Gå til innhold
Hundesonen.no

LP-kurs på dagtid i Drammen

Recommended Posts

Hei! Jeg starter opp igjen med kurs i konkurranselydighet i drammen hundepark kl 12-14. Det settes opp to grupper: en tirsdagsgruppe og en onsdagsgruppe.

NB! Prisen blir satt ned til 2000 kr! Jeg skal legge inn ny plakat her i ettermiddag, så prisen på plakaten blir riktig.

Påmelding kan sendes til marenteien@gmail.com

12039772_523153447837545_812694327548853

 

Endret av borderen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

@borderen Gjør du noe liknende på nyåret også? I så fall blir vi med da:yes:

Koselig at du er interessert! Om det blir noe på nyåret avhenger av min vanlige jobb, men om jeg har mulighet, så blir det kurs på dagtid da også :)

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Koselig at du er interessert! Om det blir noe på nyåret avhenger av min vanlige jobb, men om jeg har mulighet, så blir det kurs på dagtid da også :)

Og kanskje noen helgekurs....? :D

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gleder meg veldig til i morgen, og håper vi får løst hinder-problemet vårt! Det skal bli godt å gå på ett kurs som går over flere ganger, det hjelper liksom ikke å prøve å løse det på en helg.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Og jeg synes kursa kunne gått i trondheim :P

Jeg skal ha flere kurs i Trondheimsområdet (holder mer kurs i Sverige og Trondheim enn noe annet sted det siste året!). Ett for en instruktørgruppe i Doglife (tror kanskje ikke det er åpent for andre) og ett for Retriverklubben i Levanger til våren :)

Det synes jeg også :icon_redface:

Og kanskje noen helgekurs....? :D

Jeg holder en del helgekurs, men ikke så mange i egen regi for tiden... Jeg skal legge ut på denne facebooksiden og her på forumet (om jeg husker det!) neste gang det er noe i nærheten :D

 • Like 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Det er ikke lov. At noen veterinærer gjør det likevel er en annen sak.  Det er en slitsom alder. Synes @Malamuten sine forslag om å få hjelp til å trene han hørtes lurere ut og vent til han har vokst seg til, men jobb med det så det ikke setter seg helt fast i han. Kastrering kan slå begge veier, hvis det er usikkerhet som gjør at han ivrer seg opp kan kastrering gjøre det verre. 
  • Neida, å skremme folk er vell fin oppførsel? Legg bort såre tær nå da, det var over hodet ikke ment som en fornærmelse eller for å snakke "stygt" om hunden. Du sier jo selv at du vurderer å kastrere pga av oppførsel, og da har vell hunden en oppførsel som ikke er bra. Samme hvorfor eller hva den bunner i, og det kan trenes bort.  Kastrering fjerner hormoner(testosteron). Hormoner har ingenting med vaktinnstinktet å gjøre. Men hormoner kan klusse med en å gjøre livet vanskelig. Sånn generelt sett så går det vell mest på stress pga forhøyet seksualdrift, men intilfeller som her, unge hannhunder (og tisper for den del) i puberteten så handler det om flere ting, og ikke bare hormoner heller. Hundene er umodne. De utvikler seg. Hjernen utvikler seg. Akkurat som vi gjør i puberteten. Det kan være frustrasjon, usikkerhet, forvirring og generelt forstyrrelser. Ting er vanskelig. Perioder mer enn andre. Akkurat det går over. Og det er helt normalt. Det er ingen grunn til å kastrere en hund. Dette klusset kan selvsagt påvirke en hund til å reagere mer på feks ting som trigger vaktinnstinkt. Det vil roe seg, og det kan trenes på. Om ikke annet så bareed ren lydighet for å overstyre reaksjoner så han ikke får mulighet til å skremme noen og problemet er ute av verden. Forøvrig så beskriver du ikke et sterkt vaktinnstinkt, men heller en hund som ikke er så sikker på seg selv. Samme hvor mye vaktinnstinkt en hund har så trenger de en grunn til å reagere. Noe de ser på som (en eller annen grad av) trussel, mistenkelig oppførsel etc. Anser de det ikke som noe mistenkelig, truende e.l. så reagerer de ikke. Nå sier jeg heller ikke at du har et nervevrak eller noe, alt kommer i grader, men ja. Og da sier jeg i tillegg at testosteron kan gjøre en hund tøffere. Så å ta det vekk kan i slike tilfeller være det motsatte av hjelp i situasjonen. Da kan du få en hund som føler større behov for å varsle, eller løpe i mot eller stresse/kave seg opp i situasjonen, hvordan den nå enn utarter seg. Du trenger ikke å google så langt for å se t dette ikke er lov, samme hva dyrlegen sier. Inngrep skal kun gjøres der det er medisinsk grunnlag. Lite rom for tolkning der. En hund som ikke spiser og stresser hele tiden pga overproduksjon av testosteron, feks, det er en medisinsk årsak til å kastrere. Å kastrere pga vokting er ikke. Ei heller pga normale pubertetsutfordringer. Det var forøvrig bare en opplysning. Din hund, ditt valg. Det finnes alltids noen som gjør det så lenge de får betalt for det.
  • Det er ikke lov å kastrere hund uten medisinsk grunn. Og jeg synes ikke at over snittet vaktinstinkt teller som gyldig årsak. Jeg ville nok heller fulgt @Malamutens råd og jobbet med det. Når det gjelder erfaring så har jeg to kastrerte hunder selv (med lovlig bakgrunn ja), og har definitivt ikke merket noen tilbakegang i vaktinstinkt hos dem. Det er henholdsvis en gårdshund og en ridgeback, som jo begge er vakthundraser, og gjør jobben sin.
  • Nå har jeg ikke fysisk sett vært på et slakteri før, men jeg har en kompis som jobber med det, og han kunne heller ikke kjenne seg igjen hva som blir fortalt her. Tror jeg vil fortsette å nyte bacon og svinekoteletter med relativt ok samvittighet en stund til..
  • Superspennende! Håper du holder oss oppdatert, for jeg gleder meg til å se utviklingen av valpen! Jeg er også et medlem av "Aza-fans" på sidelinjen, har alltid elsket rasens utseende (mynder generelt er jo bare ), men aldri seriøst tenkt tanken å noengang dele hus med en azawakh. Ene og alene på grunn av at jeg alltid har hørt de er så nervøse og redde for folk, og kan være aggressive på grunn av det. Men dersom det ikke stemmer for alle, så ønsker jeg absolutt å høre mer om det!
 • Nylig opprettede emner

×