Gå til innhold
Hundesonen.no

Ønsker hjelp med sosialisering av valp


Ilosan
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg har en skjønn valp på 10 uker som har behov for å møte rolige voksne hunder. Er det noen som kunne tenke seg å møte oss? ?

Spør her fordi vi ikke kjenner noen med hund og vi ønsker at han skal få være sammen med noen voksne hunder slik at han lærer hvordan han skal oppføre seg. ? Han kan være litt forsiktig av seg så jeg hadde håpet vi kunne finne noen voksne hunder som som er rolig og grei.

Vi har bil og kan stille med kaffe! ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan sikkert få hilse på Tulla mi også, men vi er ikke i området før i midten av august.

Det hadde vært veldig kjekt! ? Vi har nå fått vært sammen med noen voksne hunder og det har gått veldig fint! Men vi vil veldig gjerne møte flere!

Noen flere som kunne tenke seg og møttes? ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje ikke det beste men, Izzie er en tøffel nær valper. Elsker de over alt på denne jord..

Hun kan være litt hyper i starten men, etterhvert leker hun pent med valper i alle størrelser. Izzie er en stor tispe litt under 40 kg.(6 år gammel..)

Om det høres ok ut, kan vi møtes :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Hei!

Det hørtes veldig kjekt ut! Valpen har blitt en liten tøffing og kunne trengt å fått være sammen med noen rolige voksne da han mener det skal være full rulle sammen med alle hunder uansett størrelse og alder. :sweat:

Kunne jo vært fint som du sier og gått litt i et turområde slik at han ikke bruker all energi på og overfalle hunden din! Kunne det passe at vi kom ut til Askøy en gang i helgen? Eventuelt en annen helg? :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda, det går nok fint å møtes, men i helgen skal vi på AG-konk, så da må det i tilfelle bli om ettermiddagen/kvelden.

Hvordan har du gjort ting når du skulle sosialisere? Jeg har jo også valp nå, men han har ikke fått hilse på noen nesten, kun hunder jeg kjenner fra før eller har fått et inntrykk av. Hvis hunden får hilse på alt og alle hele tiden, så bygger de opp en forventning om at det skal skje, og da kan de bli nokså hysteriske i møte med andre hunder, og mene at alt skal lekes med. Da er det fint å kutte ned på hilsningen, og bare trene på å være i nærheten av. Min valp blir (er!) gigantisk, så jeg kan ikke risikere å få en hund som henger i båndet etter alt, derfor har han ikke fått hilse på de vi møter på tur. Heller trygge og kjente lekekompiser (som det dessverre har blitt for lite av grunnet flytting, men det er en annen sak).

Hvis vi skal møtes, så vil det antageligvis gi best effekt dersom du prøver å holde valpen din på en sånn avstand at den ikke får plaget min hund. Hun liker ikke hunder som er innpåslitne, og sier greit ifra til de, men hun overser tullinger som henger i båndet rett ved siden av. Hvis det er noe du kunne tenke deg å trene på (gå ved siden av rolig hund), så er hun super. :) Gamla kommer til å overse valpen din i senk, så du kan bruke all energi på å lære valpen din at ikke alle skal lekes med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...