Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå September


Tricolor
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.8k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Too late! Jeg overtar dette 1. desember

I dag har livet tatt en ganske stor vending! Har vært planlagt en stund, men gikk ikke helt opp for meg før i dag; jeg har kjøpt meg dyrebutikk!

Hei Sonen, hils på Pelle - pappaen til B-gjengen i Pied Piper

Posted Images

To basisregler: 1 - fisk + fløte = sant. 2 - fisk på grønnsaker i alufolie i ovnen med smør og sitron oppå = sant.

Jeg måtte tenke meg om to ganger før jeg fikk til regnestykket ditt. Jeg leste det som "1 minus fisk pluss fløte er lik sant" og klarte ikke forstå hva du skulle trekke fisken fra :lol: .

 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden sambo stort sett jobber for et stort forsikringsselskap kunne vi ikke ha normale røykvarslere nei. Nei da. ..

Nå har jeg fått ørten meldinger om at alarmen i trappa visstnok har lite batteri. På mobilen. Slitsomt. 

Alt er knyttet opp til mobilen,  jeg har stålkontroll på alt fra innetemperatur i de forskjellige rommene til luftfuktigheten. Jeg kan invitere følgere ( WTF? ?) Via appen og den insisterer hele tiden å vite hvor jeg befinner meg.  

Alt jeg trengte var noe som uler høyt hvis det begynner å brenne om natta. 

Det er den nye måten å vise at man er bestevenner på, vel. :aww: "Jeg er så glad i deg! Vil du følge med på luftfuktigheten i stua mi?"

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne oppskriften på fisk er kjempegod! http://www.ica.no/hjemmerestauranten/slik-lager-du-autentisk-meksikansk-taco-a-la-mission-taco/  Litt tips: Jeg har ikke over limesaften før fisken er ferdig stekt, hvis ikke så blir fisken kokt. Når vi er sliten så jukser vi å kjøper tacolefser :P Og vi lager vår egen variant av guacamolen, samt at vi har til en salat til tacoen. 

 

Ellers er fisk ganske enkelt. Legg fisken i en illfastform som har en skvett olje i seg, ha på det krydderet du ønsker og stek den i ca.15 min på 200grader. Ha til det tilbehøret du selv ønsker. Ris, poteter, agurksalat, pasta, salat, kokte grønnsaker, potetmos, søtpotetmos, blomkålpure, gulrotpure.... Man kan også ha sauser til fisken :)

 

Lagret linken, dette må prøves.

Tusen takk for masse tips til resten av dere også, det som går igjen er tydeligvis å steke fisk i ovn. Noen som har peiling på kokt fisk? Er det så lett som det høres ut?

---

Har meg en liten lesepause. Har lovet meg selv at hvis jeg bare gjør ferdig én oppgave til så skal jeg få lov å spille The Sims og ta fri resten av kvelden. Så sitter jeg her å prokastinerer istedenfor, skjerpings til meg selv!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lagret linken, dette må prøves.

Tusen takk for masse tips til resten av dere også, det som går igjen er tydeligvis å steke fisk i ovn. Noen som har peiling på kokt fisk? Er det så lett som det høres ut?

---

Har meg en liten lesepause. Har lovet meg selv at hvis jeg bare gjør ferdig én oppgave til så skal jeg få lov å spille The Sims og ta fri resten av kvelden. Så sitter jeg her å prokastinerer istedenfor, skjerpings til meg selv!!!

Mye lettere med ovnsbakt vel! Putt i  folie, putt i ovn, ta ut og spis :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lagret linken, dette må prøves.

Tusen takk for masse tips til resten av dere også, det som går igjen er tydeligvis å steke fisk i ovn. Noen som har peiling på kokt fisk? Er det så lett som det høres ut?

---

Har meg en liten lesepause. Har lovet meg selv at hvis jeg bare gjør ferdig én oppgave til så skal jeg få lov å spille The Sims og ta fri resten av kvelden. Så sitter jeg her å prokastinerer istedenfor, skjerpings til meg selv!!!

Kokt fisk er enkelt..

Fersk fisk vil ikke ta til seg så mye saltsmak som fisk som har vært frossent, så da skal det litt til før du oversalter.. Ved feks koking av laks kan du ha oppi litt laurbærblad i vannet..

Fisken er ferdig kokt når den flyter opp og du lett kan dra av finnen eller fisken slipper beina lett :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lagret linken, dette må prøves.

Tusen takk for masse tips til resten av dere også, det som går igjen er tydeligvis å steke fisk i ovn. Noen som har peiling på kokt fisk? Er det så lett som det høres ut?

Kokt torsk er superenkelt.

Kok opp vannet (med litt salt), ta av plata og la fiske trekke i 10 minutter ish, så er den ferdig. Til tross for at man sier at den koker, så skal den bare trekke.

Jeg syns røkt torsk er veldig godt forøvrig, fås kjøpt i frysedisken og tilberedes akkurat likt. Kjempegodt med poteter og gulerøtter i hvit saus ved siden. Typen din blir sikkert glad om han får bacon som tilbehør til, for det hører også med mener folk.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hihi, beklager :P men akkurat nå vil jeg egentlig holde kortene tett enn så lenge. Kjenner ingen individer av rasen, bare sett de på utstilling og hilsa kort på to stykker, så alt er helt ukjent. Utenom det som står skrevet rundt om og hva eiere forteller, for det passer oss godt, men vil gjerne bli litt mer kjent med noen individer før jeg legger det fram :) 

Her på sonen kan du ikke si A men ikke B..... :P Vi er altfor nysgjerrig vi vettu :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis vi snakker om favoritt fiskeretter så har jeg mange. Men kokt torsk med eggesmør. Det er veldig godt og enkelt, hard kok egg, hakk det opp og putt oppi litt smeltet smør. (Jeg bruker margarin, men godt er det lell).

Pangius filet, ligger i frysedisken. Flat fiskeskive, stekes i panna og ha på litt rømme rett før den er ferdig. Liker du ikke rømme, så kan du snu de i egg og mel evt brødkrumme før steking og lage din egen fish and chips.

Jeg er ikke så glad i laks, men derimot ørret. Vi lager den på alle mulige måter, på grillen, ovnsbakt, stekt, kokt. Variasjon i tilbehøret gjør at du fint kan spise ørret flere ganger i uken.

Nå har jeg spist restemiddag, ananas med vaniljesaus til dessert og to klementiner til godis. Det er tre uker siden jeg spiste sjokolade!!!

Sent fra min D5803 via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Terminlister for AG og LP lagt ut, tror vi skal satse på å gå noen AG-stevner i Narvik til neste år. Så krysser man fingrene for at de har noen RL-stevner også som ikke kræsjer med de her sør. Så må vell gulingen inn i utstillingsringen på gulsløyfe-jakt igjen. Jau!

Bruker NBF-listene komme ut i slutten av oktober samtidig som RL? :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg vært på tur sammen med @Bellare. Jeg fant jo ut i går at hun også er en sonis, jaggu liten verden :ahappy:  Veldig trivelig med tur-selskap altså :)

Akkurat nå er jeg mett. Kotelett, rotmos og grønnsaker var ikke så aller verst. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg vært på tur sammen med @ Bellare. Jeg fant jo ut i går at hun også er en sonis, jaggu liten verden :ahappy:  Veldig trivelig med tur-selskap altså :)

Akkurat nå er jeg mett. Kotelett, rotmos og grønnsaker var ikke så aller verst. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg prøvd hvordan det er å kræsje litt med bil. Traff en annen bil bakfra for tre timer siden. Måtte bremse ned fort fra 70 km/t, vannplaning - dekkene bare slapp asfalten, og så fikk jeg litt tak igjen før jeg traff den foran. Det gikk helt fint med alle, ingen fikk vondt en gang. Min bil anno -91 tok støyten og må vrakes. Jeg slapp unna med skrekken og tenker at neste bil vi kjøper skal ha airbag og splitter nye dekk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer på hvorfor facebook plutselig ser slik ut:

2q0k9w4.png

Får ikke lest særlig mye der, da :P

Tegn til at du burde gjøre skolearbeid istedenfor å være på fb :lol:

Jeg måtte tenke meg om to ganger før jeg fikk til regnestykket ditt. Jeg leste det som "1 minus fisk pluss fløte er lik sant" og klarte ikke forstå hva du skulle trekke fisken fra :lol: .

 

:lol:

 

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg prøvd hvordan det er å kræsje litt med bil. Traff en annen bil bakfra for tre timer siden. Måtte bremse ned fort fra 70 km/t, vannplaning - dekkene bare slapp asfalten, og så fikk jeg litt tak igjen før jeg traff den foran. Det gikk helt fint med alle, ingen fikk vondt en gang. Min bil anno -91 tok støyten og må vrakes. Jeg slapp unna med skrekken og tenker at neste bil vi kjøper skal ha airbag og splitter nye dekk.

Oi, så ekkelt! Godt det gikk bra! Jeg var skjelven kjempelenge etter min lille bulking i 40-sone...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lagret linken, dette må prøves.

Tusen takk for masse tips til resten av dere også, det som går igjen er tydeligvis å steke fisk i ovn. Noen som har peiling på kokt fisk? Er det så lett som det høres ut?

---

Har meg en liten lesepause. Har lovet meg selv at hvis jeg bare gjør ferdig én oppgave til så skal jeg få lov å spille The Sims og ta fri resten av kvelden. Så sitter jeg her å prokastinerer istedenfor, skjerpings til meg selv!!!

IKKE KOK FISK! Det er virkelig noe av det verste jeg kan få servert, stek den heller i stekepannen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg prøvd hvordan det er å kræsje litt med bil. Traff en annen bil bakfra for tre timer siden. Måtte bremse ned fort fra 70 km/t, vannplaning - dekkene bare slapp asfalten, og så fikk jeg litt tak igjen før jeg traff den foran. Det gikk helt fint med alle, ingen fikk vondt en gang. Min bil anno -91 tok støyten og må vrakes. Jeg slapp unna med skrekken og tenker at neste bil vi kjøper skal ha airbag og splitter nye dekk.

Føler med deg. Jeg er skjelven enda etter min frontkollisjon, totalvraking og nakkesleng i 2008. Lurt å kjøre igjen så fort som mulig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...