Gå til innhold
Hundesonen.no

Kantarell-søk


Enirtak
 Share

Recommended Posts

Håper dette er rett forum for dette:

Jeg skal prøve å trene Kasper til å finne kantareller. Han har ikke den beste treneren, så målet er at han skal klare å finne sopp neste høst. Tror ikke det er realistisk å klare det i år. Men jeg blir ikke akkurat lei meg hvis jeg tar feil? vi har ingen erfaring med søk fra før.

Kasper er en dvergpuddel på 14mnd. Han kan en del triks, men har en eier som har falt i "småhund-fella" så han er ikke allverdens på hverdagslydighet?

Jeg tenkte å lage en egen tråd (denne) om hvordan det går med oss fra treningsøkt til treningsøkt, for jeg husker at andre også har vært interessert i dette, så det kunne kanskje være kjekt for andre også å lese om våre erfaringer.

Hvis andre driver med dette, eller har lyst å starte med det, hadde det vært kjempegøy om dere hang dere på tråden. Så kan vi dele erfaringer, strategier og fremgang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dag1:

Jeg har kjøpt 200gr kantareller på Coop Mega, delt dem opp og lagt dem i fryseren. Da håper jeg å ha nok kantarellbiter til å trene søk frem til neste høst.

Jeg har lest mange ulike fremgangsmåten på nett. Alt fra å legge soppen med en godbit, til å gjemme den inni en sokk og leke apport. Men da godbitene kom frem, ble Kasper så opphengt i dem (og rullet rundt, danset, spilte død, satt som en konge, osv for å prøve å få godbitene) at det virket nokså fånyttes.

Startet derfor med min egen strategi, som jeg ikke har lest om noe sted. Men jeg er sikkert ikke den første som går frem slik.

I dag øvte vi på å lukte på kantarellen.

De fleste hunder vil jo likte hvis man holder noe under snuten på dem, og Kasper er intet unntak. Så jeg holdt soppen under nesa hans. Hans så først ut til å tenke at "det lukter som en merkelig godbit", men han måtte jo snuse. Og vips: klikker og godbit. Etter noen ganger med dette skjønte han at "alt jeg trenger å gjøre er å snuse på den greia" så da begynte jeg å holde soppen litt lengre unna han. La til kommandoen "kan du finne soppen?" allerede i dag. Etterhvert kunne jeg legge soppen på gulvet (Max et skritt foran han), og så snuste han på den.

Etter 10-15 minutter (med flere små lekepauser innimellom) virket han frustrert, så vi avsluttet med en real drakamp.

Synes i grunnen ikke det var så verst jeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kantarellsøk er super aktivisering å gjøre sammen :) jeglærte den forrige hunden min. Et tips er å ikke bruke kantarell fra butikken. Den kantarellen du trener med bør ikke ha menneskelukt på seg. Ellers gjør du det veldig vanskelig for hunden din når dere skal fine "ekte" kantarellen.

Jeg brukte heftet fra Anders Hallgren da jeg trente min hund. Anbefales!

Lykke til!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar. Har faktisk tenkt på det med butikk-sopp-lukt. Problemet er at de neste 3 ukene kommer jeg meg ikke ut i skauen, så jeg får ikke tak i ville kantareller :(

Ser den, men tror jeg ville ventet til neste år om jeg var deg. Det er mye annet søk og spor dere kan trene frem til da :) På østlandet holdes det kurs fra juni, og da er det mulig å bli klar til sesongen. Hund i fokus skal vel holde kurs i Bergen senere i høst, om du har mulighet til å reise dit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...