Gå til innhold
Hundesonen.no

Milli og Iba - to engelske springer spaniel


Zappa
 Share

Recommended Posts

  • Svar 167
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Møt Milli, Zelfas Batgirl etter Desperados Zelda og Dexbenella Sirius Black. I skrivende stund 13 uker og nyankommet i går. Vi er nyforelska❤️❤️❤️❤️❤️ http://s375.photobucket.com/user/Elin_Sparre

Vi har vært på telttur i fantastisk høstvær Milli er yndet foto-objekt:  

Frøken strøken og undertegnede har endelig stilt på offisiell bronsemerkeprøve. Hun knallet til med toppkarakterer (10ere på alt, bortsett fra en 9er på stå under mars. Totalt 177 poeng) For en n

Posted Images

  • 2 months later...

16 måneder og i ferd med å bli voksen - herlighet så fort tiden har gått!

Siden sist har vi gjennomført bronsemerkekurs og "bestått" - Bergen hundehall er ingen offisiell hundeklubb, derfor hadde de ikke anledning til å ha en offisiell bronsemerkeprøve. Kurset var supert, vi lærte mye, og jeg opplever å få så mye gratis med tuppelura som synes at det gøyeste i verden er å trene med matmor :wub: Så det har blitt nye planer: til høsten skal vi starte i LP1 - noe jeg aldri i verden hadde drømt om.

Vi har vært på jaktkurs, og så trener vi for fullt til Jaktanleggsprøven i september. Foreløpig har vi kontroll på vannaport av vilt, og feltapport, mens den store nøtten ligger i å få til feltsøket - Milli synes det er mye kjekkere å følge meg enn å lete etter vilt. Men vi har en plan - og det er utrolig spennende å lære.

Så til den største lettelsen av alt: har skrevet tidligere at hun har måttet være med i bilen på dagene, da hun virkelig ikke har vært begeistret for å være hjemme alene (toppen halvannet minutt :shocked:). Jeg bestemte meg for å ta en real pause mtp dette, og startet opp igjen fra scratch for en måned siden. Nå slapper hun av i opptil 4 timer (!!!) Jeg har ikke prøvd lengre, for jeg opplever at vi virkelig har kommet over det tøffeste - Jeg er så glad og lettet!!!! :D

Og så har det begynt å komme tanker om at det nok er klokest å skaffe 1 springerjente til..... venter bare på at Millis oppdretter skal avle på en spesiell tispe.......

Milli.jpg

Apportering and.jpg

Apportering måke.jpg

Ståbilde Milli.jpg

Milli.png

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, Malamuten skrev:

Fine milli :) Gøy med fremgang og resultater både hjemme og treningsmessig, bra jobbet! :D 

Takk så mye! Utrolig kjekt å kjenne på treningsgleden og gleden det er å ha et slikt vesen :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fungerer denne linken? Her er isåfall filmen fra da vi gikk igjennom momentene på bronsemerkekurset. Litt kluss innimellom mtp at "dommer" ikke alltid var like sikker på instruksene. men det gir iallefall et inntrykk av hvor vi er i treningen :ahappy:

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, Zappa skrev:

Fungerer denne linken? Her er isåfall filmen fra da vi gikk igjennom momentene på bronsemerkekurset. Litt kluss innimellom mtp at "dommer" ikke alltid var like sikker på instruksene. men det gir iallefall et inntrykk av hvor vi er i treningen :ahappy:

Flink frøken :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, mokken skrev:

Fine Milli, kjekt å lese  at dere koser dere sånn! :wub:

Beklager at det ble så kort når vi møtes sist, tidspresset hadde slått skikkelig inn :P

Takk for godord? Travle dager opplever vi jo alle - jeg var mer imponert over at du skulle jogge i øsende regn med overlykkelige trekkhunder?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Zappa skrev:

Takk for godord? Travle dager opplever vi jo alle - jeg var mer imponert over at du skulle jogge i øsende regn med overlykkelige trekkhunder?

Det var det eneste vi rakk den dagen før bursdagsbesøk og kakespising! :teehe:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 weeks later...

Her er sommerferien snart over, og selv om vi har regnet bort her på vestlandet, har det også vært noen fine opplevelser med familie og firbent:)

Vi har teltet i Hardangerfjellene og fått vært 3-4 dager med telt på Hardangervidda. Milli har til fulle fått prøvd seg som langturhund - og karakteren er 5+:ahappy: Hun er utholdende, i god form og bringer mye humor og glede. Stort pluss er at hun fort skjønte viktigheten av å hvile i pausene. Også det at hun holder seg i nærheten (har langline på som vi stort lar slepe etter henne) gjør at det er uproblematisk å ha henne med på tur. Noe hun ikke skårer så mye poeng på er at hun hele tiden vil sjekke at alle sammen (meg, mannen min og 16-åringen vår) er med - det medfører mye kluss med linen:P Om natten insisterer hun på å sove i innerteltet (med intens piping), og synes aller mest at hun skal dele sovepose med meg:blink: 

Uansett: fullt godkjent som langturhund.

Ellers i sommer har vi trent til Jaktanleggsprøven i september, og tro det eller ei: farten i feltsøket har begynt å komme seg.... Blir spennende å se hva vi får til :ahappy:

Skue utover Hardangerfjorden:

Varen.jpg

Vakra mi:

Vakra.jpg

Slik sitter hun i evigheter nå vi leser - viktig å kreve kos jevnt gjennom hele dagen :D

Sittende Milli.jpg

Man blir sliten på langtur - så sliten at spanielgenene som tilsier FULL neseårvåkenhet, hadde tatt seg en pause. Det tok et helt minutt før hun luktet at det lå en ostebit foran henne...

Ostebit.jpg

Som sagt: dyktig til å hvile i pausene...

Hvilende pause.jpg

Enhver hund med respekt for seg selv må pose med Hårteigen i bakgrunnen..

Posing Milli.jpg

Milli nyter utsikten fra teltet...

Utsikt fra telt.jpg

Endret av Zappa
Skrevet kommentarer
  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Vi hadde litt mere tid denne helgen i Gaupne, og når Inger Handegård ( kennel Desperado) trekker frem kameraet, er det bare å fryde seg? 

Alle bildene her er tatt av Inger Handegårdimage.jpeg

image.jpeg

Alltid tid for hopp og sprett også?image.jpeg

Milli fant sin likesinnede; en nydelig jevngammel Havanna fra kennel Ingribakken?image.jpeg

Endret av Zappa
Lagt til mer tekst
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...