte bulldogvis :aww: 

fullsizeoutput_27a.jpeg

fullsizeoutput_279.jpeg

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi trena på apport i stad, både ute i hagen, og inne og vi har kommet så langt at han henter hageslangen når jeg kaster den avgårde, og legger den i hånda mi uten større problemer. Jeg har lært han håndtarget, og det kom har kommet veldig godt med! :D

I dag var samarbeider vårt på 100% prosent. Jeg så at han gjorde det han fikk beskjed fordi han ville det og syntes det var moro. Det er litt sånn sommerfugler i magen og tårer i øyne- øyeblikk for meg! Nå veit jeg at han kan, at VI kan og gleder meg sikkelig til trene videre! :heart:

Bare fordi han er så fin å se på, legger jeg ut bilder fra turen vår i går. Heldig er jeg som bor midt på landet med flotte turområder rett utafor døra :wub:

fullsizeoutput_291.jpeg

DSC_0090.JPG

fullsizeoutput_290.jpeg

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok også (prøvde ihvertfall) å ta litt oppstilte bilder, for å ha et tilbakeblikk på åssen han så ut som en halvannet åring. Vanskelig å se med nybada fluffy pels, bredt bånd og svart sele, men.. :innocent:
fullsizeoutput_28b.thumb.jpeg.3d5927fea3656c6532c6e1c0810487a5.jpeg

fullsizeoutput_28d.thumb.jpeg.dae81ee3a35db7203c9ebf955c3bd9ca.jpeg

Han er ikke sååå u-proposjonert som det ser ut som på nederste bildet. Han har egentlig lite hode og ikke så "mye" front :P Han veier 32-33 kilo og er den minste hannhunden, tredje minste i kullet. Rekkefølgen fra minst til størst er nå:
Tispe 1: 27 kg
Tispe 2: 30 kg
Hannhund 1 (Alvin): 32-33 kg
Tispe 3: 36-37 kg
Hannhund 2: 38 kg
Hannhund 3: 39 kg
Hannhund 4: 44 kg

Så, Alvin er jo ganske liten.. Men han har enda ei liten stund til å vokse seg ferdig på, han er jo ikke to år enda en gang. Har med vilje holdt han slank, men syntes det er litt sykt at han veier ti kilo MINDRE enn største hannhunden :| Haha, lille fjerten min. Er spent på hvordan han kommer til å bli seende ut om et års tid! :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 14.6.2017 at 0:06 PM, LØJ skrev:

Supersøting:heart: Reiser dere til Sverige for ABKN's treff?

Søt på utsiden og innsiden, faktisk! :wub: Tusen takk :heart:

Jeg hadde egentlig superlyst, men jobber den helga så har ikke mulighet.. :( Typisk! Hadde det vært nærmere kunne jeg tatt turen på søndag, men orker ikke kjøre såpass langt tur/retur på en dag. På Google maps tar det 4 1/2 time en vei, og da er ikke venting på Horten/Moss-feriga medberegna :P Håper på å få med meg spesialen til neste år. Tenker å kaaanskje dra til Morokulien i september, som et kjipt plaster på såret.. men det er mest for å være sosial. Møte oppdretter igjen osv., spørs hvor mye penger jeg har på kontoen. Stramt budsjett som student!

På 14.6.2017 at 8:46 PM, Teserere skrev:

Å, det er så kult med hunder som stuper ut i vannet!

Ikke sant! :D Noe han har lært i år, i fjor holdt det med å komme over kneika og svømme uten at jeg var ute i vannet med han :P I dag svømte han så lenge han ville før jeg måtte dra i bursdag- 8 minutter sammenhengende svømte han :shocked: prøvde å få han med meg opp etter tre-fire minutter men han ville ikke. Så da fikk han lov til få ut energien han trengte, da! Nå ligger han å snorker ved siden av meg, så trur han er fornøyd :) 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var på tupptur i går. Hadde egentlig tenkt å gå to, men glemte den ekstra flaska med vannet hjemme, så gadd ikke :P Trur det var greit for Alvin også, for han var slått ut når han kom hjem igjen :teehe:Fikk tatt noen bilder på toppen, da. 

Før jobb i dag håper jeg på å gå ei lita times tur før jeg trener litt LP. Terpe litt på dekk under marsj oooog apport, kanskje? :ahappy:

fullsizeoutput_2bd.jpeg

fullsizeoutput_2b8.jpeg

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Ikke så veldig mye nytt på her på fronten, egentlig! Vi har bare tatt livet med ro. Jeg har jobbet en del, så har ikke hatt mulighet til å gjøre de helt store utskeielsene her :P 

Siden det har vært så mye sårbart vilt ute skogen de siste ukene har vi heller ikke gått så mye spor, før nå. Begynte igjen for et par uker sida med et (kort) spor som hadde ligget over natta ( fra 2100-0900), og han greide de såååå bra! Planen var å legge ett på kveldsturen etterpå, men siden det lyner, tordner og regner er hverken Alvin eller jeg spesielt keen på gå i skogen.. Tenker vi gjør det i morgen, jeg! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...