Gå til innhold
Hundesonen.no

Slalom hjelp

Recommended Posts

Hei!

Jeg trenger virkelig litt råd til slalomen, eller er vel egentlig slalom ingangen.

Jeg har shapet inn slalomen og om vi kommer fra riktig vinkel går hun inn på riktig side, men i baner kan jeg ikke alltid garantere at vi kommer inn fa riktig vinkel, og det er i tillegg mye vanskeligere med fart inn, hun kan rett og slett ikke slalom inngang. Jeg har prøvd å fokusere en del på det i det siste og shape fra forskjellige vinkler, men jeg gjør tydeligvis noe feil for jeg ser ingen fremgang.. Det er litt vanskelig med 2x2 fordi jeg har ikke så stor hage. Så er det noen her som har noen superduper råd?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

2x2 tar da ikke så mye plass?

Uansett, hvis du har shapet det inn så må du jo bare endre vinkelen gradvis. Altså kjøre en haug repetisjoner, start på riktig side og beveg deg gradvis lengre unna og rundt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har litt rar vinkel på hagen, får plass til 4 pinner ++, får plass til 2x2 også men blir veldig trangt i forhold til hva jeg har sett for meg.

Det er det jeg har prøvd å gjøre, og gjort det veldig gradvis, men når vi kommer "over" en vinkel (aner ikke hvordan jeg skal si det, men hvis pinnen er klokka 12, så er det "ti på halv seks") så blir det feil, men er vel vanskeligere for henne så burde legge mere til rette og bruke lengere tid..?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

4 pinner holder jo lenge for 2x2, det viktige her er jo inngangen. Du må ta det veldig gradvis, og kanskje tilrettelegge litt med støtter og sånt for å få henne til å gå riktig inn?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Blir det enklest for meg å bruke 2x2 eller shape og tilrettelegge med støtter osv? Forstår om det er vanskelig for deg å svare på det i og med at du ikke har sett hunden osv, men utifra dine erfaringer ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg har også shapet inn slalomen på mine hunder. Når jeg begynte å jobbe med innganger har jeg erfart med flere hunder at det ofte lønner seg å ha litt is i magen og holde litt igjen. La hunden gå frem til inngangen selv, og følg på når den treffer. Å være tett på inn i slalomen er det flere hunder som opplever som forstyrrende.

Begynn rett på, jobb så gradvis litt og litt både til venstre og høyre ut i fra senter. Husk også gå tilbake til det som var "lett" av og til for å gi hunden bekreftelser og mestringsopplevelser :)

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Håper det er greit at jeg slenger inn et spørsmål her jeg også? Føltes litt unødvendig å lage en ny tråd om nesten akkurat det samme.

Har såvidt begynt på slalomen selv, har trent mest med to pinner, men begynt litt på fire også. Bruker en variant av 2x2. Med to pinner, går det greit så lenge han starter til høyre for kl 6 (med første pinne på kl 12). Rett på går egentlig også greit. Men så fort jeg plasserer ham til venstre for kl 6, blir han helt forvirret og skjønner ingenting lenger. Løper bare rett forbi, eller entrer på feil side. Samme skjer hver gang, uansett hva slags museskritt jeg tar. Bæsjer jeg på leggen hvis jeg prøver å sette opp en støtte/sperring på venstre siden av pinnen, så det ikke er like lett å entre den veien? Hva annet burde jeg evt gjøre?

Litt samme greia skjer egentlig hvis jeg setter opp 4 pinner. Står de litt fra hverandre (med annenhver pinne litt ut til siden for linja), går det fint. Men så kommer vi til et visst punkt hvor linja blir for rett for ham, og da løper han forbi igjen. Hvordan løser vi dette på best mulig måte? (Har 6 pinner som settes der det passer seg i gresset).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×