Gå til innhold
Hundesonen.no

Kom i form 2016


MonicaT
 Share

Recommended Posts

3 minutter siden, Raksha skrev:

Da er vi to.

Finnes det noe som støtter og beskytter ankel? Ikke gjort noe de siste to dagene, men skal prøve meg på en gå tur i dag. Kjenner at jeg er tappet for energi om dagen, så da blir det litt sånn. Men tur er bedre enn ingenting.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 1.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Noen dager..... 

I dag løp jeg årets første 5km i ett, uten noen gåing   Etter den tyngste bakken tok jeg et par steg, da hadde jeg puls på 195 og følte jeg skulle dø, men tok fatt i meg selv og fortsatte å løpe

Topptur på meg i dag. 2,5 km rett opp og belønninga var en helt utrolig utsikt. Førde er ikke så aller verst snøfritt og i oppholdsvær   Bilde fra samme turen i fjor;

Posted Images

Siden sist har jeg løpt to turer og gått en, pluss litt spor og felt og sånt på hundene da, og lufteturer logger jeg ikke. Søndag ble det 7,5 km tidlig på morran (kom inn igjen halv sju, liksom :P ), rakk ikke mer fordi jeg skulle reise og se på stevne. I går ble det bare 3 km gåtur, fordi valpen var med og det begynte å bli seint, og i dag ble det også seint, måtte sove litt etter jobb før jeg orka å gjøre noe (står opp 04.15), men Tonks og jeg rakk nesten 6,5 km. Bomma skikkelig på hvor jeg trodde jeg kunne krysse et jorde, for der var det ikke slått sånn som jeg trodde, så jeg måtte vasse i tistler mellom to kornåkre siste drøye kilometeren. 5 km-tida var bra, 26 minutter, men det gikk litt nedover med gjennomsnittstida med alt det surret :P Samma det, både bikkja og jeg fikk nå rørt på oss. Tibra var barnevakt for valpen i dag siden samboeren var avgårde, så de fikk lufting etterpå. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I forrige uke ble det to joggeturer (utenom vanlige turer med hundene såklart), og så langt denne uka har vi jogga 1 tur og i går hadde vi motbakke-konkurranse her på hytta.

Brodern, samboern, meg og hundene gikk til toppen av skiheis-bakken, den er 1,7 km lang. Jeg vant med 24 min :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Teserere skrev:

Med løpeforbud kan jeg nesten føle at godformen forsvinner... Sykler noen turer og trår på til det brenner i låra, men blir ikke anpusten. Skal prøve å sykle intervall, får se om det kan gjøre suse . Har KO ikke sykkel for å trene utholdenhet :( 

Du trenger brattere eller lengre bakker.. :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke løpt like mye i det siste, men har trent mer styrke. I går var jeg faktisk på joggedate! Det var småkleint i begynnelsen, men samtidig merkelig gøy. Hvem hadde trodd at jeg kom til å komme dit at jeg ser på joggetur som en passende date :lol:.  Aner ikke hvor langt vi jogget vs hvor langt vi gikk, men til sammen gikk/jogget vi 1 mil. 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Mardina skrev:

På 2 uker har jeg gått ned 10 kg :D Kanskje ikke all verden, men det går i hvert fall i riktig retning :D:D Skal sies at jeg var sjuk med bronkitt i ca 10 dager, så det kan jo ha bidratt litt. Men fornøyd er jeg likevel :D

Kanskje ikke all verden!??? Da regner jeg med at du mener 1kg, 10kg på to uker er ekstremt mye!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Mardina skrev:

På 2 uker har jeg gått ned 10 kg :D Kanskje ikke all verden, men det går i hvert fall i riktig retning :D:D Skal sies at jeg var sjuk med bronkitt i ca 10 dager, så det kan jo ha bidratt litt. Men fornøyd er jeg likevel :D

:huh: Ti kg på to uker? Kan jeg låne den bronkitten? 

 

Jeg har kropp som streiker noe så inn i granskauen, så her skjer det ingenting positivt. Blærgh! 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 4.8.2016 at 5:41 PM, Teserere skrev:

Noen som har løpesekk beregnet til løping? Har en liten tom camelback 8l eller noe som jeg har prøve å løpe med, men den spretter jo rundt, skikkelig irriterende. Hjelper ikke å feste hoftereima, er på skuldrene den hopper mest.

Litt seint svar, men jeg har en osprey tempest 9 (damemodell) og er egentlig veldig fornøyd. Bruker den til toppturer og løpeturer i fjellet, og den sitter fint på ryggen. God plass til vann, litt mat og et klesskift, samtidig som den er liten og lett.

Hvis jeg skal pirke litt burde remmene kunne strammes enda litt mer,  for den blir ikke helt stramt inntil ryggen. Men jeg er veldig spinkelt bygget da, og har ikke funnet noen løpesekk som er bedre(og jeg prøvde hele butikken :P). 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dobbelposter for å skryte litt :) Tok en treningstur/løpetur til ei dnt-hytte i dag, 15 km (tur retur) i lett fjellterreng. Tiden var ikke all verden (1 t og 50 min inkludert en liten pause ved hytta), men siden stipulert tidsbruk for fotturer dit er 4-6 timer t/r er jeg ganske stolt.

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny pers på fredag! 12 km blank, på 1 t 8 min :) Hundene hang med i jevnt driv også. Legger inn noen bittesmå stopper underveis så de skal få sjans til å drikke innimellom, men ellers holdt vi god flyt synes jeg. Det var drittungt på slutten, for dette er den runden jeg har med mest stigning, pluss at det var etter jobb og det var varmt (21 varmegrader). Aner ikke hvordan man regner på stigning og høydemeter og sånt jeg, men det er noen lange og bratte bakker ihvertfall :P Den siste sletta hjem er skikkelig seig, slak oppover hele veien og avslutter med litt mer stigning (det er ca 2,5-3 km), og så flater det ut på toppen, før vi da har 300 meter igjen til vi er hjemme. Var ganske stiv i går, men vi gikk bare en liten sving da pga seminar, et par kilometer i ruslefart siden både Saeta og valpen var med, så i dag er kroppen greit myk igjen. Kveldsvakter neste uke, så da får jeg gjort morgenløping igjen :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ca. 55 km på sykkel på mandagen og ca. 60 km på torsdag. Fornøyd med det. Spesielt fornøyd med de første 11 km hver gang, siden det innebar å sykle opp på fjellet (1100 m.o.h) fra dalbunnen :D

Og ellers er jeg svært fornøyd med løpsformen for tiden, 10 km begynner å gå som en lek, så da er det vel på tide å løpe lengre igjen. Jeg hadde en periode i sommer som jeg løp langt, men da mistet jeg en del hastighet. Så nå trener jeg på å holde hastigheten oppe (jeg skal ha 10-11 km/t som gjennomsnitt), samtidig som jeg prøver å løpe litt lengre for hver gang. 

Endret av Bikipile
Må moderere meg noe - 10 km begynner å gå som en lek :P
  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gådd opp ca 5 kilo siden årsskiftet, fra 53 til 58 kilo! Woho! Og selv om det sikkert er 50/50 muskler og fett, så er jeg strålende fornøyd! Ikke noe mer undervektighet som fører til teite spørsmål ala "har du egentlig anoreksia? du vet, du kan fortelle meg det. har du det egentlig bra?".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 19. august 2016 at 1:55 PM, Mardina skrev:

Multisiteringen funker ikke, men:

@SiriEveline : Regner med at det er 5 kg uka, så fremt badevekten her på jobb ikke lyver til meg :P 

@Raksha : bronkitt er så og si borte nå, ellers så skulle jeg gjerne sendt den videre til deg.... :P 

5 kg uka er myye :o Jeg gikk ned ca 14 kg på to uker nettopp, men jeg fødte liksom :lol: 

 

Har begynt å gå litt mer turer nå uten å føle at jeg dør! Hurra! Og på fredag skal jeg forhåpentligvis få trent styrke igjen :) 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går holdt jeg på å sverge på å aldri mer trene :lol: Så sliten var jeg. Har hatt seinvakt hele uka. Løp mandag, og følte liksom at jeg måtte få til en gang til før helga, selv om jeg var sliten. Så klarte å presse inn først 7 km terrengløping på rett under 41 minutter (noe jeg er veldig fornøyd med, underlaget tatt i betraktning) uten hunder (fordi valpen måtte være med, og jeg ikke har vært der på lenge og måtte sjekke forholdene), og så 3 km til med hundene etterpå. Og kaste i meg mat, hive meg i dusjen og rett på jobb fra kl.14 til kl.22, etter å ha vært oppe siden 06.00, da valpen ville stå opp. Shit, jeg sleit i går altså :P Da lurte jeg en stund på hva jeg utsetter meg selv for. 

Hva gjelder vekt, så prøver jeg å holde den stabil nå. Dør ikke av å gå litt opp, for det raste av tre bonuskilo etter jeg egentlig hadde nådd målet mitt på 60 kg, men det har vært stabilt der ganske lenge (eller, det vipper opp og ned som alltid etter syklus, vann i kroppen, stølhet osv). Kan ikke få mindre pupper enn det jeg har, så mer kan jeg ikke gå ned :lol: Men, gøy å bli sprekere, raskere og at bikkjene har kommet i så god form også. De har dog vært helt utslitte siden vi kom hjem i går kveld fra jobb, så vi tok alle en hviledag i dag. Hadde rukket tur i lyset etter jobb og før middag, men med tanke på at jeg akkurat spiste nevnte middag, så er det kanskje greit at det ble sånn. 

Jeg sliter litt med motivasjon til å lage mat for tiden, ettersom jeg har begynt å jobbe og ikke orker å bruke så mye tid på matlaging, og ikke minst planlegging, som jeg kanskje gjorde tidligere, og jeg er ikke interessert i å ende tilbake på gamle uvaner med frossenpizza flere ganger i uka bare fordi jeg ikke orker. Holder meg unna nesten all stivelse og hvitt mel (altså poteter, pasta, ris, hvetemel) fordi magen ikke liker det, og prøver å erstatte det med grønnsaker, men føler jeg gror fast i "ta noen grønnsaker og noe kjøtt, karripasta, soya og kokosmelk-gryte", og stappe av f.eks. søtpotet eller sellerirot sammen med noe kjøtt. Taco og hjemmelaget pizza er ofte helgemat, men sistnevnte tar litt mer tid enn jeg liker. Jeg liker best helt hjemmelaget mat, så det er ikke så lett :P Har krøpet til korset når det gjelder pizzabunn, og kjøper sånn 2-pk med grove, halvstekte, men det er ikke egentlig det som tar mest tid, det er all kappingen og rivingen og ikke minst sausen, den MÅ jo lages selv. Må jo legge til at jeg liksom føler man må ha minst 2-3 slag grønnsaker til en middag, ellers føles det så nakent. Kan noen si meg at det ikke trengs, værsåsnill? :innocent: Uansett, tar gjerne i mot noen middagstips, og det nytter ikke komme med sånn "lag masse og frys", for vi har knapt fryseplass. Gjerne noe man kan lage dobbelt av da, så man kan ha to dager på rad, er ikke kresen der. Har akkurat funnet ut et nytt alternativ til frokost/lunsj, så da er jeg redda på den fronten en stund til :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 timer siden, Caroline skrev:

I går holdt jeg på å sverge på å aldri mer trene :lol: Så sliten var jeg. Har hatt seinvakt hele uka. Løp mandag, og følte liksom at jeg måtte få til en gang til før helga, selv om jeg var sliten. Så klarte å presse inn først 7 km terrengløping på rett under 41 minutter (noe jeg er veldig fornøyd med, underlaget tatt i betraktning) uten hunder (fordi valpen måtte være med, og jeg ikke har vært der på lenge og måtte sjekke forholdene), og så 3 km til med hundene etterpå. Og kaste i meg mat, hive meg i dusjen og rett på jobb fra kl.14 til kl.22, etter å ha vært oppe siden 06.00, da valpen ville stå opp. Shit, jeg sleit i går altså :P Da lurte jeg en stund på hva jeg utsetter meg selv for. 

Hva gjelder vekt, så prøver jeg å holde den stabil nå. Dør ikke av å gå litt opp, for det raste av tre bonuskilo etter jeg egentlig hadde nådd målet mitt på 60 kg, men det har vært stabilt der ganske lenge (eller, det vipper opp og ned som alltid etter syklus, vann i kroppen, stølhet osv). Kan ikke få mindre pupper enn det jeg har, så mer kan jeg ikke gå ned :lol: Men, gøy å bli sprekere, raskere og at bikkjene har kommet i så god form også. De har dog vært helt utslitte siden vi kom hjem i går kveld fra jobb, så vi tok alle en hviledag i dag. Hadde rukket tur i lyset etter jobb og før middag, men med tanke på at jeg akkurat spiste nevnte middag, så er det kanskje greit at det ble sånn. 

Jeg sliter litt med motivasjon til å lage mat for tiden, ettersom jeg har begynt å jobbe og ikke orker å bruke så mye tid på matlaging, og ikke minst planlegging, som jeg kanskje gjorde tidligere, og jeg er ikke interessert i å ende tilbake på gamle uvaner med frossenpizza flere ganger i uka bare fordi jeg ikke orker. Holder meg unna nesten all stivelse og hvitt mel (altså poteter, pasta, ris, hvetemel) fordi magen ikke liker det, og prøver å erstatte det med grønnsaker, men føler jeg gror fast i "ta noen grønnsaker og noe kjøtt, karripasta, soya og kokosmelk-gryte", og stappe av f.eks. søtpotet eller sellerirot sammen med noe kjøtt. Taco og hjemmelaget pizza er ofte helgemat, men sistnevnte tar litt mer tid enn jeg liker. Jeg liker best helt hjemmelaget mat, så det er ikke så lett :P Har krøpet til korset når det gjelder pizzabunn, og kjøper sånn 2-pk med grove, halvstekte, men det er ikke egentlig det som tar mest tid, det er all kappingen og rivingen og ikke minst sausen, den MÅ jo lages selv. Må jo legge til at jeg liksom føler man må ha minst 2-3 slag grønnsaker til en middag, ellers føles det så nakent. Kan noen si meg at det ikke trengs, værsåsnill? :innocent: Uansett, tar gjerne i mot noen middagstips, og det nytter ikke komme med sånn "lag masse og frys", for vi har knapt fryseplass. Gjerne noe man kan lage dobbelt av da, så man kan ha to dager på rad, er ikke kresen der. Har akkurat funnet ut et nytt alternativ til frokost/lunsj, så da er jeg redda på den fronten en stund til :P 

Kan bare tipse om en ting når det gjelder pizzasaus, jeg kjøper rett og slett en boks med hakkede tomater og lar det koke en time eller så, og voila så har du pizzasaus. Det lager seg jo selv så man kan gjøre andre ting i mellomtiden, og så lager man to pizzaer i slengen for det er jo digg både til lunsj og middag neste dag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, SiriEveline skrev:

Kan bare tipse om en ting når det gjelder pizzasaus, jeg kjøper rett og slett en boks med hakkede tomater og lar det koke en time eller så, og voila så har du pizzasaus. Det lager seg jo selv så man kan gjøre andre ting i mellomtiden, og så lager man to pizzaer i slengen for det er jo digg både til lunsj og middag neste dag!

Jeg er dessverre litt kresen på pizzasaus, bruker mammas gamle oppskrift, og den lærte jeg å lage som barn, og har laget siden. Med hvitløk, helst friske urter og masse gode smaker :) Synes det blir for bløtt med bare hakkede tomater, så jeg bruker som regel tomatpuré. Har prøvd 50/50 med hakkede tomater noen ganger, men det blir dessverre ikke det samme :P For meg er det halve pizzaen, så den klarer jeg ikke kutte ut. Det får heller bli sjeldnere hjemmelaget pizza altså, hehe. Men takk allikevel :) 

I dag har vi gått tur på formiddagen, tester grensene på valpen og hva som er greit å ha henne med på sammen med de andre. Vi holder jo ganske heftig gangtempo i forhold til mange andre (selv om jeg synes jeg gikk rolig), men nå som de kan gå mye løse tenker jeg ikke så mye på hvor langt vi går som når de må gå i bånd hele veien, og på hardere underlag. I dag ble det 4,5 km, og hun hadde masse energi til overs da vi kom tilbake. Nå har de ligget på lading mens jeg har vært og gjort unna handling, og da var det full fres igjen :P Konkluderer vel med at hun sikkert tåler enda litt lengre. Hun har lært seg å gå framme med de to voksne, og det er deilig. Bare slitsomt det stykket vi går langs veien, for hun hater å bli holdt igjen, de andre går jo på siden i grøfta fordi de vet at de skal det. Blir nok trekkhund av den der.
14079781_10157318853450641_7367001173415
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, Caroline skrev:

Jeg er dessverre litt kresen på pizzasaus, bruker mammas gamle oppskrift, og den lærte jeg å lage som barn, og har laget siden. Med hvitløk, helst friske urter og masse gode smaker :) Synes det blir for bløtt med bare hakkede tomater, så jeg bruker som regel tomatpuré. Har prøvd 50/50 med hakkede tomater noen ganger, men det blir dessverre ikke det samme :P For meg er det halve pizzaen, så den klarer jeg ikke kutte ut. Det får heller bli sjeldnere hjemmelaget pizza altså, hehe. Men takk allikevel :) 

I dag har vi gått tur på formiddagen, tester grensene på valpen og hva som er greit å ha henne med på sammen med de andre. Vi holder jo ganske heftig gangtempo i forhold til mange andre (selv om jeg synes jeg gikk rolig), men nå som de kan gå mye løse tenker jeg ikke så mye på hvor langt vi går som når de må gå i bånd hele veien, og på hardere underlag. I dag ble det 4,5 km, og hun hadde masse energi til overs da vi kom tilbake. Nå har de ligget på lading mens jeg har vært og gjort unna handling, og da var det full fres igjen :P Konkluderer vel med at hun sikkert tåler enda litt lengre. Hun har lært seg å gå framme med de to voksne, og det er deilig. Bare slitsomt det stykket vi går langs veien, for hun hater å bli holdt igjen, de andre går jo på siden i grøfta fordi de vet at de skal det. Blir nok trekkhund av den der.
14079781_10157318853450641_7367001173415
 

Blir ikke bløtt altså, blir som tomatpuré i konsistens ;) jeg pleier også føye til andre urter og hvitløk, men ikke når jeg har dårlig tid. Men skjønner godt at du holder deg til en sånn god oppskrift :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...