Gå til innhold
Hundesonen.no

JustAussie Oh Maria Salvador "Tirith"

Recommended Posts

Etter et turbulent år på hundefronten med en rekke uheldige hendelser ønsket sambo at vi fikk oss et nytt familiemedlem. Ikke nok med at han ønsket at vi skulle få oss et nytt, men han ønsket at han hadde en "egen" hund. For min del kunne vi gjerne ha drøyd det litt til, men slik ble det til at den vesle italieneren JustAussie Oh Maria Salvador kom inn i huset. Til daglig har hun fått navnet Tirith - hentet fra Minas Tirith i Ringenes Herre. 

Tirith er ei frøken med bein i nesa. Hun er frampå og har stemmen i behold, og kan på mange måter minne meg veldig om Nagini. Noe som både er sårt og vondt, men samtidig så føles det veldig fint og rett. Hun er lærevillig og har en unik karakter full av humor og rampestreker, og har ikke så mye i mot å hilse på barna på jobb heller :) Så det blir spennende å se hvordan hun utvikler seg på den fronten. 

Eksteriørt sett er jeg veldig glad i kroppen hennes, og bevegelsene hennes er og helt fantastiske. Hodet hennes er jeg veldig spent på hvordan skal utvikle seg, for akkurat nå synes jeg hun har en eh... veldig manglende stopp. Også pigmentflekkene hennes på nesa da. Uansett, så er det jo i hovedsak sambos hund, og han synes jo selvsagt at hun er vakker som få, og hun er jo veldig sjarmerende, så jeg kan overse hennes skjønnhetsfeil enn så lenge :P Hun er jo tross alt bare 4 måneder, så mye kan jo ennå skje :)

baby%20sin%20stamtavle_zpsy8thd3y7.jpg
For de av dere som studerer stamtavler, ser dere at Moltres er halvtante til Tirith via mors farside :)

Tirith 1 uke gammel-ish

10472784_1539160619708837_84112471632734

Tirith 2 uker gammel ish :)
11053145_1541631826128383_63500726688322

 

Tirith 4 måneder

IMG_0770_2_zpsp31lp1yd.jpg

IMG_0588_zpsyfec0fxf.jpg

IMG_0660_zpschn1dhzi.jpg

 • Like 12

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Tusen takk, alle sammen :) Hun har en fantastisk personlighet :)

Forrige helg stilte vi i Letohallen, og Tirith hadde sin utstillingsdebut!

Lørdag vurderte jeg å trekke henne fordi jeg syntes dommeren var brå og relativt hardhent med hundene, særlig fordi jeg ikke ønsket at hun skulle ha noen ubehagelig opplevelse i ringen (spesielt ikke på hennes første utstilling). Men jeg stilte henne tross i mine tvil, og jaggu fikk hun en råflott kritikk og ble BIR valp! Dommeren sa til meg etter bedømmingen "PRIMA bevegelser" og jeg godtet meg litt ekstra på det :wub: I gruppa var hun begynt å bli rimelig sliten (og jeg like så.. Har ligget sjuk i over ei uke, så utstilling var jo ikke akkurat et sjakktrekk å dra på), men det stoppet henne ikke fra å toppe hele gruppa og bli BIG1 valp! I BIS-ringen nektet hun til slutt å gå, og det var egentlig helt greit, men fortsatt morsomt å løpe i den store ringen :)

_DSC0572_zps2ap6iz8o.jpg

Søndagen ble Tirith 2btk valp, og det tror jeg egentlig og var helt greit. Vi var jo begge helt utslitte fra dagen før :P

 

 • Like 7

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tirith vokser og vokser, og er allerede rukket å bli 5,5 mnd :) Jeg er veldig fornøyd med henne både eksteriørt og mentalt, og hun er virkelig en morsom hund å jobbe med :ahappy:

Hun har vært på en ny runde med valpeshow, og igjen kunne hun smykke seg med både BIR-valp og BIG2 valp den ene dagen, og uplassert i klassen sin dagen etter, men det er ikke til å stikke under en stol når man leser kritikkene hennes at samtlige dommere liker bevegelsene hennes! Det varmer både matmor og matfar sine hjerter :wub:

IMG_0396_zpsapiivppv.jpg

IMG_0477_zpskowcgf3l.jpg

IMG_0614_zpsbspyvquz.jpg

IMG_0599_zpsvddiv1cd.jpg

IMG_0657_zpsdglw4idn.jpg

 

 • Like 3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det har ikke skjedd noe særlig nytt på hjemmefronten, men vi har i det minste tatt oss tid til å ta litt bilder :) Noen av lydighetsøvelsene begynner sakte, men sikkert å ta form, og det er stort sett det vi bruker tiden på om dagen :)

Forøvrig har frøkna rukket å bli 6 mnd, og jeg må si at tiden går ganske raskt egentlig...!

IMG_1720_zps6gpqjia3.jpg

IMG_1723_zpsjscjqnxc.jpg

IMG_1765_zpsv8n2vrfj.jpg

IMG_1772_zpsibme8mlc.jpg

IMG_1848_zpsae3bguto.jpg

 

 • Like 5

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Oj, nå er det en stund siden jeg har oppdatert her. Tirith har blitt hele 9 mnd og er klar for å debutere i junior. Nå har hun begynt å passe inn i alle fire hjørner, vi har godt i gang med målrettet trening og hun er virkelig bare en liten bompibjørn man må bli glad i :wub:

Så litt bildespam for de siste mnd :)

Tirith er som aussier flest og EEEEELSKER vann 
IMG_3246_zpstqvspqsy.jpg

Hun kan også sjarmere de fleste når hun selv bare vil :wub:
IMG_3760_zpszy7t22yz.jpg

Og kan være mindre sjarmerende andre ganger... Hun eeeeelsker som sagt vann, og bryr seg ikke om hvor rent det er, så lenge man kan bade i det...:|
IMG_5084_zpsdfpvtlhs.jpg

Men igjen - hun er en aussie, så skitt og møkk detter bare av så snart pelsen får en sjanse til å tørke :)
IMG_5142_zpsocmj6zoy.jpg

IMG_5547_zpspensycvy.jpg

Jobbe kan hun også :ahappy:
IMG_6374_zpsl7zq6jju.jpg

Også er det jo selvsagt veldig viktig å huske at livet skal være som en lek :D
IMG_6861mindre_zpsl5uzxyuw.jpg

IMG_6939_zps7agglcpl.jpg

 • Like 6

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Herregud for en søt og artig aussie! Hele ansiktet har liksom et slags smil over seg, må være markeringene som matcher menneskets oppfatning av et smil :P Virkelig en billedskjønn hund!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 30.7.2016 at 0:29 PM, Red Merle skrev:

Hun utvikler seg flott :D Blir spenndene med junior debut! Lykke til :)!

Tusen takk :) Dommeren syntes hun var iført bikini for anledningen, og var heller ikke så fan av snutepartiet hennes (som er ganske snipete) så det ble blått i helga :) Men jeg er helt enig i kritikken hun fikk, så jeg tok det ikke spesielt tung. Hun viste seg bra i ringen og hadde som alltid helt supre bevegelser - noe som hun alltid får masse skryt av :ahappy:

På 30.7.2016 at 11:39 PM, Kangerlussuaq skrev:

Herregud for en søt og artig aussie! Hele ansiktet har liksom et slags smil over seg, må være markeringene som matcher menneskets oppfatning av et smil :P Virkelig en billedskjønn hund!

Hun er kjempekul! Hun ikke bare ser kjemperampete ut - hun ER akkurat like glad og rampete i virkeligheten og! :P 
 

 

På 30.7.2016 at 3:55 AM, WelshenNemi skrev:

Så søt:wub:

 

På 30.7.2016 at 6:04 AM, Katharina skrev:

Nydelig :wub:

 

På 30.7.2016 at 4:20 PM, Mentha skrev:

For ei nydelig lita frøken :wub: og deeet blikket :wub:

 

1 time siden, LØJ skrev:

Så vakker ei frøken :wub:

Tusen takk - hun er helt fantastisk :wub: 

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Oj, mye har skjedd siden august :)

Tirith har blitt en stor frøken som har vokst seg inn i kroppen :) 
Dessverre viser det seg at oppdretter har løyet til meg, og DNA-testen som vi er pålagt til å ta for omregistreringer av importer viser at hun er født med lang hale... Dermed er hun utestengt fra all aktivitet i regi av NKK og NKKs undergrupper, og også i de fleste andre land. Dermed blir det lite konkurranser på oss, så vi får kose oss med treninger og heller bare ha det morsomt sammen :) Kjedelig er det jo, men vi får ikke gjort noe med situasjonen slik den er nå så vi får gjøre det beste ut av det hele. 

Det er snart tid for røntging, så mor selv sitter på pinebenken og biter negler omtrent ;) Mens Tirith selv ikke kunne brydd seg mindre og er egentlig bare glad til :)

IMG_2130_zpsuhdpzqil.jpg

IMG_2157_zpsx142gufn.jpg

IMG_5132_zpsjnbtxkjo.jpg

IMG_7588_zpsnsspwaik.jpg

IMG_8346_zpsxpwuoqhh.jpg

IMG_8488_zps5kmo10hy.jpg

IMG_7601_zps5u5ici69.jpg

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Neimen, så utrolig dårlig gjort av oppdretter. Det der kan jeg bare ikke forstå. Hvorfor lyve om sånt? 

Ellers en utrolig pen hund da, og flotte bilder!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
10 minutter siden, Sprettballen skrev:

Neimen, så utrolig dårlig gjort av oppdretter. Det der kan jeg bare ikke forstå. Hvorfor lyve om sånt? 

Ellers en utrolig pen hund da, og flotte bilder!

Du kan så si... Jeg er like skuffet og lei meg enda... Men det er risikoen man tar om man importerer en rase hvor slikt kan skje. Men på bakgrunn av dette har hun jo faktisk blitt så hatet i aussiemiljøet (ja, og generelt svindlingen hennes) at hun har måtte slutte med oppdrett faktisk.. Så noe godt har det jo kommet ut av det... :)

Tusen takk :) Hun har en fantastisk personlighet som virkelig er til å dø for :) Hun er en av de mer stødige individene innenfor rasen som jeg har møtt, og det begynner jo å bli en del :P 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • For min egen del iallefall så fikser kiropraktoren ting som jeg ikke blir kvitt ved vanlig fysio eller medisiner. Hvorfor? Aner ikke. Jeg skal ikke påstå at jeg vet hva en låsning er heller(eller om det i det hele tatt er noe), men jeg merker iallefall godt når jeg har det jeg kaller låsning som kjennes helt annerledes enn "bare" stive/såre/ømme/stramme muskler. 10 min hos kiropraktor og jeg går ut som et nytt menneske med normal bevegelighet igjen. Skjønte ikke at jeg hadde bekkenlåsning (og ikke bare bekkenløsning) under graviditeten før jeg var hos kiropraktoren etter langt tid med fysio. To helt forskjellige ting som påvirket forskjellig og smertet forskjellig.  På andre ting som stive muskler etc er det mange andre som kan hjelpe like godt, Og mange kiropraktororer er jo også fysioterapeuter og tilbyr en hel del ulike behandlinger. Og det viktigste tror jeg er å huske på at det henger sammen. Nytter ikke å behandle det ene uten å.behandle det andre, da vil det bare falle tilbake igjen.
  • Hvis du får deg en unghest så kan både shaping og klikketrening brukes, men å klikkertrene en hest er litt annerledes enn en hund mtp at hunden er «avlet» for å være menneskets beste venn, mens en hest ikke er avlet på samme måte og ikke har de samme egenskapene som en hund har.  Hester er jo også trent etter å vike for press/sjenkel/sete/hånd, der hesten får belønning for å vike fordi da opphører presset. Med en voksen hest tror jeg det kan vær vanskelig å avlære dette, for å så lære den helt nye metoder. Men ikke umulig altså, det kreves bare mye arbeid. Og i forbindelse med konkurranser, så kan du feks ikke ri bittløs/bomløs i dressurkonkurranser. I sprang kan du dog ri bittløs med feks. en form for hackamore. 
  • Tusen takk for all omtanke ❤️ Nå har det gått en uke siden hun sovnet inn. Jeg kan fortsatt ikke tro det. Innimellom tror jeg at hun plutselig skal komme tilbake til meg 😥 
  • Ettersom våren nærmer seg dukker det opp et nytt problem for oss nybakte hundeeiere: søle, skitt og våt hund 😜 Var liksom så mye enklere når bakken var dekt med snø! Har hørt om en slags blåser/føner til hund. Er det verdt pengene? Brukes den utendørs eller inne? Kun etter dusj, eller også etter en tur ute i regn og søle? Vi har en Golden retriever. 
  • Jo, nå vet vi det: Finnmarksløpet 2019 – sterkt fokus på dyrevelferd Finnmarksløpet 2019 er nylig avsluttet med svært positive tilbakemeldinger fra utøvere, publikum, presse og samarbeidspartnere. I et så stort arrangement vil det alltid kunne oppstå situasjoner som skaper diskusjon. I år har det etter løpet blitt stilt spørsmål om hvorfor juryen diskvalifiserte hundekjører Petter Karlsson fra løpets lengste distanse. For å bidra til størst mulig åpenhet har vi i samråd med kjøreren valgt å gå ut med denne meldingen. Petter Karlsson har tirsdag 19. mars løst juryen og arrangøren fra taushetsplikten. Finnmarksløpet AS er deleid av Alta trekkhundklubb og følger konkurranseregelverket til Norges Hundekjørerforbund (NHF) og Finnmarksløpets egne regler. NHFs regelverk gir retningslinjer for juryens sammensetning og arbeid. Juryen, som ledes av en Teknisk Delegert (TD), har totalt fire medlemmer og består i tillegg av en rennleder, en representant fra arrangøren og en representant oppnevnt av utøverne selv. Juryen er uavhengig av Finnmarksløpet som arrangør og treffer sine beslutninger uten at arrangør er involvert. Juryen har lagt vekt på at man relativt tidlig i løpet kommuniserte en bekymring til Petter Karlsson om et raskt tap av «body score» (veterinærenes begrep for kroppsmasseindeks for hunder) på flere av hans hunder. Deltakeren sto da foran flere tøffe etapper, og ble da anbefalt om å justere kjøringen ut ifra hans hunders tilstand på dette tidspunktet.
   Senere i løpet ble det påpekt overfor deltakeren at det var nødvendig å forbedre dette for å kunne komme seg gjennom den obligatoriske sjekken i Karasjok, og han fikk beskjed om at han ikke ville passere sjekken slik det lå an på dette tidspunktet. Juryens beslutning om å diskvalifisere Petter Karlsson kom i Karasjok, på løpets sjette dag. Fortsatt gjensto 132 kilometer. Ved ankomst Karasjok hadde flere av Karlssons hunder fått lavere «body score». Juryens vurdering var at hundene, selv etter ett døgns hvile, ikke var i en form som gjorde det forsvarlig å tillate løpet videre mot Alta. Det er viktig å understreke at avgjørelsen om diskvalifikasjon skjedde på bakgrunn av en helhetsvurdering av det som skjedde gjennom Petter Karlssons løp. Juryen vektlegger at deltakeren på tross av flere meldinger fra veterinær-teamet valgte å kjøre relativt hardt helt til Karasjok, uten å gjennomføre de nødvendige justeringene for å øke «body score» på sine hunder. Karlsson kjørte altså til Karasjok, hvor regelverket stoppet han gjennom obligatorisk veterinærkontroll. Juryen og arrangøren har gjennom flere møter og samtaler med Karlsson under og etter løpet fått en klar forståelse av at han er enig i at han hadde fôret hundene med for lavt fettinnhold i fôret, samt at dette kombinert med diaré på flere hunder og liten matlyst før løpsstart, kan ha ført til at hundene hadde et relativt hurtig vekttap som ikke var utlignet ved tidspunkt for diskvalifikasjon. Informasjonen om tilstanden i Petter Karlssons team ble kontinuerlig kommunisert til rennledelsen. Når det gjelder veterinærsjekkene i Karasjok, så ble det utført tre sjekker under løpet. Den tredje sjekken ble gjennomført klokken 18 på fredagen. Hundene ble da fortsatt vurdert som ikke godkjent til å fortsette, på grunn av lav «body score». Karlsson ble altså diskvalifisert etter den tredje sjekken, med bakgrunn i helhetsvurderingen gjennom løpet. 
   Etter ønske fra deltakeren selv, gikk veterinærene med på å gjennomføre en fjerde sjekk klokken 02.00, altså etter at han var diskvalifisert. Sjekken ble utført etter å ha vært 26 timer på sjekkpunktet og viste en økning i «body score» på 0,5 poeng. Det bør understrekes at dette ikke var en sjekk som kunne bidra til at Karlsson kunne gå videre i løpet. Alle spann som går ut av løpet får en siste sjekk av veterinærene. Juryens begrunnelse er knyttet til Finnmarksløpets regelverk § 12 Dyrevelferd og – helse: «FL skal gjennomføres med et særlig fokus på hundenes velferd og helse. FL som arrangør og FL deltakere har begge et gjensidig ansvar for løpets hunder. 1) Deltakeren i Finnmarksløpet er til enhver tid ansvarlig for å stelle, fôre og ivareta sine hunders velferd og helse etter hundenes behov. Egne og andre deltakeres hunder skal behandles med respekt og vennlighet. Deltakere skal kjøre og disponere løpet sitt ut ifra eget spann sin kondisjon, fysiske og helsemessige forutsetninger og status, og ta hensyn til hvordan vær og føre påvirker hundene underveis i løpet.
   Brudd på regelen kan medføre at deltakeren blir diskvalifisert.» Juryen vurderte saken opp mot varslingsplikten i dyrevelferdsloven og var enstemmig i at det ikke var grunn til varsling. Finnmarksløpet som arrangør er svært opptatt av en rettferdig konkurranse og god dyrevelferd. Det er i alles interesse at juryen opptrer suverent og uavhengig. Organiseringen og sammensetningen av juryen er vedtatt av forbundets medlemmer og skal ivareta dyrevelferd og interessene til kjørere, hunder og sporten. Arrangøren tar juryens beslutning og begrunnelse til etterretning. Som arrangør er vi alltid opptatt av å forbedre oss. Vi evaluerer hele arrangementet og sender ut spørreskjema til deltakerne hvor alle sider ved løpet vil bil evaluert. I tillegg evaluerer vi sammen med frivillige, veterinærer, forbundet, partnere og egne ansatte. Vi vil bruke de innspill vi får til å forbedre oss og til å stå bedre rustet til fremtidige løp. Vi er lei oss for at en av årets utøvere har reist fra Finnmark med en opplevelse av å være urettferdig behandlet. Både arrangøren og juryen har hatt flere møter og samtaler med Petter Karlsson i Alta etter løpet og på telefon etter hjemkomst for å sikre at det er gitt en fullstendig redegjørelse for juryens beslutning og arrangørens håndtering. Finnmarksløpet har i all kommunikasjon med Karlsson vært tydelig på at vi setter stor pris på han og hans innsats i sporten. Vi ønsker Karlsson og alle andre kjørere tilbake til Alta til starten for Finnmarksløpet 2020!
 • Nylig opprettede emner

×