Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva oppbevarer dere tørrfór i?


Perfect Image
 Share

Recommended Posts

Stor appetitt tønne i plast, stående på en mellomgang mellom stue og soverom. Før hadde jeg den i boden, men der blir det for varmt synes jeg. Sambo er fryktelig glad i å ha det varmt på PC rommet sitt som er der boden er. (Ikke dør mellom PC rom og Bod)
Står under tørkestativet ca 1 meter fra lufttørkeren så blir ikke fuktig i hvertfall. :P 
Ligger vel rimelig stabilt på 18 - 20grader tipper jeg. 

Før har jeg helt hele sekken oppi tønna, men tror jeg ikke gidder det mer, er lat så gidder ikke vaske den mellom hver sekk. :P Pleier å kjøpe mellom 12 og 18kg, alt etter hva merket har som største sekk. 
Har en liten appetitt tønne, som jeg fyller på fra den store, som står på en benk i gangen ved skålene hans.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I sekken i uteboden fordi det er kaldt og mørkt der, fyller en liten fortønne vi har inne på et rom vi bare bruker til oppbevaring (også kaldere enn vanlig romtemperatur). Tømmer denne helt før vi fyller på.

Edit: en sånn men i 6 kg størrelse tror jeg. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor har folk fått tak i tønnene sine, kjøpt eller fått?

Jeg har to bøtter fra fra Kremmerhuset med ekstra gummifóring slik at de er tette, går akkurat 7,5kg i hver, tømmer helt og vasker mellom. Sjelden jeg har flere sekker enn én, men har det nå. Har en stående i kennelen også i skapet som er åpen. Vi har hatt mus i boden og liten plass der, dårlig isolert så minusgrader og badstue, så boden er ikke aktuell her i hus. Fôret står på kjøkkenet, per tiden slik: 

image.thumb.jpeg.7b563505ff187d874de8cff

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Perfect Image skrev:

Det lurer jeg også, skulle gjerne hatt noen fine fortønner, men er nødt til å ha noe som kan ta 20 kg så da utgår det meste :P

https://www.felleskjopet.no/fordunk-labb-20-kg-curver-50279133

http://flakkefossen.no/?product=fordunk-til-20-kg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde fôrtønne til hest fra FK tidligere, nå inneholder den bare et par uåpnede småsekker. Har i tillegg to RC-tønner, en til hver av bikkjene siden de får forskjellig fôr. Setter fôrsekkene nedi dunkene når de åpnes, slik at de får ekstra "beskyttelse", siden jeg er dårlig til å lukke lokkene :P alle tre dunkene står på kjøkkenet (i en sånn "utstikker" der kjellerdøra er, så de er ikke i veien :P ) 

@maysofie Som skrevet, den ene er fra FK, de to andre har jeg tatt med meg fra jobb :) 

Edit: 

har også en liten dunk. Den fyller jeg opp med fôr til Aron fra dunken. 

image.jpg1_1.jpg

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Lillekrapyl skrev:

Sett på dem, og synes de er like stygge som de andre fórtønnene dem har :) Fryktelig lite brukervennlige også, hjulene går ikke ordentlig rundt med 15-20 kg oppi.

Forøvrig, om noen lurer på dem så er de billigere på horze.no og man slipper det stygge labb merket :D

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siterer monica for en gammel tråd for å vise de jeg har. Synes de er helt ok, ganske nøytrale utseendemessig sånn utenom appetitt logoen da. :P Rommer godt med fôr, men spørs jo såklart på knottene da, jo mer luft det blir imellom knottene jo mindre klarer den å romme. Tipper jeg har ca 16kg fôr i min nå uten problem, en sekk med kattemat med ca 1-3kg igjen, en nyåpnet 12,5kgs sekk, jeg har kanskje blanda ut 0,5kg i siste rest av gamlefôret, ca 1 kg løst igjen av gamlefôret i bunn. 

 

På 4/20/2014 at 8:38 PM, MonicaT skrev:

Et veldig dårlig bilde

De er firkantet, men er "på langs" i forhold til andre fortønner

De små oppå må du bare se bort i fra

 

veggen-750x1024.jpg

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
    • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
    • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
    • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
    • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...