Gå til innhold
Hundesonen.no

Vaskemaskin og tørketrommel eller kombinert?


Tøfflus
 Share

Recommended Posts

Japp, overskriften sier vel det meste, hva skal man velge?

Jeg har alltid tidligere "sverget" til en av hver, men innbiller meg nå at en kombinert kan være like greit. Plassmessig er det jo et + med kun en, men funker det like bra? Jeg har ikke så voldsomme mengder vask at jeg må ha begge deler (tror jeg), men det vaskes jo en del hundetepper og sånn da, så vil en kombinert takle det like bra som separate maskiner? Isf, hvilket merke?

Jeg blir gaaaaal av å surre rundt i hvitevare-verden, hjelp meg noen........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kombinert, pga plassen. Tørkingen tar litt lengre tid enn den gangen jeg hadde en av hver, men det er vel eneste minuset jeg ser.

Men jeg bruker ikke tørketrommel-delen min til mer enn ting jeg må ha fortest mulig, heller. Ellers blir den bare brukt til sokker og undertøy fordi det er et ork å henge opp :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De erfaringene jeg har hørt har vært at det fungerer ganske dårlig med mindre man vasker bare halv maskin før den går på tørking. Men det er noen år siden nå, så kan godt hende maskinene er blitt bedre :) For min egen del er det ganske essensielt å få det unna effektivt, så jeg vil ikke ha kombinert nettopp fordi jeg vil kunne vaske og tørke samtidig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmmm......vanskelig dette skjønner jeg :P Altså, jeg trenger ikke vaske mens det tørkes for å si det sånn, den delen går bra. Pr nå har jeg bare vaskemaskin, men savner så inderlig en tørketrommel pga alle de "#%¤#%¤ hundehårene som fester seg på absolutt ALT, ikke pga at jeg må ha ting tørt fort. Men er liksom ikke helt sikker på at en kombinert vil være like bra som en separat tørkis til slikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Funker helt greit, men det er ikke støvfilter på samme måte. Jeg har hatt ei ok kombin i 2 år, valgte å bytte den ut med to separate når jeg flytta. Det gode med tørketrommel og bikkje er jo at den tR ut mye av støv og hundehår. I kombimaskina ble det liggende i maskina liksom, også kan det lukte litt gummi av klærne/ hånddukene jeg synes helt klart 2 er best, men en kombi gjør jobben helt ok altså. Men da ville jeg lagt litt penger i den !!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En av hver! Jeg har hatt begge deler, og vasker man mye hundehår så tetter avløpet seg og man har brått oversvømmelse. Been there - done that. De anbefaler også at man vasker to maskiner vask for hver gang man bruker tørkefunksjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt klart en av hver, der jeg jobber er det flere av brukerne som har kombinert. Og felles for alle -selv om det er ulike modeller, er at de bruker laaaaaang tid på å tørke noe som helst. Og at det blir veldig sjeldent tørt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kombinert, og det fungerer helt fint for mitt bruk. Jeg bruker tørketrommel sjeldent. Den største forskjellen jeg merker meg i forhold å ha separat vask og tørk, er at selve trommelen er på min kombinerte maskin er en del mindre, og dermed bør tilpasse mengden ift det som skal tørkes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De jeg kjenner som har kjøpt kombi angrer på det. Hovedsakelig på grunn av lo. Er jo ikke lofilter på dem (ikke de jeg har vært bort i i alle fall), så det kan tette seg og klær man vasker i vasken etterpå blir fulle av lo.

De tørker som regel også tregere, men det behøver jo ikke å gjøre noe.

Med tanke på hvor mye hår som kommer i tørketrommelen selv fra mine korthårede hunder, som jeg aldri ser noe hår fra innendørs med mindre jeg aktivt leter, så vil jeg virkelig anbefale separat vask og tørk altså. Håret tørketrommelen forsvinner enkelt ved å rense lofilteret, som uansett skal gjøres etter hver bruk på grunn av brannfare.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
    • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
    • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
    • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
    • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...