Gå til innhold
Hundesonen.no

"Maskot eller bruks hund?"


Nea
 Share

Recommended Posts

6 minutter siden, Nea skrev:

Har sett flere skriver om raser som er "maskot" og raser som er brukshund. Hvilke raser tenker dere er "maskot" - raser? Hvilke raser regner dere som en brukshund? :innocent: Bare jeg som lurer :innocent:

Jeg tenker egentlig at hvis du kjøper en hund, og så kjøper en annen hund som krever mindre, enten i ren aktivitet eller i plass eller trening, så er den maskot, mens hvis du kjøper en hund med likt eller større aktivitetsbehov så kjøper du deg en hund til.

 

Edit: Så hvis du har en veldig krevende rase kan en brukshund av en annen rase være maskot, fordi den krever mindre.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De rasene jeg ser på, men det er jo etter smak og behag liksom: Sheltie, norwich terrier, miniatyr bullterrier, welch corgi rasene og sikkert noen jeg har vært innom og slått fra meg. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Terven er maskot her i huset. Ikke fordi hun ikke krever mer, eller fordi pudlene er mer brukshunder enn henne :P Men fordi hun er "annerledesdyret", og pensjonert pga sykdom og mentalitet :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har jo lyst på mange hunder og flere av dem er jo brukshunder av rase og behov, men jeg kunne godt hatt en brukshund og kalt den maskott, feks om jeg skulle tatt inn en riesen i hollender/malleflokken så hadde den blitt maskotten min selv om den hadde krevd like mye som de øvrige hundene. Men jeg kunne også tenkt meg en parson m.fl. Så for min del er det ikke hvor krevende eller ikke de er, men at det ikke blir hovedrasen.

Som brukshund tenker jeg på de typiske brukshundrasene, schæfer, malle, riese mm. Evt også en del fuglehunder/jakthunder osv, kommer jo litt an på settingen det blir brukt, type hundehold man har osv. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte meg whippet som maskot. Jeg ville ha to hunder, men ikke to "ADHD på speed"-hunder. Nå er mini litt ADHD på speed hun også riktignok, men det varer vel bare til hun blir voksen ;) I mitt hode er en maskothund en mindre krevende rase enn det man alt har, evt. en rase som er annerledes enn det man egentlig foretrekker på en måte. Selskapshunden, kosehunden i flokken på en måte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er havanaisen maskot og pumien brukshunden min :) havanaisen er med på alt men krever ikke noe særlig og er fornøyd med det han får :) selskap og kos er viktigst for han selv om han elsker å gå tur og å trene litt men det blir fort kjedelig å repetere synes han :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg snakker om en maskotthund så er det en annen rase enn hovedrasen. Trenger ikke nødvendigvis å være så mye mindre krevende, bare annerledes.

De rasene jeg snuser på er standard strihåret dachs, welsh terrier og så er jeg litt fasinert at podengo portoguese medio strihåret. Wetterhoun har jeg også vært innom (men synes den blir litt stor). Tipper jeg ender med en dachs eller terrier den dagen det er korrekt for oss og ha en maskott. Det er det ikke nå ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For meg vil det å ha en "maskothund" være en hund som jeg ikke satser med. F.eks nå har jeg to hunder, hvor begge blir brukt. Dog han ende satser jeg ikke med fordi han er gammel, men fortsatt sprek og brukes derfor. Anser ingen av de som "maskothund".

Slik jeg ser det for meg i fremtiden, er det Schäferhund(er) og en Border Collie som blir mine brukshunder - altså som jeg vil satse med. Mine "maskothunder" som jeg har hatt litt i tankene er Bull Terrier; type en hund som blir med på tur og sånt, trening for morroskyld også litt utstilling kanskje (kommer ann på min interesse). Har den siste tiden begynt å snuse litt på Hvit Gjeterhund også, men det blir kanskje en blanding; satser litt mer enn f.eks bullen, men ikke like mye som med GSD/BC. Og hvis Saarloos'en noen gang passer seg til å ha i livet mitt blir det også en "maskothund" :lol: "Maskotrasene" kan dog endre seg da, men bullen har jeg hatt i kikkerten lenge nå. Men f.eks kan GSD/BC også bli "askothund" av andre grunner, som f.eks tidlig pensjon o.l. Litt situasjonsbetinget for meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Snøfrost skrev:

Når jeg snakker om en maskotthund så er det en annen rase enn hovedrasen. Trenger ikke nødvendigvis å være så mye mindre krevende, bare annerledes.

 

Jupp, tenker jeg også. Pr i dag er "maskotten" den jeg jakter absolutt mest med. Tidligere har jeg hatt maskotter som vorsteher, doberman og dogo :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...
På 2.2.2016 at 6:45 PM, JeanetteH skrev:

Maskot for meg er en hund som ikke krever mentaltrening. Henger med på alt vi finner på av turer og trim, men "krever" det ikke. 

Signeres!

Så i dette huset er vel Kelpien brukshunden og Papillonen maskoten. Selv om begge brukes, og jeg egentlig ikke ville kalt Blondie en maskot, så er hun det når jeg følger samme definisjon som Jeanette. Hun krever ingenting, men får akkurat den samme aktiviteten som kelpien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...