Gå til innhold
Hundesonen.no

Siberian husky og agility?


Akeila
 Share

Recommended Posts

Jeg har ikke sibirsk husky, men har trent litt agility og lydighet med en annen rase med noe av de samme "lunene", og jeg vil tru at du helt fint kan trene agility med bikkja di, det er jo ikke noe i veien for det fysisk, men det er jo en trekkhund med masse jaktinstinkt. Årsaken til at en del med "utradisjonelle" raser er fornuftige og ikke har ambisjoner om å klatre i klassene, er feks det at fokus kan være ganske vanskelig å holde på dersom noe mer spennende skulle dukke opp. De lever jo ikke for å gjøre oss til lags, de lever for å skape egne, rike liv, og dersom en stor fugl lander på plenen ved siden av agilityringen, så er sannsynligheten stor for at hunden din vil velge å løpe etter den heller enn å følge deg. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke drevet med AG med mine, men vet om noen som har. I USA/Canada er det faktisk ganske vanlig. Men ingen jeg vet om har store ambisjoner når de velger kombinasjonen SH og AG :)
Men det går helt fint. De er ikke så lydhøre, men de er lette i kroppen og relativt raske. Lærer fort det de synes er moro. Bare vær obs på å enten trene med kobbel eller inne/på inngjerdet område. De kan plutselig finne ut at det var mye artigere å gjøre noe helt annet enn hva handler (du) ønsket at de skulle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alaskan husky, ikke siberian, men vi konkurrerer i agility :) Begynte å trene i desember, og startet konkurranse i mai :) Fikk tredje plass og bare en feil. Slo 9 border collier i klassen vår.

Jeg synes det er supert å trene med min. Men hun er nok ikke den gjennomsnittlige husky. Hun er veldig lærevillig, lettlært og har en veldig bra kontakt. Faller ikke ut for å gjøre andre ting ol. Det hender jo, men er absolutt ikke noe vi sliter med :) Veldig mange som tror hun er en brun border collie blanding.

Jeg ville bare prøvd :) Men husk at kanskje hunden din ikke er en som kan gå løs. Da må dere trene på inngjerdet område. Å trene med line på er ikke så praktisk :)

Lykke til! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gikk kurs hos ei som hadde husky (AH). Hun måtte ha hunden i bånd frem til den var over to år, fordi den stakk av hvis ikke. Men etter mye trening kunne hun til slutt starte konkurranse, og ha hunden løs, ettersom jeg husker.

Så lenge hunden ikke stikker av ved hver mulighet så ser jeg ikke noe i veien for at de skal kunne bli knallflinke :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Måtte bare, jeg kom på denne videoen :lol:

 

Haha! Sånn blir min også om hun blir for ivrig og leken :lol:

Jeg har trent agility med min ene malamute. Hun syns det er superkult, men hun er hakket for selvstendig til at det noen gang kommer til å bli noe bra ut av det der :P Begge mine malamuter tar gjerne hindre, og gjerne med veldig høy fart og tyngde. Problemet er at de ikke er så lett å føre.

Dette med jakt er et problem. Jeg kan ikke trene ag med min yngste med mindre vi er i et godt inngjerdet område. Hun stikker med det samme det skjer noe spennede eller hun lukter noe spennende utenfor banen. Min eldste har ikke så sterkt jaktinstingt, men nok til at jeg ikke stoler på henne om det skulle komme noen gode lukter vår vei på trening.

Nå har jeg malamuter, ikke sh, men tror ikke forskjellen er så stor i forhold til agility.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så gøy å høre at det er polarhunder der ute som driver med ag :D Vi har Akeila mye løst og trener veldig mye på innkalling, og har bare opplevd 1 gang at hun stakk av fra meg, da var hun 10 uker. Moren hennes er veldig lydig så jeg håper at hun har arvet noe av disse genene, det ser sånn ut, men hun er jo fremdeles så ung. Hun og jeg har en veldig god kontakt nå og hun har allerede lært seg å løpe ned alene på plenen for å tisse mens jeg står 7-8 meter unna og kommer tilbake med en gang. Så vi får bare håpe at dette holder seg når hun blir eldre ^^ I dag hadde vi siste kursdag på valpekurs så nå er det bare å øve videre for så å melde oss på neste kurs til høsten ^^

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler deg også lese litt i tråden om alaskahusky og innkalling. :lol:

Har lest det nå og det var ikke noe nytt for oss, vi er veldig klar over hva vi har skaffet oss, blir hun en hund det absolutt ikke går an å ha løs en gang i blant er ikke dette noe problem for oss, hun er uansett en fantastisk turkamerat med mye morro i.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...