Gå til innhold
Hundesonen.no

Rense øyne selv hjemme


Gjest
 Share

Recommended Posts

Trenger tips og råd til hvordan jeg skal gjøre dette... Hva jeg bør ha av utstyr, hva slags saltvannsløsning bør jeg kjøpe? Hva bør jeg spør etter, vil ikke at valpen skal få problemer fordi jeg har valgt feil produkt. 

Han får gugge innpå øynene, i dag har han fått lo på øyet to ganger. Altså vanlig lo som er rundt om kring på gulvet. Så trenger å rengjøre øynene et par ganger ved behov. 
Er det en grense til hvor mange ganger jeg kan gjøre det i uken? Kan det skade øyet? Skal jeg ta det midt på øyeeplet eller i kanten? 

Er helt grønn på området, og er livredd for å gjøre feil. Er ikke noe som trenger behandling av veterinær, ringte og spurte. Hadde dårlig tid så fikk bare beskjed om å rense ved behov selv. Pappa har sett på øynene og det er ikke noe infeksjon, andre hunden vår har hatt det så han vet hvordan det ser ut. 
Renner ikke fra øynene, får gugge i øyenkroken noen ganger, og får lo og støv midt på pupillen noen ganger. 

Så trenger bare råd og tips om hvordan jeg skal gjøre det, hva jeg bør tenke over, hva jeg trenger av utstyr og slikt. 


 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte vanlig saltvannsøyerens på apoteket. Holdt en serviett (papirklut) under øyet mens jeg renset det. Holdt bare hodet fast, åpnet øyet med fingrene mine og så sprutet jeg inn noen dråper saltvann og lot henne blunke selv Noen ganger hjalp jeg litt med dette og. Så lenge du får kontroll på hodet er det en smal sak (syntes ihvertfall jeg).

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å kjøpe saltvann på apoteket samt en liten sprøyte. Sprøyta koker jeg før hver bruk, og så spyler jeg øynene på den måten. Fungerer greit. Gjør det somregel etter vi har vært på stranda og hundene har sand i øynene. Hvis de har øyegugg, som i en begynnende øyebetennelse pleier jeg ofte å bare kjøpe disse pipettene med saltvann og dryppe dråper. Da varer de lenge. En sånn flaske med saltvann kan bare være åpen i 7-10 dager eller noe sånt, før det ikke er sterilt lenger. Bruker sånn sminke bomullspads til å tørke med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å kjøpe saltvann på apoteket samt en liten sprøyte. Sprøyta koker jeg før hver bruk, og så spyler jeg øynene på den måten. Fungerer greit. Gjør det somregel etter vi har vært på stranda og hundene har sand i øynene. Hvis de har øyegugg, som i en begynnende øyebetennelse pleier jeg ofte å bare kjøpe disse pipettene med saltvann og dryppe dråper. Da varer de lenge. En sånn flaske med saltvann kan bare være åpen i 7-10 dager eller noe sånt, før det ikke er sterilt lenger. Bruker sånn sminke bomullspads til å tørke med.

Finnes det ikke slike småe engangspipetter? Mener det fantes for flere år siden ihvertfall, var laget av plastikk/gummi aktig, også satt de fast på rad rekke også rev du bare av en, og klipte av tuppen og en slik var nok til å rense div ting? 
http://blikvitt.com/images/forkjølelse-hos-spedbarn.jpg
Slik som denne jeg mener. Finnes disse fortsatt? Burde jeg gå for slike? Siden det å kjøpe større beholder er jo bortkastet penger, for det er jo bare i perioder han får støv på øyet. En større flaske går jo ut på dato og er ikke lengre steril hvis jeg må åpne den og bruke den om å om igjen... Tenker siden det er snakk om øyet liksom, lurt at ting er så sterilt som mulig. Brukte slike dråper i stedet for nesespray da jeg var lita husker jeg, slike småe engangs pakker. 

Googlet litt nå og flere nevner at det bør være så sterilt som mulig. Og hvis han nå har en betennelse, men ingen symptomer så er det ganske smittsomt. Dersom disse støv-klumpene kommer under øyelokket så kan det bli en betennelse, så jeg bør rense og fjerne det så fort jeg ser det. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Apoteket her har problemer med å skaffe de, så det er ikke alltid greit å få tak på de.

Men da kan jeg sjekke på Torsdag, for da kjører jeg forbi 2 apoteker, og skal på et senter hvor det også er en, så jeg har hele 3 muligheter til å finne de haha. Krysser fingrene for at jeg finner de, for det hadde vært supert :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å kjøpe engangspipetter ja. Men saltvann er utrolig billig. Koster vel 11,- for 250ml eller 500ml, litt usikker på størrelsen. Trenger jeg det bare en gang i mellom så lager jeg bare saltvann selv. Husker ikke hvor mye salt på en liter akkurat nå, men det vet google svaret på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ringte veterinær, nektet å gi meg info eller råd uten å ha sett på valpen, 600kr for time, nei takk. Pappa har sett på øynene og han sier det ikke er betennelse. Han fikk noe på øyet da han var her, og det var en liten pelsdott. Ikke rart når han river ut store klaser med pels av katten, ja jeg jobber med saken, han får ikke lov til å bite katten :P 
 Møtte ei venninne av mamma i dag og hun har jobbet med hunder i over 20 år. Både oppdrett, utstilling, agility og hundekjøring, hun sier det samme; ingen betennelse, infeksjon eller noe galt med øynene. Stoler på henne, og han plages jo ikke, gnur seg ikke i øynene, reagerer ikke når jeg er borti, ikke noe hevelse, ser ikke noe galt med øynene, bortsett fra støv, gugge og hår midt på pupillen nå og da. Ringte en annen veterinær også, og han sa det ikke høres ut som en betennelse eller infeksjon, og at rensing av øynene er bedre enn at jeg prøver å ta det vekk med fingrene. 

Det renner ikke fra øynene, aldri gjort. Så er det nevnt, igjen :P 

Så, jeg skal kjøpe saltvann i morgen tidlig. Rakk ikke å dra innom apoteket i dag, men har ikke vært noe i øynene de siste to dagene ihvertfall. Men greit å ha liggende til når det skjer igjen. 
Tusen takk for all hjelp! :D Kommer tilbake dersom jeg blir usikker på hvordan jeg skal rense øyet. Er livredd for å skade øynene hans. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan problemet være at øynene er for tørre? Ikke produserer nok tårevæske normalt? Vedvarer problemet er det lurt å få vet til å undersøke dette, det kan være noe som kan fikses med et lite ingrep men kan gi skade på øyet om man r rundt sånn lenge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...