Gå til innhold
Hundesonen.no

Pomeranian som mister tenner i ung alder + øyespm.

Recommended Posts

Hei! Tenkte bare lufte noe for flere hundefolk med erfaring. Kanskje noen vet hva dette kan komme av?
Vi skal til veterinær (spesialist på hunde- og kattesykdommer) neste uke, men jeg forbereder meg litt.

Litt bakgrunn: Dennis er 6 år. Han er ikke en frisk hund fra før. Han har Alopeci X (Black skin disease), hatt blæresten (kalsiumoksalat), har en sjelden gang noen merkelige anfall som enten kommer av epilepsi eller muskelkramper av noe slag. De er milde, veldig sjeldne, og går fort over. Han har også iblant ymse smertesymptomer, som går over etter en 1-5 dager. Dette virker til å komme av muskelsmerter i rygg. CT av hode og rygg er tatt (egentlig hele kroppen), uten at det har vist noe feil.

Greia er jo at han nå nylig måtte trekke alle de nedre fortennene. Han har ikke hatt veldig dårlige tenner frem til nå, men da vi reiste til veterinær for å fjerne en kul (som viste seg å være cyste fra inngrodd hår), så så de at han hadde mistet en fortann nede, og resten var veldig løse. De anbefalte å trekke de, noe som ble gjort. Få uker (2?) senere hadde han mistet en fortann over. Og nå i det siste så jeg at han hadde mistet enda en tann (de små jekslene?). Dette er veldig merkelig for meg, siden han har hatt lite tannsten, og aldri har hatt tannkjøttbetennelse.
Jeg hører jo at pommen har dårlige tenner, men hvorfor skal han miste så mange tenner på så kort tid, uten at noe er galt i munnen? Er det noen som har opplevd noe lignende?

En annen ting jeg lurer på er jo om det er vanlig med brune flekker i øynene til hunder? Jeg vet jeg har sett dette hos andre hunder, men jeg synes jo det har blitt mer av det hos Dennis det siste året. Han er også noe rød i øynene i ny og ne nå i sommerhalvåret, mens han er aktiv. Mulig han ikke får i seg nok vann? Legger ved et bilde av de brune flekkene jeg prater om :)

Når det er sagt så er allmenntilstand helt normal. Han plages ikke av tenner eller øyne for den saks skyld.
Min teori er at noe er galt med stoffskiftet (selvom han ikke har andre symptomer) eller at han rett og slett bare er blitt gammel hund i ung alder (pga sykdom?). Men jeg vil veldig gjerne høre erfaringer, hvis noen skulle ha noe :)

post-7632-0-59013900-1438779478_thumb.jp

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Skoj får ikke tisse på noe som ikke tilhører naturen. Steiner, store hekker/busker, trær og sånt er ok, alt annet er no go.  Med de to andre har jeg vært litt sløvere dessverre og de har innimellom fått tisse på stolper, gjerder o.l, men jeg synes det er utrivelig å gå tur med hunder som skal stoppe og pisse på alt så jeg er strengere nå. De får så klart ikke tisse på biler, søplebøtter og slike ting. 
  • Blir muligens ny valp her og😁😁
  • Herregud, Linda var jo bare fantastisk! For en flott hund! Og så må jeg bare innrømme at jeg syns Maren virker helt skjønn også, både inni og utenpå 😊
  • Tidvis tenker jeg litt sånn at om hunden er interesserte i å tisse der så har noen tisset der før dem. Jeg prøver å unngå hushjørner, gjerder og søplekasser, men gjerder og hekker blir av og til tisset på. Bil tror jeg ikke noen av mine har vært interesserte i noen gang (bor også i Oslo). Murer og murvegger og sånt er jeg ikke veldig nøye med, men prøver å unngå det ved busstopp, i underganger og slikt.
  • Nå blir det dobbeltpost, men glemte egentlig å svare på spørsmålet ditt. Det er jo ikke direkte unormal oppførsel, men det er ingen hyggelig eller "sunn" oppførsel. Det er jo en form for stress og fiksering. Kanskje pga usikkerhet ifht  at valpen begynner sin ferd mot voksen og kjønnsmoden. Kanskje han til en viss grad opplever det som en "trussel" eller kanskje det er bare usikkerhet rundt dem endringen som skjer, bare fordi han ikke skjønner det helt eller vet hva det er. Eller kanskje det er en lukt eller utstråling som er mer enn normalt akkurat nå eller noe slikt og at det trigger noe. Men uansett så vil nok litt rettleiing og erfaring med at det går bra, at dere har kontroll begge veier osv gjøre sitt til at dette faller fint på plass og at dere får to velfungerende hunder i hus😊 og om det ikke kom frem godt nok i det andre innlegget så er det ikke bare jokkingen jeg ville unngått, men all form for overdreven interesse eller fokus på valpen så den også føler seg trygg og ivaretatt, og for den voksne for å ikke la noe av dette "stresset" eskalere😊
 • Nylig opprettede emner

×