Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva har du gjort sammen med hunden din i dag?


Tonje
 Share

Recommended Posts

  • Svar 1.3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Idag har Aska og jeg blitt heisa ned med tau fra helikopter, satt av på fjellet, og så heisa opp igjen! Litt av en opplevelse!! Jeg var litt nervøs da det ble min tur. Tenk om Aska skulle få panikk..

Vi har gått sesongens første blodsporprøve. 1. premie og 2. plass (av 19 startende)

Idag dro vi til Valnesfjorden på skitur. Hadde en helt fantastisk tur i - 20. Aska var i tillegg en eksemplarisk trekkhund idag. Hun er en stor schæfer, og når hun virkelig tar i så merkes det! Er så

Posted Images

Utenom de vanlige lufteturene, så har vi vært på avslutning på kurset med Yasmine. Hun gikk lineføring med kommandering for første gang i sitt liv - og det funket fint, det samme med innkalling og apportering. Nesten så jeg tror hun kan ha visse skjulte egenskaper jeg ikke har oppdaget :D. Willy fikk komme ut og demonstrere apportering for de andre på kurset. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går startet dagen med dårlig samvittighet ovenfor maligatoren. Kun lekt i hagen to ganger på 15 min hver gang, og en kort tur på 15 min. 

På kvelden var vi på fellestrening med May Sofie, Keo og Lyn. Engla fikk 3-4 korte økter med LP, før hun fikk løpe som en tulling rundt med Keo :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vært kjipt vær hos oss, så ikke blitt noe mer enn tisseturer ute og litt herjing i hundegården. Uten om det har vi kjørt to treningsøkter i dag (altså, begge hundene har fått to økter hver) også har vi klippet klør! Skulle egentlig børste også men klokka begynte å bli litt mye og kloklippen tar litt tid så det får bli i morgen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Formiddagstur på en time med trekksele, for Keo ble starten av turen brukt til å drasse på Lyn :lol: Forsøkt å få Lyn til å forstå hva en draleke er, Keo har bare fått lekt en masse. God ettermiddagstur med litt friløping på jordet. Litt momenttrening for dem begge med tørrfôret før kveldslufting. Selvfølgelig masse sofasliting :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Igår gikk Bendik og jeg en tur i fjellet. Ble langline og magebelte en del av veien og løs resten av tiden. Så jogget vi hjem. Lillegutt elsker å løpe og hvis jeg begynner å jogge når han er løs, så kommer han bort til meg og løper/hopper ved siden av meg.

Idag blir bare en kjapp tur i fjellet for å løpe litt løs og så skal han bades/blåses og børstes, for i morgen skal han få juleklippen sin.

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det nye her er at jeg ofte tar med ei litta cairn terrier på kveldstur rundt vannet, eller vel så det (sånn en time eller to-tur) når eieren skal på møter (politiske), eller andre greier. Til gjengjeld leverer jeg Tinka hos dem om morgenen, så hun får bli med til Lilloseter eller en annen skautur på rundt mila om formiddagen mens jeg er på jobb. Utrolig kjekt. Får jeg følge, går kveldsturen inn i svarte skauen. Veldig, veldig koselig :) I dag var en sånn dag :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ruslet en drøy time med min mor og alle hundene i bånd på ladestien tidligere i dag(måtte sjekke om det var isfritt) og syklet en tur med Vims og Varga i kveld. De begynner å bli flinke altså, 8,5 km på 43 min og det inkl litt oppvarming, litt nedgåing, et par drikkepauser og meg som tryna skikkelig i starten på den eneste isflekken i mils omkrets og litt klabb rundt det. Prøvde å sykle med Taiga etterpå, men hun var ikke helt med på det så hun fikk løpe litt løs mens jeg syklet isteden, 20 min kanskje. Får prøve igjen senere sammen med Varga :) Pluss en liten lufterunde i mårest. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Halvtimes lufting på morgenen, litt shaping for dem begge på stuegulvet, times tur med friløping. Etter det så har vi egentlig bare loket resten av dagen, de har fått luftetur nå på kvelden og kost seg ute på altanen. Resten av kvelden kommer vi til å tilbringe i samme tempo :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
    • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
    • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
    • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
    • Først; det er omtrent umulig å svare på om en gitt hund er overvektig, uten å se/kjenne på hunden. Så til din valp; en vekt på 2.5 kg ved 16 ukers alder er ikke mye på en dvergpuddel. Husk at en dvergpuddelhvalp kan ende opp som både toypuddel og mellompuddel når den er utvokst. Ingen oppdretter kan gi noen garanti for hvilken størrelse ( her snakker jeg om høyde, som pudler kategoriseres etter, ikke vekt), hunden ender opp med   På voksne hunder kan selv hunder med omtrent samme høyde ha ganske stor variasjon i vekt, uten at det indikerer hverken overvekt eller undervekt.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...