Gå til innhold
Hundesonen.no

Årets påskeegg er til ruging


SFX
 Share

Recommended Posts

Palmesøndag er termin for Foenix, og jeg gleder meg selvfølgelig veldig til å se hva hun gjemmer på.

Foenix er ei fire og et halvt år gammel berner sennenhundtispe, røntget fri for HD og AD, cert og CACIB fra utstilling, gjennomført MH, og bronsemerke i lydighet. Hun hadde et kull november 2014, og de er enda unge, men de har alle mye godt ved seg så langt.

Hun ble parret med en hannhund som blir åtte år i mars. Trym er selvfølgelig også fri for HD og AD. Han bor hos en aktiv familie som elsker å gå lange turer og kose seg med ham i hverdagen, og har nedprioritert de mer offisielle hundeaktivitetene, men han er utstilt med reserve-cert. Han har noen viktige eksteriøre trekk som jeg håper kan veie opp for Foenix' største feil, og er en herlig, avbalansert og trivelig kar. Han fikk et kull i fjor sommer, men de er for unge til å ha oppnådd noe mer enn å vokse. 

Jeg gleder meg til å se hva vi får i årets påskeegg, og håper veldig det kommer ei tispe til meg som jeg kan bruke videre, da det er gjort en del strategiske valg ved denne kombinasjonen som jeg ønsker å jobbe videre ut ifra. Med tanke på hannens alder, kan jeg ikke ta for gitt at han er tilgjengelig for et senere forsøk. Det perfekte H-navnet for en tispe i mitt eie venter på å bli brukt. Jeg har også supre fôrverter klare, så alt ligger til rette for optimale løsninger - og dermed regner jeg med at det kommer bare hannhunder.

Drektighet er bekreftet ved ultralyd, etter tre enkle parringer - gamle gubber kan, når han endelig fikk lov! (Første kullet kom til ved inseminering på grunn av vanskelig tispe.)

De to første bildene er av Foenix, de neste to av Trym.

33ea7a278f-1%20(64).JPG 07bee8c833-1%20(65).JPG

52b63bdf97-trym01.jpg 7da993bc58-trym02.jpg

 

  • Like 25
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 113
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Palmesøndag er termin for Foenix, og jeg gleder meg selvfølgelig veldig til å se hva hun gjemmer på. Foenix er ei fire og et halvt år gammel berner sennenhundtispe, røntget fri for HD og AD, cert

Tusen takk, folkens, dere er gode. Bare for å avslutte min beretning for denne kulltråden på en positiv tone, så legger jeg ved et bilde fra dagens LP-trening. Jeg blir så imponert når jeg ser hv

Seks uker drektig-ish, og her er et ferskt bilde av den vordende mor - puppy-tummy'en synes nå fra alle vinkler, ikke bare når hun ligger på rygg og snorker.

3 timer siden, JeanetteH skrev:

Blir de lilla med melkefyll :o 

De blir søte som marsipan, med snuter så brede og gode at du bare vil susse og bite av!

Tusen takk, folkens!

Jeg glemte jo en ting i natt, og det er at hannhundeier har bestilt en sønn etter fôrtispa mi, for de regner med at Trym er borte innen da, så det er jo også en viktig grunn til at det må komme ei tispe (som er frirøntget, som har sunne søsken, som er pen, som er god i hue, som er en avlshund...) :D

Foenix var hos noen venner i helga mens jeg var bortreist, og hun har plutselig fått digre nipples og pupper, og en liten puppy-tummy i helga! Hun har gått ut 7 cm siden parring, som i følge mine notater er samme økning som etter fem uker i forrige svangerskap. Men førstegangsfødende kan ha strammere buk og puppestell, så at økningen nå er identisk på samme stadie kan være fordi hun "sagger" lettere i kroppen andre gang.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

31 minutter siden, SFX skrev:

Foenix var hos noen venner i helga mens jeg var bortreist, og hun har plutselig fått digre nipples og pupper, og en liten puppy-tummy i helga! Hun har gått ut 7 cm siden parring, som i følge mine notater er samme økning som etter fem uker i forrige svangerskap. Men førstegangsfødende kan ha strammere buk og puppestell, så at økningen nå er identisk på samme stadie kan være fordi hun "sagger" lettere i kroppen andre gang.

Det er ikke fordi hun har et dobbelt så stort kull denne gangen? Eller? :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Tekopp skrev:

Det er ikke fordi hun har et dobbelt så stort kull denne gangen? Eller? :D 

Med tanke på at hun fødte fire sist, tror jeg vi hadde sett MANGE fosterblærer på ultralyd om hun har åtte nå! Hun er fem uker drektig nå, og det er først nå fostrene virkelig vokser, og det jeg mente er at det faktum at hun har vokst like mye til nå som hun gjorde sist ikke må bety at det er fire der, fordi kroppen (både livmor og pupper) er mer "slakk" nå enn hos førstegangsfødende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gaawd...! Det blir slitasje på F5 i påsken, kjenner jeg? Jeg er ikke noe for svære, megapelsete dyr, men berneren har noe spesielt over seg. Masse lykke til med alt - herlig å se en fin gammel herre bli brukt. Krysser fingre for mange jenter! 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Du er ikke på villspor såvidt jeg kan se med et kjapt overblikk! Skal man flisespikke så får du jo strømkostnad i tillegg på råfôr ifm fryseplass, men tror ikke akkurat det bikker skalaen. 😂   
    • Hei! Jeg sitter og vurderer råfôring til hunden min da han ikke er fryktelig interessert i tørrfôret sitt. Får også inntrykk av at det er billigere med råfôr i lengden. Dette er noe jeg ønsker å begynne med når han skal over på voksenfôr, men jeg vil regne litt på det først 🤭 Matte er ikke mitt beste fag, så jeg håper noen kan se på regnestykket mitt og se om jeg er helt på bærtur? 😅 Valpen er nå 5 mnd og 12kg, og får p.d.d dette: 160g BritCare Puppy Grain-Free Salmon (80g frokost + 80g lunsj) + 4 SMAAK kjøttboller (ca. 100g) til middag. Dette fungerer veldig bra så langt og han har lagt på seg fint fra han kom hjem til meg. Veterinær er også veldig fornøyd med holdet hans. I følge rasestandard skal voksenvekt være maks 18kg, så jeg tar utgangspunkt i det. Ved voksenalder ville han da fått 170g tørrfor fordelt på frokost og lunsj + 100g SMAAK. Jeg kjøper 12kg sekk til 969kr sekken. 170g daglig i en uke er da ca. 1190g, ganger det med 52 uker og får da ca. 62kg fôr i året. Det er omtrent 6 sekker i året, altså 5814kr. Legger jeg da til prisen for SMAAK kjøttboller så er det 100g daglig, 700g i uka og 36,5kg i året. 36,5x80kr er 2920kr i året, totalsum på 8734kr årlig for fôr. Vomprisen i nærbutikken er som følger: 29,- stk 10 for 219,- 20 for 419,- 3x6kg for 280,- Med utgangspunkt i 18kg voksenvekt skal han da ha 360g i døgnet, ca. 2,5kg i uka eller 131kg i året. Ca. 7598kr i året da, hvis jeg kjøper 1 og 1 pølse, 5738kr hvis jeg kjøper 10 eller 5488,9kr hvis jeg kjøper 20. Jeg kan også få 3x6kg for 280kr, det gjør det jo enda billigere. 18kgx8 = 144kg, 280x8 = 2240kr Er jeg helt på villspor her? 🤪
    • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
    • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
    • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...