Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mange hunder er maks antall for deg?


Angelina
 Share

Recommended Posts

  • Svar 81
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jo, men da hadde han Snusern, var aldri noe tegn til sepersjonsangst av særlig grad på han da. Tror tilogmed han var helt alene noen ganger da han mente det var for kaldt til å være med ut. Men etter

Det kommer veldig an på hunden(e) og hva de ulike krever. Akkurat nå, én. (Ja, jeg har to... )

ca. 10. Er styrt av økonomi, tid og hvor stort spann jeg ønsker å kjøre. Ønsker å kjøre 8-spann noen sesonger fra neste år, da er det greit å ha ca 10, siden noen er unge og noen er antagelig pensjoni

Av den rasen jeg har nå så rekker der mer enn nok med to.

Det går greit med tre om en er pensjonist og fornøyd med det, evt en maskot som ikke krever trening så kunne jeg hatt det som +1 til to AK.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

To, egentlig. Vi har 3 + en. Regner med det blir enklere med 3 når gamlingen takker for seg og vi ikke risikerer å møte han ute. Hvorfor? Hele livet mitt er ikke hund lenger, jeg har ikke tid,ork eller lyst til å prioritere hund mer enn 2(3) familihunder. 2 fremfor 3 går mest på logistikken da, enklere med to hunder enn tre i forhold til bil, bånd, utstyr, mat, plass osv. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en og det passer veldig bra for meg :) Har henne med på jobb og har ikke bil. Tror også hun jeg har trives med å være enebarn :P  Vurderte to en periode, men er veldig glad for at jeg klarte å stå imot ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ca. 10. Er styrt av økonomi, tid og hvor stort spann jeg ønsker å kjøre. Ønsker å kjøre 8-spann noen sesonger fra neste år, da er det greit å ha ca 10, siden noen er unge og noen er antagelig pensjonister før de yngste er på topp. Etter å ha kjørt 8-spann noen år så tas det en evaluering på om vi fortsatt skal ha nok til 8-spann eller om vi skal redusere til 6-spann etterhvert som de eldste blir pensjonister.

red: jeg kommer aldri til å ha under 2-4 hunder igjen før jeg blir så skrøpelig at jeg ikke kan gå tur. :) med annet noe helt uventet skjer.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg bare en da, har ikke råd til eller plass i bilen til to. Skulle gjerne hatt to, så de hadde glede av hverandre på turer og hjemme, men jeg har egentlig bare tid å trene en når jeg trener så aktivt uansett. Så neste hund blir ikke før Aska pensjoneres, og hvis den ikke funker, må jeg nok levere den tilbake og få ny valp, da smertegrensen går ved 3. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har tre nå, og jeg kommer nok alltid til å ha enten 2 eller 3 hunder. Jeg syns 2 er greiere, eneste grunnen til at vi har 3 nå er fordi vi ville ha to whippeter slik at de fikk gleden av hverandre. Dvergpinscheren gjør ikke noe utav seg uansett, så er som å ha 2.5 hunder :lol:

Jeg ønsker ikke å ha fler enn 3 hunder, da blir det mer stress enn glede å lufte dem samtidig (uavhengig av hvor fint de går i bånd). Det er viktig for meg at alle hundene kan være med på alt, jeg ønsker ikke et hundehold der jeg må gå separate turer med de forskjellige hundene, det kjenner jeg at er helt uaktuelt. Det er helt på grensen å gå med 3 stk alene, skulle håndtere bånd, bæsjeposer, osv.. Det er ikke vanskelig å gå med dem, men tre hunder i bånd er ganske mye mer styrete enn to. Heldigvis har whippetene båndtrent seg selv, så jeg har kun en som drar i båndet. :P

For min del kommer det også an på rase. Jeg har to whippeter og en usedvanlig rolig dvergpinscher, derfor går det greit å ha 3. Jeg hadde ikke orket å ha 3 lettstressede hunder med høyt aktivitetsnivå. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

To er maks, har bare en selv men bor jo hjemme hos mamma så det er to stk her. Har hatt to en periode før og jeg har ikke lyst på to som er veldig forskjellige igjen... Hvis jeg skal ha to er det viktig for meg at de trives godt sammen og krever ca det samme. Kjenner meg selv godt nok til at jeg vet det blir bare en tur og at jeg ikke kommer til å dra avgårde på forskjellige ting med en og en hund :P . Kriteriene er også at det skal være greit å gå tur med dem alene, derfor vil jeg heller ikke ha en svær og en liten. Eksempelvis ble Fant redd en gang jeg gikk tur med dem alene i bånd, og det var ganske slitsomt for Mirai tror jeg, som måtte bare henge etter mens jeg prøvde å ha kontroll på Fant. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En hund er mer enn nok synes jeg. Både fordi jeg ikke har den beste helsen til å gå lange nok turer alltid synes jeg selv. Og fordi hunden min er det motsatte av en flokkhund. Hadde han bodd sammen med andre hunder hadde han nok blitt omplassert pga mistrivsel. Han trives absolutt best som midtpunkt og enehund. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syntes det er vanskelig å si, men Max her må være 4. 

Da skal de være i forskjellige aldre. Hadde ikke orket 3-4 valper nei. 

For min del hadde det også kommet an på om jeg feks hadde funnet en gubbe som også likte å trene hund. Da kunne nok antallet vært Max 6 

Akkurat nå har jeg 2 (3 i perioder) og er fornøyd med det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Så lenge jeg er alene om ansvaret,så er to maks. Egentlig holder det med en,men jeg har to som utfyller hverandre. Selskap og glede av hverandre har de også,og det var også en grunn til at det ble to.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2. Og de må komme godt overens og ha glede av hverandre.  

Alt over 2 fremstår som pes og at folk orker å ha mer enn en hund hvis de ikke har glede av hverandre er uforståelig for meg.

Det har egentlig lite med at jeg nå har familiehunder å gjøre, jeg har alltid syntes at to stk er akkurat passe. 

Selv om sambo følte han måtte sende ekstra sms og presisere hva han mente når han ba meg kjøpe med møbelhund fra jobb , så trenger han ikke frykte økning i antall hunder i sofaen :P 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer an på hundene. Jeg vil ikke ha flere enn at jeg har full kontroll på de i møte med andre folk og hunder, både løse og i bånd. 5-6 store hunder som stormer bort til andre på tur er ikke så kult :P Så 2-3 synes jeg er passe. 3 er egentlig maks pga. plass i bilen, jeg vil ha mulighet til å ha med alle overalt.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hei! Jeg sitter og vurderer råfôring til hunden min da han ikke er fryktelig interessert i tørrfôret sitt. Får også inntrykk av at det er billigere med råfôr i lengden. Dette er noe jeg ønsker å begynne med når han skal over på voksenfôr, men jeg vil regne litt på det først 🤭 Matte er ikke mitt beste fag, så jeg håper noen kan se på regnestykket mitt og se om jeg er helt på bærtur? 😅 Valpen er nå 5 mnd og 12kg, og får p.d.d dette: 160g BritCare Puppy Grain-Free Salmon (80g frokost + 80g lunsj) + 4 SMAAK kjøttboller (ca. 100g) til middag. Dette fungerer veldig bra så langt og han har lagt på seg fint fra han kom hjem til meg. Veterinær er også veldig fornøyd med holdet hans. I følge rasestandard skal voksenvekt være maks 18kg, så jeg tar utgangspunkt i det. Ved voksenalder ville han da fått 170g tørrfor fordelt på frokost og lunsj + 100g SMAAK. Jeg kjøper 12kg sekk til 969kr sekken. 170g daglig i en uke er da ca. 1190g, ganger det med 52 uker og får da ca. 62kg fôr i året. Det er omtrent 6 sekker i året, altså 5814kr. Legger jeg da til prisen for SMAAK kjøttboller så er det 100g daglig, 700g i uka og 36,5kg i året. 36,5x80kr er 2920kr i året, totalsum på 8734kr årlig for fôr. Vomprisen i nærbutikken er som følger: 29,- stk 10 for 219,- 20 for 419,- 3x6kg for 280,- Med utgangspunkt i 18kg voksenvekt skal han da ha 360g i døgnet, ca. 2,5kg i uka eller 131kg i året. Ca. 7598kr i året da, hvis jeg kjøper 1 og 1 pølse, 5738kr hvis jeg kjøper 10 eller 5488,9kr hvis jeg kjøper 20. Jeg kan også få 3x6kg for 280kr, det gjør det jo enda billigere. 18kgx8 = 144kg, 280x8 = 2240kr Er jeg helt på villspor her? 🤪
    • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
    • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
    • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
    • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...